Navštíveno 3700x

Jen si tak postěžuju.. dneska sem si prýmově roztrhnul ruku, krve jak z vola tak votevřu týden satarou lékárničku koupenou tady v CZ vezmu první fáč zamotám a snažím se to nůžkama odstřihnout.. nelze, ty nůžky jsou k hov.. tak protože jednou rukou si uzlík neudělám beru leukopast a snažím se to zalepit.. no tak to ani omylem, podařilo se to až když sem to vzal dvakrat dokola a jeste se trhala jak papír.. výbava naprosto k bobku.. no dolepil sem se a behem chvíle fáč od krve. Tak jsem chtěl vzít další a všimnul jsem si, že je v autě původní lékárna z roku 2005, všude samej něměckej popis jinak v britském autě od CZ importéra. Jen tak pro srandu nůžky ostré jak břitva, ocelové kovové pořádné kvalitní, vyndal jsem náplast s polštářkem, lepila jak vzteklá i na vlhké ruce i po deseti letech.. fáče silné, pevné uplně jiná struktura jak ty české, jen tak nenasáknou, objem celkově dvojnásobnej, od pohledu samé kvalitní věci byŤ prošlé, tak daleko funkčnější než v tom českém novém šmejdu, fáče s polšťářkam, takové udělátka aby to mohl vázat jeden člověk a bylo to otevíratelné velmi snadno v kapsičkách s obrázkama, že sem je hned vědět kde co a na co...
Fakt nechápu, že je možné, aby se tady u nás ty lékárny tak moc šidily :-( Ach jo.. tak sem si postěžoval.. prvně v životě sem potřeboval něco z lékárničky a jsem teda fakt nemile překvapen
Ani se nedivím. Není to tak dávno, co tady někdo nabízel lékárničky snad za 79,- nebo kolik a zdálo se, že mu utrhnou ruce. Co taky za těch 79,- tam v té lékárničce může být použitelného? Je třeba koupit kvalitní věci, na tomhle se šetřit nedá, bohužel, lidi jsou vysraní až na kost

01.06.2015, 16:29 |
M.a.R.i | Upraveno: 2015-06-01 16:30:27
Já kdysi koupil asi 300ks lékárniček ve výprodeji v Makru a stáli 8,90 :) a měli platnost 2 až 3 roky.
Nákup prodejců je podle mě do 50kč, tak to taky tak musí vypadat. Je mi divný, že ČOI nebo nějaká ta státní zkušebna nekontrolují kvalitu...
Hoši, co byste tam za těch 79,-Kč, jak píše walish, chtěli? Já si lékárničky dovybavil sám, jen škrtidlo, co jsem pořídil, stojí kolem 500-600,-Kč.
01.06.2015, 16:30 | camron
Na kolik tě celá lékárnička vyšla když si ji dokoupil zvlášt?
Jinak mám v autě 4kousky,tak snad nějaké použitelná bude..
Já vozim v autě jenom jednu starší německou.. Na česky seru, nebudu to kupovat každej rok.. at mi vylížou prdel..

01.06.2015, 20:13 |
Collin | Upraveno: 2015-06-01 20:14:00
Co je německý nebo je z venku to je dobrý :D Jak kdyby temu lidi vážně věřili..

01.06.2015, 20:15 |
gizmi Pred mesicem jsem mel na stole pres 20 prosvihnutych lekarnicek a premyslel co s tim. Inu doma v obyvaku jsem vse rozbalil a nestacil se divit. 80% obsahu jsem znechucene vyhodil a schoval si jen termofolie (na podlozeni vany pri vymene oleje paradni), 1x nuzky z Nemecke lekarny do garaze a par facu (na otreni motoru pri dolevani oleje dobre).. Kazdopadne lekarnicku davno nevozime pro prvni pomoc, ale pro PCR. Realita v CR. Nejvic mi rozesmala ta maska na dychani z ust do ust, protoze u nekterych se ten plast ohnul a neslo to pouzit :D Kazdopadne nuzky nesmikaj, naplast nelepi, obvaz pousti bordel a termofolie slepena tak, ze se pri rozlozeni roztrhne :D Paradni vybava :D
O_O: já se nedivím, lékárnička vydrží tuším 2 roky, některé věci déle a i tak lidi jsou lakomí za to dát 500,- Kč, proto se dělají lékárničky, které jsou na na nic, jen aby v autě byly ale cena je 150,- Kč... Kdo chce kam...

