Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Hledání stavebního pozemku

o Navštíveno 3440x o
o 30.06.2015, 15:45 | Mr.Scully
Anketa :-) Zajímalo by mě, jak dlouho jste hledali po inzercích stavební pozemek (případně dům), než jste ho koupili. Už půl roku hledám pozemek v nejbližším okolí Plzně a když filtruju, aby to mělo veškeré sítě a dostupnost buď MHD nebo vlakem, tak zbydou doslova jen nepoužitelné drobky. V podstatě se po tom půl roce ani trochu neblížím stavu, že bych o nějakém konkrétním pozemku byť jen uvažoval. Ale zase co jsem četl diskuse, tak někteří vybírají klidně rok, dva, pět let, i víc. Přeci jen si říkám, že když tam člověk chce bydlet dalších 40 let, tak asi není dobré dělat nějaké kompromisy? Když už je krásnej pozemek, tak je v satelitu, kde není ani blbá večerka (natož třeba ZŠ). Když je to v obci s infrastrukturou, tak tam buď jezdí do Plzně bus ČSAD jednou za tři hodiny, nebo je to severní svah kilák od obce. Nebo je to plnohodnotná obec s vlakem, ale zase už třeba 15km od Plzně (pro mě nepřijatelné). (V Plzni samotné nic není, nejsme bohužel Praha). Je to ještě horší a složitější, než když Zdeny60 vybírá auto :-D

o 30.06.2015, 16:12 | AR
tak holt čím více kritérii tím méně na výběr. Buď budeš čekat zda se něco nenamane a nebo zvážíš zda všechny kritéria potřebuješ mít splněna. My vybírali cca rok a taky z počátku vyšší kritéria ale pak jsme z nich slevili
o 30.06.2015, 17:47 | Cenda
dva roky a ještě min. dva roky čekat budu :-) poslední zoufalý pokus budou městské pozemky, které mají být připravené v r. 2017.
Byt jsem hledal asi půl až 3/4 roku. Ale co jsem potom sledoval další rok, tak jsem nenašel nic, do čeho bych šel.
o 30.06.2015, 18:20 | MiniMike
ja treba bydleni nasel za mesic, jen jsem pul roku cekal na dokonceni...

domy / pozemky jsou jako auta, tj. pokud mas urcitej obnos penez, tak si nikdy za to treba mercedes nekoupis... nemluve o vybave.... stejny je to i u pozemku a domu...

Jinak treba v Cernicich / Hradisti / Letkove a spol nic neni?
o 30.06.2015, 19:09 | Mr.Scully
Hele, Černice bych si i představoval, ale naprostá nula. Tam se teď staví hlavně ta průmyslová zóna. Hradiště by taky šlo, ale je tam jedinej předraženej malej pozemek. Letkov je, ale to je právě ten satelit, kde není vůbec (ale fakt vůbec) nic.

Z nouze koukáme na Štěnovice a Třemošnou, ale je to plán B.
o 30.06.2015, 19:21 | gizmi
Co nejbohatsi vesnice zapadnich cech - Chotíkov ? Jezdím tam na barák za tchánem skoro každý víkend, Globus máš kousek, COOP tam máš taky, školka i škola taky :) Teď nová infrastruktura a celkově pohoda. Za psa tam platíme 50,- za rok, atd. :)) Jen ceny jsou krapet dražší (spíš drahé než krapet dražší)..
o 30.06.2015, 19:24 | Mr.Scully
Chotíkov je pěknej tam na severovýchodě u lesa (tam i pár pozemků je), ale když se pak potřebuješ bez auta někam dostat, tak i ta blbá zastávka ČSAD je 15-20 minut daleko.

Dva kámoši tam bydlí, oba bojujou proti spalovně a oba mě odrazujou, abych se tam stěhoval, tak nevím :-D
o 30.06.2015, 19:29 | gizmi
Mr.Scully: no mela tam jezdit MHD, Plzen se desne snazila o pripojeni Chotikova, ale to Chotikov nikdy nepripusti, protoze diky Globusu a spalovne to je opravdu nejbohatsi vesnice siroko daleko. Jinak tchan je pro spalovnu (stejne jako ja a vetsina lidi tam) :D Ta je stejne az na konci a to pomerne odsazena od vesnice, navic ma svuj vlastni vjezd na konci obce (ten dal od Plzne), takze zadna auta nebudou rusit. Je to jen natazena bublina.
o 30.06.2015, 19:32 | Mr.Scully
Jo, já vím, taky si myslím svoje :-) Ale jak říkám, s dopravou (bez auta) je to tam horší. Je to dejme tomu jedna z těch oblastí B, kde bych si to dokázal představit, kdyby holt nic jinýho nebylo. Ale pořád trochu doufám v Černice, Radobyčice, Bukovec nebo tak něco...
o 30.06.2015, 20:58 | johanik
Já hledal cca 3 roky, barák se vhodnej nenašel, tak jsem začal stavět a je to :)

jediný co ted docela lituju lidi za ty ceny za vyjmutí ze zemědělskýho půdního fondu, tomu jsem se naštěstí ještě vyhnul :)

