Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Místní IT - HomePlug adaptéry

o Navštíveno 2064x o
o 07.06.2015, 20:55 | thetuky
Měl bych dotaz pro místní IT machry ohledně homeplug adaptérů.

Nastíním situaci:
Mám:
[ Link ]
a
[ Link ]

Situace se má tak, že TL-PA2010 je defaultní a vede do něj zdrojový signál internetu, který je na střeše. O dvě patra níže je TL-WPA2220, doposud spojení fungovalo naprosto normálně, vrazilo se do zásuvky a jelo to. Nyní se do stávající sítě přidalo ještě TL-WPA4220, které vidělo TL-WPA2220, ale net neběžel.

Tak se udělal reset všech zařízeních a 2220 vs. 4220 se vidí bez problémů, ale už nevidí zdrojový PA2010.

Kde může být problém ? Už si s tím nevím rady, když se fyzicky podívám, nesvítí powerline síť, je možný, že když jsem přidal 4220, tak prostě síť lehla? Vyřešilo by to kdybych dal místo 2010 4220 ?

Díky za postřehy, snad bude někdo vědět...

o 07.06.2015, 21:07 | thetuky
Lehký náčrtek situace v malování, víc v tom nehledejte :D

foto k příspěvku  od thetuky

o 08.06.2015, 09:32 | Ravo
Nechce se mi studovat co který kusy umí, ale obecně při spoji bod-bod (P2P) jen dvou adaptérů nemusíš nic nastavovat, oni se sami najdou.
Pokud chceš dělat vícebod spojení, tak už je nutné jednotlivé homeplug adaptéry pomocí softu nakonfigurovat, konkrétně minimálně nějaký heslo pro zařazení do jedné sítě budeš zadávat.
Je to tak proto, aby si soused z paneláku nedal do zásuvky další homeplug a najednou nebyl ve tvojí síti nebo aby sis doma mohl vytvořit víc oddělených sítí.

Taky bych si ještě ověřil, jestli ta UBNT nahoře dělá i routing...jestli ne, tak před PA2010 zařadit nějáký router, homeplugy obecně neroutují.

P.S. - ale já to říkám pořád, kabel je kabel...jedno UTPčko z půdy do sklepa to vyřeší naprosto elegantně - nejlevnější a nejstabilnější řešení ;-)
o 08.06.2015, 14:24 | CHUROS
Nejake rady se s polu nemuseli, myslim ze to nekdo po me chtel pred par mesici. Je nekde tabulka na webu ktere se s kym kamaradi
o 08.06.2015, 14:26 | CHUROS
Ravo - to rikam taky, ale kdyz resis hotovej barak, tak se ti nechce listovat nebo sekat. nekde to ani neni mozny. Tohle je relativne levny a schudny reseni.

Ja takhle parkrat pouzil repeater. spojenej s puvodnim wifi routerem pres zasuvky. Jedna wifi, + dva zasuvkove repeatery.
o 08.06.2015, 15:14 | thetuky
Tyhle řady jsou psány jako kompatibilní mezi sebou všechny...

Každopádně dneska zkusím ještě dát jako mezikus router a následně z něj homeplug a uvidíme...už jsem z toho lehce šedivej...
o 08.06.2015, 15:20 | Ravo
já osobně bych začal s tím rozbalit si SW co je přikládaný na CD k homeplugu, nebo si stáhnout ze stránek výrobce a vyhledat si postup, jak se nastavují 3 a více jednotek do jedné sítě.
o 08.06.2015, 15:24 | thetuky
Spárují se heslem, to je uděláno, ale jakmile se připojí třetí, nevidí to tu zdrojovou nahoře ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3505 sekund.