Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nafukovací člun

o Navštíveno 1811x o
o 07.06.2015, 09:49 | Losky | Upraveno: 2015-06-07 09:51:09
Ahoj, chceme si koupit gumák na občasnou plavbu po klidné řece, rybníku či jezeře. Ale nemám moc přehled o kvalitních značkách. Nejvíce v rozumných cenách mě zaujala značka Sevylor. S cenou chci něco ideálně levnějšího a limit včetně pádel je max 10t.
Problém je, že nevím, jakého typu se držet. Jestli kulatý poloraft a nebo kajak, viz odkazy:
[ Link ]
[ Link ]
Kajak bude určitě rychlejší a plavba bude asi snadnější, ale zase je to asi malé. Kdysi jsem měl taky poloraft a v jednou se to nedalo upádlovat, pokud trošku foukal letní větřík a to opravdu už zažít nechci, proto se bojím toho poloraftu. Jezdit na tom budeme zatím jen dvě osoby, když to časem nestačí, koupím jiný.Hlavní je taky váha, protože občas se musí zastavit daleko od vody, tak aby to nemělo 50kg.
Co se týče ještě toho většího, je tam možnost elektromotoru, což by taky nebylo k zahození, ale baterie jsou prý docela drahý a těžký, ale to je písnička budoucnosti.
Díky za případnou radu a nasměrování.

o 07.06.2015, 10:53 | Shr3k
Kdybys měl zájem, chci prodat svůj Sevylor Yukon - použitý tři dovolené v Chorvatsku, nechám za polovic nejlevnější ceny na Heureka. Výbavou je jinde než rekreační Tahiti. [ Link ]
o 07.06.2015, 10:59 | Shr3k
Jinak důvodem je, že švagr známého, co k němu jezdíme, nakoupil plastové sit-on-topy, takže usetříme místo v kufru.
o 07.06.2015, 12:14 | Losky
Ahoj, díky za nabídku, budu na ni myslet, pokud se rozhodnu pro kajak/kanoe. Potřebuju spíš poradit, co se spíš více hodí na pomalé řeky a jezera. Osobně mě spíš více láká ten poloraft, jen se bojím, že když člověk bude pádlovat sám, že to bude docela záhul, přeci jen je to větší loď. Ale určitě zase nabízí více pohodlí.
o 07.06.2015, 12:39 | Losky
Ještě se zeptám, pádla asi nic jiného k lodi není, že? Stáří co jsem koukal asi 4 roky.
o 07.06.2015, 12:49 | Shr3k
Pádla k tomu jsou karbonová Sevylor, jen pumpu je potřeba koupit novou (v Lidlu za 200 Kč třeba - prostě klasická na postele, matrace a tak) - jsem trošku zabral. Starý je cca 4 roky, minulý rok jsme už vynechali viz důvod prodeje. Na pomalé řece nebo jezeru je definitivně mnohem rychlejší než jakýkoliv člun - on je na to ostatně přímo určený - to je my jsme na něm jezdili na moři a někdy i docela ve velkých vlnách (vždycky kolem pobřeží, nebo max. zkratkou přes zátoku).
o 07.06.2015, 12:55 | Shr3k
Jinak ta Caravelle, to je normál člunek celovinylový, stejně jako třeba Intex z Makra. To samé ten Tahiti kajak. Yukon má vinylové vzduchové komory (tři, nepočítaje sedačky) v nylonovém obalu, pod čarou ponoru je to nějaký vyztužený polyetylen myslím. Taky má odnímatelnou ploutev, díky které to jezdí na klidné vodě rovně.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3357 sekund.