Ve čtvrtek začíná horní stavba, už aby to bylo :)

foto k příspěvku  od johanik

o 30.06.2015, 22:29 | gizmi
No pravda je, ze doprava je tam silena a manzelka je desne rada v byte v Plzni, kde ma vse kousek. Mas podobne podminky jako ja :D A rekl bych, ze jsou tezce nerealny :D Ale treba se povede :)
o 30.06.2015, 22:46 | tykeev
Heh, tak já jsem pravej opak.... já nekoukal po žádném, pořád jsem si říkal, že ještě udělám nějaké drobné úpravy na původním domě... a pak jsem jen při cvičném procházení inzerce narazil na pozemek o 200m vedle (navíc hned vedle kamaráda), k tomu byl makléř zase jiný kamarád, tak se povedlo domluvit i fajn cenu a pak už to šlo vše samo :-D
o 30.06.2015, 23:10 | Alííí
johanik: Proboha co to je? pres to se jen hodi plachta a vyriznou se okna a dvere, nebo jak? :-))))
o 30.06.2015, 23:30 | Mr.Scully
Alííí :-)

Zase je fakt, že výhled tam podle všeho bude mít moc krásnej :-)
o 01.07.2015, 00:01 | crestik
já hledal půlrok jenom tak lehce, jednou za týden, dva jsem koukl na sreality. Pak jsem našel něco, co se mi líbilo tím, co to nabízí (barák už tak tolik ne :-) a šli rychle s cenou dolů, jelikož se dva rozvádějící museli vyplatit.
Jinak co pozoruju z okolí, tak spousta domů/pozemků není kolikrát ani v inzerci, takže by stačilo sednout do auta a projet dědiny v okolí nebo se ptát po putykách...vím o několika lidech, co by možná i prodali, ale nikde to prostě nevystaví.
o 01.07.2015, 06:22 | johanik
Alííí : vydrž do víkendu, uvidíš :)
o 01.07.2015, 07:51 | CervinVega
A co varianta ruina/chata/... na dobrem miste? zbourat, postavit svoje...
o 01.07.2015, 07:58 | Lucni.konik
Týden. Za týden jsem měl pozemek koupenej.
Johanik - to bude "panelová" skládačka?
o 01.07.2015, 08:14 | cendler
já už hledám rok a něco, na to jak jsme malý kraj, tak tu taky nic není a nebo je to šíleně předražený
o 01.07.2015, 08:20 | AR
johanik: to bude mít jeřábník radost to tam točit mezi lešením ;) mě hodili lešení až když byly obvodové stěny ready.

foto k příspěvku  od AR

o 01.07.2015, 08:22 | johanik
Skládačka se staví už teď ve čtvrtek :) Jiank jak si to připravili, tak to mají, prý takhle staví skoro vždycky, tak je to vlastně jejich boj :)
o 01.07.2015, 10:02 | Mr.Scully
CervinVega - variantu ruinu/chatu taky hledám, ale upřímně, kolik je chat, které mají komplet inženýrské sítě? Hodně málo. Ale jo, zahrnul jsem do výběru i chaty, takže každý den otevřu dvakrát nebo třikrát kolem 40 bookmarků s RK a intertními portály :-)
o 01.07.2015, 13:12 | CervinVega
Rozumim a na druhou stranu to muze byt zabava :-)

