Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > HELP Prodej auta

o Navštíveno 2293x o
o 02.07.2015, 22:46 | Lukybond
Je tomu měsíc a půl co jsem dal na inzerát auto Smart CDi , 3dny poté volal kupec z Brna přijel s manželkou (on byl nějakého podnikatel v autodoprave) smarta chtěl manželce vše si prohlídky projel sám s manželkou se mnou atd. Vše ok ještě si vzal druhou sadu Alu. Vše v pohodě napsala se kupní smlouva co stahnu na netu. Pan odjel po 1hodine volá že Smart chcipnul a po nastartování běží jen na volnobech pak chcipne , (nás malém odvezly smarta jsme měli 5let kromě výměny vstriku nikdy žádný problém) Telefonicky dohoda zněla ať odpojí baterku a tyhle standardní řady , po další hodině mobil že Smart ujede 10metru a chcipne. Ať najdeme servis v jeho okolí kde by mu to nacetly ... (Byla to sobota) obvolaly jsme tu asi 6servisu a našli jeden který si t tam s sobotu smarta odtáhl a načetl -4chyby. (Zapomněl jsem při prodeji byl u nás doma na diagnostice a bez chyby). Oni tam smarta nechaly a odjely , meli ještě dalších 100km domů , od nás Smart ujek taky 100km. Po měsíci se jim dnes konečně ozval autoservis po vydání turba a kinech věci , že je vadné čerpadlo commom rail. Behe!m měsíce jsme byli s pánem pravidelně ve spojeni. Dnes pan volal co se tedy dozvěděl , nebyl vůbec příjemný ačkoliv do teď jsme s ním neměli zadny problém byl dost nepříjemný a že v neděli přijede pro peníze zpět a že si máme auto vzít že servisu neopravene a zaplatit 15000 za zjištění závady.
Můj názor , auto že nejede mě mezi a peníze mu vrátím , ale nevím jak s tou částkou za servis ? A vlastně celém měsíc měl moje auto. .. Jak dal postupovat prosím poradte. ... Hlavně jak to dohnat smlouvami ? Dekuji

o 03.07.2015, 00:58 | Mr.Scully
Ty prvních šest měsíců ručíš za skryté závady, takže z toho se nevykroutíš, na druhou stranu podle mě rozhodně nemáš žádnou povinnost cokoliv platit navíc, přinejhorším mu vrátíš kupní cenu. On neměl právo to řešit v servisu a cokoliv po tobě následně chtít, on to měl řešit normální reklamací a auto ti vrátit.
o 03.07.2015, 06:04 | cendler
přesně tak, hlavně pokud si stáhnul smlouvu z netu, takovou tu klasickou, tak tam určitě stojí že kupuje auto, tak jak stojí a nic si mu nezaručil, takže na vrácení nemá nárok, ani přes soud by neobstál, je jen na tobě jak se k tomu postavíš, já v rámci solidnosti, bych chtěl vidět špatné čerpadlo a nějaký odborný papír o tom, že je opravdu špatné a pak bych se sním podílel na opravě 50%, protože jak píše MR.Scully správně to měl odvézt zpět ať to vyřešíš ty a né až po měsíci, co to bylo možná v servisu, co to bylo za servis, že tohle zjistili až po měsíci
o 03.07.2015, 06:06 | cendler
Nehledě na to, že to asi nemáte přepsané na toho nového majitele, tak si celkem zahráváš a můžeš dostat pokutu od státu až 50.000Kč, protože to nebylo přepsáno do 10dnů od prodeje
o 03.07.2015, 09:11 | Mr.Scully
cendler - to není pravda s tou smlouvou. To je úplně jedno, jak je koncipovaná smlouva, ty prostě záruku dát musíš, zákon je nadřazený čemukoliv, co si dáš do smlouvy. Autobazary to občas řeší tak, že tam píšou, že prodávají totální vrak (prakticky skoro na náhradní díly) a pak se z toho dá občas vysekat, ale jinak se z toho vykroutit nejde. On skutečně musí teoreticky vrátit peníze a vzít auto zpátky. Nebo dokázat, že k závadě došlo špatným užíváním nového vlastníka (ale po hodině asi čerpadlo neodrovnáš). Ale na druhou stranu rozhodně mu není povinen proplácet jakoukoliv opravu.