01.06.2015, 21:12 |
Kmoda Největší sranda je,že tyhle lékárničky (které jak píšete jsou nekvalitní) když projdou,tak se musí v autě vyměnit,protože asi jsou životu nebezpečné,ale vyhazovat je nemusíte,protože je na ně sbírka,můžete je poslat na charitu,někde ještě poslouží. Tak sakra jsou prošlé a špatné nebo ne??? :-D
Za vším hledej lobing, to se prostě výrobci lékárniček tlačí za mamrdama s funkcema a pak je z toho rozjetej bussines. Těm nahoře je naprosto u prdele, jestli někomu tvoje lékárnička pomůže, drž hubu, kupuj furt novou, jinak budeš sankcionován. O zdraví tu nejde, kdo si myslí že jo, musí být fakt blbec.
Někdo kdo by mi to chtěl vyvrátit? :)
Já teda vozím dvě, jednu, která uspokojí STK, PČR, ... a druhou, která se dá použít (mmch, byla v autě, když jsem ho kupoval a jsou na ní německé popisy)
Problém je opět v té naší chytré legislativě. Klidně koupím lékárničku za 1000 Kč, ale budu ji používat po celou dobu životnosti auta a ne že mně nějaký debilní zákon nařizuje ji za nějakou dobu vyhodit. A od toho se odvíjí i ta kvalita. Ale jinak, jako řidič už jezdím 53 roků a lékárničku jsem nikdy nepoužil a už asi ani nepoužiji.

01.06.2015, 21:56 |
AR ale tak používat lékarničku po celou dobu životnosti auta taky není úplně ok, taková 20let stará lékarnička nebude mět úplně vše řádně antiseptické apod. jasně pořád lepší něco než nic, ale přistupovat k tomu rozumně. Taky jsem rozbalil origo lékarničky pomalu 20let staré a ještě byly použitelné a tak něco zůstalo doma pro strejdu příhodu ;)

01.06.2015, 22:13 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-06-01 22:19:56
pokud se mění složení lékárničky, tak to bývá v 1-2-3 věcech, základ je stále stejný (byla maska, nebyla maska, byl návod, nebyl návod apod.), takže případně dokoupení jen toho, co je tam potřeba, je otázka 100,- Kč např. Ale škrtidlo, obvazy, lepenka, náplast, nůžky, to je stálé složení, tak jak je tu psáno, stačí jednou koupit kvalitní nůžky a mám vystaráno na věky... Sorry, ale je to zase jen alibismus, že se furt musí kupovat nová a nová, kdo tady ví, kdy se naposledy měnilo zásadně složení lékárničky, že by musel předchozí úplně celou vyměnit a koupit úplně novou? Blbost, to si dělají lidi sami, do toho média a je z toho akce lobingu za mld., a přitom tomu tak není...
Další věc je, že si lidi kupují lékárničku jen proto, aby něco splnili. Nepočítají s tím, jak např. O_O dneska, že jí někdy vlastně použijí... Úplně normální je plastová lékárnička, která je ještě v původní fólii. Neměl by člověk alespoň trochu vědět, co v ní je, jaké kvality atd., seznámit se s tím a ne jen si přečíst: Splňuje vyhlášku do... a jít od toho, když už tu řešíte, že je to stejně k ničemu?
S tou životností. Samozřejmě, že obvaz je nadále použitelný, ale není tam prostě už zaručena sterilita např. To je jako vyhazovat oblečení, když má malé poškození, stačí opravit a dát třeba do nějaké organizace pro pomoc lidem... To samé jídlo, vyhodíš oplatku, když bude měsíc prošlá, jogurt, když bude 5 dní po spotřebě? U jídla je většinou min. trvanlivost, nebo doporučené datum spotřeby... Pokud sníš po datu, tak jediné je to, že když ti bude blbě, tak nemůžeš nárokovat nějaké odškodnění, to samé sterilní obvaz, pokud s nesterilním někomu budeš ošetřovat nějakou drobnou ránu a chytne infekci, tak to můžeš odnést... Nevím, co je na tom divného, holt, tady v tom státě si každý na desekrát kreje prdel, neb je tolik vych**** lidí, že to jinak nejde...
Náplast třeba prostě po 2-3 letech už nelepí, lepidlo je špatné, proto má expiraci, a tak by se dalo pokračovat... A pokud má někdo lékárnu ne v kufru, ale kabině, kde v zimě je -15, v létě +70 C, tak mi neříkejte, že si fakt myslíte, že to nemá vliv na materiál, z čeho to je uděláno... Všechno stárne...
Sorry za to story, ale pracovně jsem byl tolikrát u rozsekaných lidí, že nestačily ani 3 lékárničky z mého služebního auta a to co tam lidi vytáhli, to bylo jen na vyhození... O_O si jistě po zkušenostech teď pořídí kvalitní věci, neb ví, že kdyby se mu něco stalo, tak při použití jeho lékárničky bude chtít mít jistotu, že mu to pomůže...Alespoň já to tak mám. Každý svého štěstí strůjce... za 18 let ježdění jsem také soukromě lékárničku nepotřeboval, ale až jednou budu potřebovat, pro sebe, někoho, bude mi k ničemu ušetřených 350,- Kč...

