Navštíveno 8788x

Vymyslel už nějaký koumák, jak dohlásit auto po 30.6.?
Zádost na úřadě o přihlášku nemám. Auto jsem koupil 30.6. a samozřejmě nestihl dohlasit.
Diky
Podle mě to nelze, systém by to vůbec neměl pustit. Možná to jde nějak obejít, jako vydání nového TP, nahlášení ztráty atd., ale co vím, tak to nešlo, alespoň zatím. Zkus m, možná ti pošle nějaké video s návodem :-)
Par videi s navodem mi uz stacilo :-)
to jako ze jsi koupil auto co uz bylo v odhlasce?
jo, je v odhlasce od 2009
tak zkus co nejdřív zajít na úřad, třeba je ještě nějaká lhůta
ke konci června tam bylo narváno, tak pochybuju že to všichni stihli

07.07.2015, 10:38 |
Bucci no.... řidiči na to měli 6 měsíců, takže další lhůta neni a podle jednoho známého (zaměstnanec MV) auto úředně zaniklo a není tedy použitelné k provozu na pozemních komunikacích... lidově řečeno nepřihlásitelné bez papírů....
kupoval jsem auto s tim, ze papiry na něj mám, sice jiný rv a typ motoru,ale nejak to snad pujde prestavet. Jen mi slo o to, ze mozna skoda s tim maturovat, kdyz to pujde prehlasit ofiko
prej 6 měsíců :-D Každý na to měl tolik času, od kdy se auto na něj odhlásilo... To že na to lidi sr... jejich boj.
Imho největší důvod, proč na to lidi sr... byl ten dem.... poplatek na ekologickou likvidaci.

07.07.2015, 13:11 |
Rudi někdo na vw clubu na FB tu možnost nabízel, čili možná to nějak jde :-) zkus pohledat tam

07.07.2015, 14:14 |
dr.marty | Upraveno: 2015-07-07 14:16:56
Tady to nabízí nějakej borec,ale chce za to docela raketu
[ Link ] a taky je to takový pochybný,že já osobně bych do toho nešel
[ Link ] Přihlásím vozidlo v polopřevodu. Info na tel.608968888
Platí od 1.7.2015
Jméno:
Telefon:
Hundert
608968888
Lokalita: 357 51 Sokolov
Cena:
5 000 Kč
30 let stary auto se da prihlasit jako veteran i bez TP tusim.. tak pockat :D

07.07.2015, 15:39 |
Bucci Hightower: samozřejmě máš 100% pravdu, zákon totiž říkal, že po odhlášce má člověk 10 pracovních dnů na přihlášení, v případě prodlení pokuta 50 000,- pro fyzický a 200 000,- pro právnický osoby, jenže na pokuty každej úřad kašlal...
zákon, kterej řikal, že po 30. 6. polopřevody zaniknou je platnej od 1. 1. 2015 (proto ten půlrok), ono, kdo taky koupil auto po 1. 1. 2015 už polopřevod nedělal, tam se to převádí rovnou s plnou mocí původního majitele...

07.07.2015, 15:41 |
Bucci Tomu přihlášení z polopřevodu po 1. 7. 2015 nevěřim ani za nehet, tak jako tak to neni legální a pokud se na to přijde, může to být průser jako prase.... na druhou stranu jsme češi, a v týhle banánový republice lidi furt budou vymejšlet kokotiny aby obešli něco, co si sami posrali

07.07.2015, 16:17 |
Bjorn Já říkám nic není nemožný... Kamarád by takto měl přijít o Subaru Forester z roku 2012 a tak jsem na jeho žádost přemýšlel. Samozřejmě jsem ho také nejdřívě pořádně vyplísnil, že si to nezařídil. Nicméně jsem vymyslel. Auto v tom polopřevodu "prodáme" do ciziny a pak ho necháme "dovézt". Auto v polopřevodu zanikne legislativně jen u nás, doklady zůstávají a v germánii tedy půjde legálně přihlásit. A s těmi papíry z Německa ho pak dovezu sem a přihlásím na CZ papíty. Zákon takový postup nezakazuje a jako fyzická osoba mohu činit vše, co mi zákon nezakazuje. Tedy 100% legální a nikdo nemůže ani ceknout. Nicméně nějaký odpor předpokládám, ale jsem ochoten to táhnout až k soudu, kde jsem o výhře přesvědčen.
Bucci: ty pokuty jsou teď platné, po novu, dříve na to byl taky určitý čas, flastry určitě ne tolik, i tak mohli, ovšem pochybuju, že by úřady něco stíhali, když takto bylo v odhlášce před 800.000 aut, to by nedělali nic jiného a vše se táhlo roky, jako se vším... Nejstarší polopřevod prej bylo dohlášení z roku 1992 tuším :-D
Jo, a proto se vyplatí, ušetřit na EKO dani, ale nemít auto :-D
Bjorn: Nechci Ti kazit radost, ale tak optimistický bych nebyl. O tomhle byla taky řeč a nevím, jak to v okolních státech bude nebo ne, každopádně měli mít k dispozici naší databázi zaniklých vozidel, aby k tomuhle nedošlo a zaniklá auta se neprodávaly do ciziny, protože to je prostě podvod. To, že je kamarád debil, Ti asi říkat nemusím, jelikož to víš sám. Spíš bych si dal bacha, abys tam někde v tom prodeji a přihlášení nefiguroval, nemuselo by to dopadnout úplně dobře.