o 03.07.2015, 10:02 | AR
tak ale není náhodou na něm pak prokázat že to čerpadlo bylo mrtvé? Záruka u jeté veci se přece nedrží na vady vzniklé běžným opotřebováním.

PS: lukybond: seš cizinec?
o 03.07.2015, 10:05 | lambados
Jestli chapu. Dojedu si v nedeli. Ty mi nandas penize. A pak si jed nejak pro auto 100km a jeste zaplat penize v servisu. At doveze auto. A muzeme se bavit dal. Muj servis by to zjistil v ramci opravy. Za 15000 bych to mel i s novym cerpadlem. Jsem se dival v kelly kdyz odevzdas stary. Tak te vyjde novy na 18000. Kdyz ma nekdo slevu. Tak jsi na 9ti. Nebo na 18ti za novy. Nesmysl. Se servisem mluvil on, at si servis vyresi on. Ty jsi souhlasil jen s diagnostikou. Napojenim na pc. A ne aby mesic rozebirali auto. Kolik jsi jim nevhaval nafty? Nedojeli nadrz na plech? Nezavzdusnili to a po doliti uz jim to nenaskocilo? Zavzdusneny to taky nejede a hlasi to cerpadlo. Vesmes to pak bud roztlacis a nebo odvzdusnis.
o 03.07.2015, 10:07 | CRK
Určitě bych kontaktoval právníka, zaplatíš litr a budeš to vědět přesně, ale já bych postupoval tak, ať auto vrátí a pak to budeš řešit, určitě nemusíš bez ověření, jak věc vznikla, někomu ihned platit peníze a taky je nemusíš případně vracet, stačí závadu odstranit. Takže slušně a poctivě, ale zas nebuď za blba...
o 03.07.2015, 10:22 | Lukybond
Ahoj dikx za řady , mám dost staženou prdel jsem 100% Čech :) ale dost hubenější :D ano znovu mi to teď zopakoval do telefonu že si přijede pro peníze a auto ať si tam vyzvednuto zaplacení -opravy- , jinak volal jsem do toho servisu a bylo mi řečeno že auto je rozmontovane. .. Opravdu nwm co a jak mrzí mě že se to rozbylo peníze vrátím s tím problém nemám ale platit nejakejch 15navic mě dost štve....
o 03.07.2015, 10:23 | Lukybond
Jak říká lambados přesně tak si to on představuje , dat rázně mi to dal včera najevo
o 03.07.2015, 10:29 | Mr.Scully
AR - důkazní břemeno je přeci prvních šest měsíců na prodejci. Ano, pokud (u soudu) dokáže, že se nejednalo o skrytou vadu, ale o běžné opotřebení, tak je z toho venku.

Každopádně jak říkám - hlavně neplatit nic navíc, na to nemá kupující nárok nikdy. Buď vrátit peníze (a dostat zpátky smontované - byť nepojízdné - auto) nebo se v rámci smíru možná domluvit o nějakém finančním podílu na opravě. Ale v rámci dobrovolnosti. Rozhodně není povinnost prodejce proplatit jakýkoliv servis, co si zákazník zamane.
o 03.07.2015, 10:32 | rover (WoodTech)
Podle toho jak s tebou jedná je naprosto jasně že sám neví co může a co ne tak na tebe tlačí silou aby jsi se rozsypal. Běž za právníkem, hodina bude stát prd oproti tomu co tě může stát tohle.