01.06.2015, 23:25 |
Kesam Jo hlavně aby jsme to platily kundy jedny. A jak píšeš ty nužky jsou uplně na hovno.
no osobně mám v autě jednu lékarničku v kufru, kde mám věci které i používám a neřeším expirace a podobně. A potom co mi před pár lety orgáni udělali vítr, že mám v lékarničce málo náplastí a tuším obvaz má o měsíc prošvihlou expiraci vyřešil jsem to koupením právě nějaké lékarničky za 100kč. Sice stojí za hovno, ale mám ji NEVYBALENOU a je tam velkým písmem EXPIRACE. No a když už se datum blíží hodím ji do popelnice, protože použitelné tam není vubec nic, a kupuju další zase nejlevnější co seženu.
AR: věř mi, že v případě toho, kdy ty obvazy z lékárničky budeš potřebovat použít (a to myslím opravdu obvazy, ne náplasti), tak je u dopravní nehody poslední starostí to, že je něco sterilní nebo ne...
HIGHTOWER:
Nedělaj si to jenom lidi. Nemusí to být přímo média, ale jednou je potřeba v lékárničce to, podruhé ono - jakákoliv změna dneska lidi děsí, protože z toho cítí jediné - zase si budeme muset něco koupit, protože ti nahoře zase něco změnili. Pak se nediv, že mám tenhle pocit maxikorupce a lobbingu (a stejně to tak je, nikdo tam není chlap a lžou jak malý děcka). K hovnu tyhle změny. 95% lidí, včetně mě, bude mít u větší havárky se zraněním takovej šok, že pokud lékárničku ve stresu najde, stejně udělá kulový. Pokud je člověk z praxe nebo s extra sebekontrolou, tak jí použít může.
S tou sterilitou bych to viděl jako mr.brain. Vše od krve, prachu, potu, takže pokud zranění nezafačuju hadrem od oleje, tak by to mohlo být cajk.
Nebo můžu z hrůzou zjistit, že mám lékárničku po exipraci a jako správný eurobyrokrat nechat zraněného vykrvácet do příjezdu kompetetních orgánů :) (nejsem, v EU věří už jen kokoti:))
Netuším, jak moc je třeba zrovna sterilita důležitá, ale v případě první pomoci je podle mě jedno, jestli zastavím krvácení nebo přidělám větev na zlomenou nohu sterilním obvazem, nebo obvazem rok prošlým. Musí ovšem "fungovat" co se týká pevnosti. Jinak teda věřím, že spousta lidí ví, umí ... ale taky spousta lidí netuší, jak by měli tu první pomoc poskytnout a lékárnu mají jen jako povinnou výbavu.