08.07.2015, 13:16 |
Bjorn | Upraveno: 2015-07-08 13:21:23
walish: Můžeš být v klidu, mně radost nekazíš :-) Zánik nedohlášeného vozidla v ČR po 30.6.2015 je čistě legislativní "berlička" aby se stát zbavil "bordelu" v evidenci vozidel. Žádnou databázi "zaniklých" vozidel v okolních státech nemají a mít nebudou.
Navíc přihlášení vozidla je upraveno zákonem a pokud splníš podmínky pro přihlášení stanovené máš na přihlášení auta právní nárok. Zde není prostor pro diskreci. V Německu, ani nikde jinde, nemají v zákoně podmínku pro zápis, aby "vozidlo nebylo v ČR zaniklé", tedy auto ti registrují. Ten proces není v Evropě ujednocem a směrnice, která to upravuje alespoň rámcově je stará 16 let a kvůli neschopnosti tohoto státu si udělat pořádek v CEV novelizovaná nebyla. A ta představa, že si každý stát národním parlamentem schválí nějakou novelu svého zákona, kterou si zavede do registrace automobilů podmínku "že vůz nesmí být v ČR zániklý" je hodně úsměvná.

08.07.2015, 13:31 |
Bucci Bjorn: na jak ho v DE přihlásíš, když papíry k němu jsou neplatný? Jen detail...

08.07.2015, 13:38 |
Sau Bucci: Jak by v tom nemecku mohli vedet ze su ty papiry u nas neplatne? Kdyz jim jako tak nic neni, jen je nejaky nas cesky zakon umele 'virtualne' zneplatnil?

08.07.2015, 13:44 |
Bjorn | Upraveno: 2015-07-08 13:45:22
Troufám si tvrdit, že ty doklady jsou stále platné. Odpovídají tomu konkrétnímu vozidlu? Prokazují jeho homologaci pro provoz? Je vůz v technicky způsobilém stavu? Pokud ano, není důvod jej neregistrovat. Jak jsem psal výše... máš na to právní nárok a není zde prostor pro diskreci. To, že se u nás dostala do zákona propíraná podmínka, neznamená, že existuje ve všech státech. Neexistuje. U nás to prostě nepřihlásíš, ale jen kvůli té podmínce o "polopřevodu", ale to neznamená, že doklady od vozidla jsou neplatné.
Je to stejné, jako by ve státě XX byla podmínka, že Ti nezaregistrují vozidlo, pokud nesplňuje nejméně normu např. EU4. Doklady od takového vozu přece nejsou neplatné, jen to prostě v XX nepřihlásíš, ale jinde ano.
no, pokud vím, tak si státy EU předávají mezi sebou datové soubory o registrovaných vozidel, údajích v registrech, takže prostě budou vědět, že vozidlo v ČR je vyřazeno z registru, zaniklé...

08.07.2015, 13:51 |
Bjorn Účelem toho bylo vyčistit CRV od aut v polopřevodu s nejasným majitelem a usnadnit, mimo jiné, řešení protiprávního jednání. Tohoto účelu bude dosaženo i v případě reimportu z Německa, či odjinud, neboť vůz bude zapsán na pravého majitele. Takže není důvod se nějak stavět na zadní.
Stejně je to jedno, jelikož zápis v CRV má pouze deklaratorní charakter a nekonstituuje vlastnické právo. To přechází, u aut především, kupní smlouvou. Tedy můžu mít auto, které je na mě napsané, ale nejsem jeho vlasníkem a naopak. Samozřejmě, porušil jsem povinnost jej přihlásit, ale to je zase jiný příběh.

08.07.2015, 13:56 |
Bjorn | Upraveno: 2015-07-08 13:59:54
HT: Nemáš pravdu... nepředávají. Provádějí lustrace v národních databázích. Není problém, pro státní složky samozřejmě, nebavíme se o běžném občanu, nechat si v Polsku vylustrovat auto registrované v ČR. Ale lustrace bude provedena v národní databázi v ČR, ne žádné centrální evropské (ta neexistuje).
Jenže to je stejně jedno... platí co jsem napsal výše... pokud budu auto přihlašovat v Německu, podléhám Německému právnímu řádu a dle něj se to bude provádět. A oni nemají podmínku: nepřihlásit, pokud je auto v ČR (SR, PL, nebo kdekoli jinde) zaniklé. Splníš, co předepisuje jejich právní řád? Dostaneš germánské papíry.
tusim ze staci aby to bylo do daneho data v podatelne prislusneho uradu, tzn pokud by nejaky "znamy" na urade tohle nejak poresil tak by to pak dokazal i prohnat tim pozdejsim prihlasenim... jen uvaha, vyzkousene to nemam...

12.07.2015, 08:57 |
mourl [ Link ] Tak půjde to přes to Německo nebo ne?

13.07.2015, 08:05 |
Bucci co jsem se ptal, tak v DE by to přihlásit mohli, ale problém bude, když zpět při přepisu do CZ narazíš na rejpala a ten uvidí, že tohle VINko u nás už jednou zaniklo...

14.07.2015, 12:15 |
m Přihlásí vám to kdokoliv kdo má před 30.6. podanou nevyplněnou žádost k přihlášení a použije ji na vaše auto. Ceny jsou od 5-20tis.
Známý co se tím živí mi říkal, že do Německa a respektive do jakýkoliv země se musí vystavit vývozové doklady, které prý nelze vystavit, když je auto v polopřevodu, ovšem co je na tom pravdy...

13.09.2015, 23:14 |
DITR tak jak to teda je chlapi??? jde to nejak obejit nebo ne? byl jsem rok mimo a zustal mi viset v poloprevodu seat leon timpadem zrusen :(uvazuju to protahnout pres zname na slovensku zkousel uz to nekdo??