Navštíveno 4881x

29.06.2015, 12:23 |
Losky Ahoj, tchán chtěl koupit chatu v chatové oblasti, která je na pronajatém pozemku od Lesy ČR, ale nakonec si to o víkendu rozmyslel a buď to přítelkyně odřekne a nebo zvažujeme nákup sami.
Je možné, že můžou třeba roční nájem několikrát navýšit a případně, pokud se nedohodneme na dalším nájmu, mohou chtít, abychom chatu odstranili? Chata je na pozemku asi 25 let a má číslo evidenční a majitel je zapsán na katastru. Pozemek je majetkem Lesů ČR.
Díky za info
V zásadě není dobré, aby byl různý majitel nemovitosti a majitel pozemku pod ní. Pokud si majitel pozemku "postaví hlavu", bude to na dlouho. ČUZK už to myslím ani nepodporuje.

29.06.2015, 12:52 |
Losky Právě že nevíme, jestli ANO či NE. Cena je asi poloviční, jinak bychom to vůbec nezvažovali. Vím, že dnes už to takhle nefunguje, ale tady to tak je mraky let a je to celá chatová oblast v lese. Zajímalo by mě, jaká práva máme my a já oni. Jen se spíš děsíme toho, aby se nestalo, že nám třeba nařídí, ať si to odvezeme:) Ale pokud má chata číslo evidenční, tak to má větší slovo, než kdyby neměla nic, ne?
No pozemek je majitele a nejspíš si s ním může dělat, co chce (v nějakých mezích). Všechno je to o dohodě, smlouvě. Pokud toto funguje, můžete tam být spokojení dál. Ale majitel pozemku ho taky může prodat dál a pokud nový majitel bude chtít na tom místě stavět obchoďák, tak toho asi moc nezmůžeš. Asi bych se nejdřív optal majitele pozemku co a jak s ním zamýšlí a pak se rozhodoval.

29.06.2015, 13:20 |
Losky Pozemek je to v lesích u Káraného (Stará Boleslav). Asi bude asi opravdu rozumné se nejdříve o tom pobavit s Lesy ČR a nespoléhat se na realitku

29.06.2015, 14:06 |
J-T. Já bych se toho nebál. Dle nového zákona, tuším že platí od loňského 1.1. ti majitel pozemku jako majiteli stavby co na ní je musí nabídnout její odkup jako prvnímu. Pokud je na pozemku nějaká chatička a ne barák v hodnotě miliónů korun tak bych do toho šel.
Státní podnik ti to nebude bezdůvodně navyšovat a snažit se tě ojebat.
Cizímu - soukromníkovi to neprodají, viz výše.

29.06.2015, 14:49 |
Losky Já se jen bojím toho, že do toho nasypeme peníze a 5 let příjdou s tím, že nám prodají pár metrů za 500tis a nebo ať táhneme. Já se toho obávám z důvodů, že kamarádky rodiče takhle měli chatu 20 let. Stát pak prodal pozemek soukromníkovi a ten chtěl za cca 150 m2 přes 300tis Kč. Nakonec mu to museli zaplatit.

30.06.2015, 12:28 |
J-T. Njn proto se právě měnil ten zákon aby spekulanti nemohli moc operovat. Stát ti to teď musí nabídnout jako prvnímu = koupíš to za nejmenší možnou cenu. Dost silně pochybuju, že by se stát choval jako spekulant a nesmyslně tlačil na cenu. Při prodeji musí vycházet z tabulek a ty jsou v pohodě pro kupujícího.
Já řeším opačnej problém, mám pozemek a stát ho potřebuje a dává mě právě taky jen tabulkový ceny a ty jsou z mého pohledu nesmyslné :-(

30.06.2015, 13:23 |
Bucci mam dojem, a to si nech potvrdit od právníka přes nemovitosti, že koupit nemovitost na pozemku jiného majitele je dneska už skoro nesmysl, úřady to nechtěj schvalovat a je s tim pěknej voser...

30.06.2015, 21:56 |
Losky Dnes jsme měli jednat z Lesy ČR, bohužel pán nakonec na poslední chvíli se omluvil, tak se musíme dohodnout na jindy. Ale asi to necháme být. Je to takové všelijaké:( A realitka jsou šunti, poví jen na to co se člověk zeptá. V březnu jsme chtěli koupit chatičku asi za 650t a už jsme to málem vzali, ale všimli jsme si, že nad pozemkem vedou dráty vysokého napětí. Hned jsme kontaktovali ČEZ a z obou stran bylo ochranné pásmo asi 10m, takže jsme to taky nakonec zrušili.

01.07.2015, 09:39 |
Bucci možná, že si tim ušetříš hromadu stresu, papírování a dohadů...
me prisla uz v pondeli zabavna veta ' pobavit se o tom s Lesy ČR', ale nechtel jsem vysirat :-)