Tenhle tip lidí pak většinou přijede máchá rukama a dost u toho řve, tak se na to připrav ;-)
o 03.07.2015, 10:35 | Kamil07
Pokud jsi auto prodal plne funkcni (coz asi ano, kdyz odjelo), tak urcite neplat opravu a ani nikomu nevracej penize.
Kazdy soudny clovek musi pochopit, ze auto je vec a ta se muze porouchat kdykoli.
Jestli chces kupujicimu vyjit vstric, tak zaplat treba 50% opravy.
o 03.07.2015, 10:37 | lambados
Lukybond rekni mu, ze pro auto jezdit nebudes. Ze tam mohlo klidne dojit k tomu pouhemu zavzdusneni. Ze servis neznas a proto si tohle musi vyridit sam. On si resil servis a bylo jeho rozhodnutim, co se domlouvali. Ja bych mu ani nevracel plnou castku penez. Mesic to auto mel. A je mi jedno jestli bylo v servisu nebo jakym zpusobem ho vyuzival. Mel ho mesic. Rekl bych mu taky od plna jestli to byl jeho zamer si uzit auto na mesic a vydelat na tom neprepsat to. Vyuzivat tvyho povinnyho ruceni. Jinak na koho je to auto tedka napsany? Na tebe porad? Mate nejak ve smlouve vyreseny jak kdy se to odhlasi?
o 03.07.2015, 10:43 | CRK | Upraveno: 2015-07-03 10:45:04
Lukybond: já jsem v podobný situaci byl, ale neustoupil sem, nedám se nikým zastrašit, pokud teda nebude mít zrovna v ruce Uzi :) Když bude vyhrožovat, tak volej Policii... Domluv se opravdu s tím právníkem, ale určitě mu nedávej peníze do ruky, že je někde támhle rozbitý a rozebraný auto. Nejsi snad idiot? :) Ať auto vrátí, sepište na to papír a pak auto dej do svého servisu a podle toho se zařiď... Hlavně nebuď připosranej a pokud se budete scházet osobně, tak vem pár lidí s sebou, ať se nebojíš :) Ty mu dáš prachy a pak si někde vyzvedneš dojebaný nepojízdný auto? Nebuď za vola!

rover (WoodTech): typ, ty "tipe"
o 03.07.2015, 10:44 | lambados
Kdyby byl rozumnej. Chce fakt pulku na opravu. Bohuzel tady chce 15tisic za to, ze mu rekli je to cerpadlo. A auto neni spraveny. Dalsi vec. Jaka je to smlouva? On to bral na sebe nebo na ni? Rikal neco, ze to bere pro sebe nebo na firmu? Taky rozdil. Kdyz by ve smlouve bylo ico. Nemuze odejit timto zpusobem od smlouvy. Ani kdyby to bylo firma firma. Tohle by byl obchodni zakonik a ne obcanskej. Tam jsou rozdily. Jeho chovani je neseriozni. Ty si rekni. Dovez auto. Ja ho dam do myho servisu. Donesu zpravu ze servisu zabyvajiciho se smarty. A domluvime se. Nejsi povinej mu hnedka davat prachy kdyz ani nevis. Co ti s tim autem servis udelal. Co tam na tom cerpadle podelali.
o 03.07.2015, 11:20 | Mr.Scully
lambados - obchodní zákoník už dávno neexistuje. Věci týkající se těchto vztahů byly přesunuty do nového občanského zákoníku.
o 03.07.2015, 11:22 | Bart 007
jaká byla prodejní cena auta?