02.06.2015, 07:51 |
gizmi Jen tak mimochodem: v dnesni dobe nekomu jit pomoct = jen si pridelavat starosti, protoze on je pak schopen me jeste zalovat. Kdepaaaak, zavolat odborniky a tim to konci. Ja si za usetreny penize na lekarnicce koupil hasicak - ten ma podle me vetsi vyznam :D

02.06.2015, 08:11 |
AR mr.brain: a co píšu? raději aspoň něco než nic ale ideálně něco novějšího a né z 1 světové.
HIGHTOWER: ono kdyz vezmes starou lekarnu a dovybavis ji tak kdyz te pak kontroluje policajt tak musis lekarnu rozhrabat a ukazat, ze veci co maji byt nove jsou nove. kdezto u te nove, zabalene a s napisem, ze je vse uvnitr vse co ma byt vetsinou staci jeden pohled na ni. takze pro me to je jedinej duvod proc jsem lekarnu vzdy menil celou. diky tomu ze jsem jezdil s e36 mel jsem v podstate jistotu, ze kdekoliv bude hlidka bude kontrolovat me a ze kdyz nenajdou proslou technickou, ja nebudu nalitej tak, ze zkusi aspon povinnou vybavu :(
jinak teda mam v aute tu novou co ukazuju policajtum a tu 15let starou origo BMW, kterou bych pouzil pri nehode - je tam vse lepsi jak bylo receno vyse...

02.06.2015, 11:27 |
Lufas No a jsme u druhyho problemu a to ze stejne nejdulezitejsi je jestli dokazu vubec tu prvni pomoc poskytnout ze...
Gizmi: svou manzelku (pritelkyni), rodice, deti....taky nechas vykrvacet (udusit, apod.) do prijezdu odborniku?

02.06.2015, 13:08 |
gizmi Camron: nejsem McGááájvr, ale ve výcviku jsem byl školen tak, že než vyhrabu lékárničku, roztrhnu folii, rozepnu (jak jsem psal nahoře, tak 3 z 20 poprvé otevřeny a rozbil se zip tak, že bych chtěl vidět práci s tím ve stresu), najdu, vybalím z další folie, tak ten dotyčný je KO a jde použít oblečení = pásek, triko, atd. Jinak nedavno mi zrovna OnlyOne záchranku (na mou prosbu) volal z výletu na moto a přijela poměrně rychle (nemohl jsem dýchat a nevěděl, zda je jen ruplé žebro, nebo i propíchlá plíce) a to to bylo zrovna zhruba 50 na 50 kdo přijede na vzdálenost. Ale chápu kam míříš.
Jezdím s ZZS k různým případům a DN nevyjímaje.Pokuď se jedná o vážnou nehodu tak na lékárničku a její obsah zapomeňte.Většinou se jedná o masivní krvácení,zlomeniny a polytrauma (více druhů zranění).To jako laik nemáte šanci ošetřit.Pokuď je zraněný při vědomí potřebuje spíše psychickou pomoc.
Rozebírat tu první pomoc je na dlouho ale nejdůležitější je: zastavit krvácení a v případě zástavy srdce zahájit nepřímou srdeční masáž.
Tady je foto mojí lékarničky,v autě mam ještě krční límec.

Na fotky se vyprdni, spíš, co v ní teda doporučuješ mít/nemít?
Já přemýšlel o tomhle
[ Link ] jenže Sorudo zrušilo eshop a jedou jen kurzy...
2 gizmi: "Kazdopadne lekarnicku davno nevozime pro prvni pomoc, ale pro PCR." - toto do kameňa vytesať, bohužiaľ :-(

05.06.2015, 13:43 |
Bucci jako Soptík, vzhledem k bouračkám jde o stres, že si ani kolikrát nevzpomeneš, kde lékárnu máš, nebo jestli vůbec něco takovýho máš... (mladá - zdravotnice - má s sebou hlavně vždycky sterilní balení rukavic, kdyby pomáhala, vše ostatní bývá improvizace do příjezdu rychlý...) jednou jsme takhle "pomáhali" a lékárnu jsem ani nevybalil...