Navštíveno 2121x

prosím o ujištění že v Redmontu sedí banda dementů první ligy,nebo mě někdo zkuste navést jak vyřešit stav kdy jsem na Pc reinstaloval Win 8.1 které jsou na SSD a veškerá data mám na druhém disku. Vím sice kde se dá změnit adresář kam to systém ukládá,ale to vypadá že lze pouze v opačném případě než já potřebuju. To jako fakt vývojářům přijde úplně normální že po reinstalu je mám přihlásit k účtu a pokud chci mít svoje data i offline (což ovšem ted právě mám na disku D:) tak je mám smazat a dát si hezky totožné soubory vzápětí stahovat od nich ze serveru??? Je toho lehce přes 800GB.
Neví někdo jako Churos apod.??

01.06.2015, 18:43 |
KFL | Upraveno: 2015-06-01 18:47:29
Tak jestli jsi nainstaloval cistej system a nedelal jsi opravu ci upgrade, tak je standardni scenar, ze si data sosnes zpet z OneDrive.
Pokud je mas offline, tak je bud zkopiruj do OneDrive folderu na PC anebo tomu folderu ve vlastnostech zmen umisteni na disk se zalohou. Pak si to system sparuje s OneDrive a bude klid.
Ja nevim, ja nainstaluju one drive, na original slozce dam prsunout a presunu ji na jiny disk do puvodni slozky. A on se zasynchronizuje pouze rozdilove.
A nebo vertsinou hardlinkem po instlaci presouvam adresare Users a ProgramData na jiny disk.
Churos - ano,to jsem už samozřejmně taky zkoušel,naštěstí jsem měl dost rozumu a nechal sem na pokus v té Onedrive offline složce jen malou část,kdyby se to posralo... COž se taky stalo,tedy jen z části - z cca 500ks mp3 souborů se tak 400 synchronizovalo v pohodě,ale u zbytku se z neznámého důvodu nahrála jejich druhá kopie do Onedrive na web a ted tam prostě vidím jeden a ten samý soubor jednou s jeho původním názvem a podruhé s původním názvem za kterým je pomlčka a za ní evidentně hostname současného PC (tak jak jsem ho nazval po reinstalu)
KFL - no zní to možná zdánlivě logicky, "je to standardní scénář" ale pánové z MS asi mají pocit že je všude internet optikou a na gigabitem na osobu. Protože kupříkladu u mě doma na dvacetimegabitu znamená tahle sranda zhruba 100hodin stahování všeho co tam mám. A to se vyplatí...

05.06.2015, 11:37 |
Chris ja nechapem preco si nekupis externy eSATA/USB3.0 disk,nezbackupujes data, reinstall a nerestornes. Nevidim dovod to riesit cez onedrive, ak tie data nesharujes medzi viacero zariadeni....