Ad inz. site -teoreticky- vodu/odpad nepotrebujes (vrt-pokud je dole voda/COV a vsakovaci jimka) a elektrika se da taky resit (kogeneracni jednotka-za predpokladu, ze mas napr zdroj vyjeteho oleje nebo napojeni na plyn a pod/fotovoltaika-uz bys musel mit cely dum tak koncipovany+penize na to).
o 01.07.2015, 13:49 | AR
tak zrovna vsak není tak jednoduchý a záleží na vodohospodářích zda ti jej povolí. ale to je už pak ten nejmenší problém.
o 01.07.2015, 15:14 | Mr.Scully
No všechno se dá řešit, ale pokud někde chci bydlet čtyřicet let, tak nehodlám žít třeba bez plynu (topení) nebo řešit jímku, když můžu mít kanalizaci. Nechci dělat kompromisů víc, než je potřeba :-)
o 01.07.2015, 19:13 | AR
Tak bez plynu se dá žít docela normálně ;) jímka lze nahradit ČOVkou a zpětně vyčištěnou vodu využívat atd...ale to by se mě osobně líbilo spíš někde dále od lidí, ale to by zase chtělo krutě hodně vaty aby se dal postavit soběstačný barák
o 01.07.2015, 22:27 | brenky
My hledali půl roku a pořád byly problémy které RK "skrývaly"....např. vysoké vedení skrz pozemek, nejsou IS, vzácná půda, železnice apod. Nakonec jsme vzali auto a projeli celé okolí, všechny uličky a dívali se po volných pozemcích v lokalitách, kde se nám to líbilo. Nakonec to vyšlo a jedna paní nám nabídla jeden z pozemků, který nebyl nikde inzerovaný.
o 01.07.2015, 23:56 | Mr.Scully
A jak to děláte, že jezdíte těmi místy... kontrolujete obecní nástěnku nebo fakt někde zastavíte, vylezete a oslovíte někoho zřejmě místního, jestli neví o pozemku na prodej?

(Já ani nevím, kde by bylo moje vysněné místo, ale dokázal bych vytipovat aspoň pár solidních).
o 02.07.2015, 06:07 | brenky
na mapách jsme se podívali kde jsou volná a pěkná místa a jeli se tam podívat a ptali se kolemjdoucích či lidí na zahradách....poté kontrola parcel online na webu katastru a pořád dokola.
o 02.07.2015, 08:22 | mrazik
Koupil jsem annonci, nasel maly nenapadny inzerat. Zavolali jsme, viděli jsme, koupili jsme. Cele to trvalo asi měsíc, za půl roku se začalo se stavbou a za dalších půl roku jsem bydleli.
o 02.07.2015, 08:43 | kuja
No my meli pozemek za cca 14 dni, pak jsme se 3 mesice s potencialnima majitelama pretahovali, kdo zajisti, jakou cast IS, az to nakonec vyustilo v to, ze jsem to udelali cely samy. A s urednim martyriem a stavbou to cely trvalo cca 3 roky. Ale nakonec bydlime v souboru 5 pozemku samy a kolem nas je prodanej jenom jeden. A bez plynu a kanalizace se da celkem zit. Hlavne najit nejakou rozumne malou vesnici, ktera ma plyn a kanalizaci je problem kdekoli po republice. A pokud uz to clovek najde, tak si za to poradne zaplati :) A me nebavi dluzit moc penez, tak jsme sli cestou kompromisu, ktery ale neovlivnujou kvalitu byti.
o 02.07.2015, 08:47 | AR
mr.scully: jj normálně na férovku objíždět a ptát se a nebo pokud máš známé v okolí a ti se znají s lidma tak se ptát jich a ti se ptají zase dalších, takto jsme nakonec narazili na pozemek my, ale faktem je že jsme neměli tak přísná kritéria, ale nabídka byla zajímavá, pozemek v soudním prodeji skrz insolvenci byla zajímavá šance tak jsme po tom šli.
o 13.07.2015, 08:06 | CervinVega
takhle se to dela .-)
[ Link ]
o 13.07.2015, 10:50 | Skury
Scully: Koukni na Líně (www.pozemkyline.cz). Mám tam pozemek taky... Jinak jsem hledal asi půl roku.
o 22.07.2015, 18:31 | cendler | Upraveno: 2015-07-22 18:32:08
Mr.Scully : ahoj, ještě hledáš ten pozemek, včera mi říkal Plzeň-ský kolega, že má a že by prodal, že ho koupili s bývalou napůl a teď ho chtějí prodat, aby se vyplatili, jinak je to v Ejpovicých, myslím kolem 800m3, jinak oploceno a vše na hraně pozemku, asfaltová příjezdovka

Tak jsem si na tebe vzpomněl.
o 22.07.2015, 18:53 | Mr.Scully
cendler - dík, žes na mě myslel :) Ejpovice sice nepatří mezi naše vybrané destinace, ale vyloženě blbé místo to taky není, je tam základní infrastruktura i solidní doprava. Kdyby pozemek byl na zajímavém místě, se všemi sítěmi a byla dobrá cena, tak bysme to možná zvážili. Ať mi prosím pošlou přesnou polohu pozemku s popisem a cenou na mail (klidně tenhle, co mám v AHC profilu) a mrknu na to. (Ale trochu se obávám, že to bude pozemek v rámci té současné mohutné výstavby na tom severovýchodním svahu směrem k Rokycanům - viz [ Link ] ).
o 22.07.2015, 19:22 | cendler
nene není, poslal jsem ti email
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2147 sekund.