taky bych trval na vrácení auta a né ho někde hledat a možná bořené...
o 03.07.2015, 11:30 | lambados
Urcite je i obchodni zakonik. Pokud se jedna o firmu. Pokud ne. Resi de to obcanskym. Ted jsem resil jeden nakup. A kdybych to nebral na firmu. Obcanskej by mi umoznil vraceni nebo vymenu. Behem 14ti dnu. A dalsi vyhody. U prodeje auta je to neco jineho. Vim to.
o 03.07.2015, 11:43 | Lukybond
Já podnikatel rozhodne nejsem , on sice je , ale nakupoval to na firmu Smart byl za 53tisic. Pan při koupi byl velký slušný auto si dosti detailně prohlídky , dostal servisu kde je zapsána výměna vstriku servisu atd auto jsem měl 4ri roky , s auty nekseftuji nic podobného. Prohlásit bylo domluvenoze udělá ihned z kraje týdne ale jelikož mu to po 100km kleklo tak proto se to nesnažil přihlásit.... Jsem z Hradce Králové , kupec z Brna
o 03.07.2015, 11:46 | Lukybond
Já si koupil měsíc před prodejem novějšího 2008 rok a ani ne týden po koupi se mi vysílal filtr pevnejch částic kvůli s čemu auto jelo jen v nouzaku , osobně jse! Prodejce ani nektaktoval hold starší auto no.... Tohle mě štve jako.... Hlavně do toho servisu to dal on na své jméno já to vím jen po telefonu....
o 03.07.2015, 11:52 | lambados
Auto je jeho. Ty mas penize. Tedka byvh poresil nejakyho servisaka jak je to s cerpadlem. Jestli je to skryta zavada nebo ne. Pak soudni znalec. Aby to potvrdil, kdyby to bylo ve tvuj prospech. Poslal mail od soudniho znalce, ze porucha cerpadla neni skryta zavada. Pokud teda neni. Ja nevim. Ale i tak byvh se s nim snazil domluvit. A dal mu treba pulku. Tech 5 az 8 tisic. Ceny cerpadla. Kdyz nesvoli. Rekni mu, ze teda ne. Ze vuci nemu jiz nemas zadnou zodpovednost. Posli mu pak ten papir. Kopii doporucene a nazdar. Ja se jeste poptam jak je to s tim cerpadlem. Ale myslim, ze by zo melo drivejsi projev. Startovani atd. Ale nejsem mechanik. Poptam se prvne.
o 03.07.2015, 12:03 | lambados
Hod mi na sebe cislo. Cerpadlo neodeslo. Bud v klidu. Je to jenom zavzdusneny. Kdyby bylo crrpadlo v hajzlu. Nenastartovalo by to auto. Chciplo mu to pri jizde. Ztrata tlaku. Pak neslo nastartovat. To je jenom zavzdusneny... pak rikal, ze to nastartoval a jen na volnobeh. To znamena, ze cerpadlo dava naftu. A nic nerikal.ze by zo jelo na min valcu. Takze jedou vsechny trysky. Ale neni to natlakovany. Takze jen bublina. Nemenil jsi palivac pred prodejem?
o 03.07.2015, 12:08 | lambados
Bud je to zavzdusneny. Nebo prepadovy hadice a pada nafta, ale to by ani nenastartoval. Kdyby to byla chcipaci klapka. Tak taky nenastartuje a diagnoszika vyhodnoti ventil. To by na diagnostice poznali. Pri vymene palivovyho filtru se musi palivovej naplnit naftou aby se to nezavzdusnilo. Pokud se tak neudela. Dolit dodatecne nebo auto roztlacic a ono si to tu naftu nasaje. Dalsi vec je..... ze muzou byt v pyzli hadicky pod vstrikama. Nbm jestli musi hlava dolu, ale gumicky budou stat cca 1000kc. Vymenis a jedes. To je pokud by byly spatny. A uchcavao by ti tam vic nafty, nejspis by to auto i dymilo pri nastartovani. navic tohle by melo i bez dymeni vliv na vykon. Bohuzel pri beznym provozu nepoznas. Az pri vyssi rychloszi auto nema tah co melo.
o 03.07.2015, 19:28 | Duri
Je to preklep s tou jednou nulou navic nebo chce autoservis za zjisteni zavady 15 tisic korun?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3148 sekund.