Rozsypal jsem po silnici hřebíky, protože tu bezohlední řidiči jezdí rychle a ohrožují poklidné děti, které si hrají na silnici, jezdí na koloběžkách. Konečně dobrý nápad.
az se tam zcela zbytecne-diky tomu naschval pisku- nejakej mladoch zrakvi nebo zmrzaci tak si za ty slova nafackuj mily zdeny. (s vyjimkou zrakveni dezo demetera a spolujezdce ahmeda samozrejme) nechces tam rovnou natahnout drat?
mě by spíš zajímalo který inteligent by dobrovolně jezdil na chatu nebo se rekreovat k jakékoliv hlavní cestě, ani nemusí být zatáčkovitá ani vylitá olejem. Btw, podle mě to snad právně musí jít nějak napadnout. Úmyslně vysypaný písek v zatáčkách je snad něco jiného, než retardér přes obytnou oblast
nápad je to dobrej, ale nedomyšlenej... zacina to bejt zlý.... lidem sračkovatěj mozky... co třeba náhlý zabrždění i v 40ti, 50ti... na mašině to je o držku...
Zdeny: chlape ja treba byl vzdycky slusny motorkar a nikdy jsem nemel koule na "kolinko" do zatacky a jezdil se srabackyma prouzkama na pneu. Loni ke konci sezony jsem jel takto s jednim mistnim clenem na vylet s fotobatohem na zadech a presne jak pises jsem se vymlel. 30km/hod serpentinky a roztahany bordel. Vysledkem zlomena 2 zebra (bohuzel o vlastni chranic loktu, na ktery jsem padl). Celkove nic moc zazitek, protoze jet nekdo v protismeru, tak jsem mrtvola. Nastesti ja OK, motorka jeste vic OK a pouze jsem se svezl rychlou a nasledne zacaloval 3jku ve spravku. Pokud to nekdo udelal schvalne, je to kokot.
Nějak si z toho úseku tu "spoustu" rekreačních chat kolem cesty nepamatuju... ze Sobotína až na Skřitek se možná tak dají počítat Rudoltice, kde semtam je z cesty vidět barák, Klepáčov leží mimo hlavní cestu, a pak až do Staré vsi jenom stromy, stromy, stromy.
Docela nechápu to nadšení nad tím, že někdo jinej má těžší cestu...škodolibost, zapšklost, nebo prostě jenom omezenost???
Tady jen někdo nechápe Zdendovo ironii. Určitě to "myslel" zle a souhlasí s tím. Prostě tam má chatu někdo, kdo má páky a vadí mu zvuk motorek, který teď nahradí zvuk rychlý a vyteklej olej.. ostatně takhle jsem se taky jednou zrakvil, před serpentýnama vylitej olej, září, 10 stupňů, když jsem brzdil svý XJR-ko, lehlo a já s ním, zabrzdilo se až o Matize co zrovna vyjížděl, já naštěstí OK, ale Matiz přece jen váží o pár kilo víc..
premyslim, jak by se autor zlepsovaku tvaril, kdyby ten po zemi letici "HajzL" motorkar smetl cestou jeho děcko/vnouče... už vím... když se kácí les, létají třísky... to bude jen tím horkem venku :-)
Tak diskuze se rozjela zajímavým způsobem. Napřed pro Plus One. je vidět, že jsi skoro místní, ale mýlíš se. Není to "pár" chat, ale je jich tam dost a to nepočítám i rekreační zařízení pod Klepáčovem. Bavím se o úseku mezi Sobotínem resp. Rudilticemi po Skřítek, ne z druhé strany, tam už posyp není. Je jen od Sobotína. A proč o tom píšu? Byl jsem v neděli courat kolem Skřítku - Plus Oen jistě zá Zelené kameny, že? Ty jsou dost daleko od silnice. Ale když celé odpoledne v lese slyšíš jen jekot motorek, jde to ti po čase nervy. A to tam jsem třeba jen dvě tři hodiny. Ale co ti, co tam bydlí a ,usí trpět to, že jim motorkáří dělají kravýál od časného rána do podzních večerních hodin? V neděli jsme se stavili na oěbdě na Skřítku. Za tu dobu )asi 3/4 hodiny) tam projelo bezmála 30-40 motorkářu na lízátkách. Jako největší vrcho umění předvádí a rovině na Skřítku jízdu po zadním. To jistě uznáš, že motor je vytočen hodně vysoko a jeho hluk je slyšet až na Pecný vrch. Pominu to, že jde o CHKO. Takže o místo, kde by měl mít člověk trochu respektu k přírodě, o lidech ani nemluvě. Takže někdo už na vzniklou situaci musel nějak reagovat. protože omezení rychlosti absolutně nezabralo, tak už prostě bylo třeba přikročit k tvrdšímu opatření. Omezení rychlosti, varovné značení na smyk a posyp. Vše dokonale značeno včas dopředu na rovných púsecích. Je tojen o každém, jak s touto informací naloží.
Já osobně jsem proti motorkářům, resp. proti jejich chování v této oblasti, jinak mi na dálnicicíh a pod. nevadí. ale vadí mi, že si jednho z mýála klidných míst v horách (kam Skřítek a okolí bezesporu patří), udělali "závodní trať".
cervin Vega: jestli hajzl po zemi letící už opravdu letí, tak to je problém. Zřejmě je to ignorant a máš pravdu, když by mi smetl dítě, určitě bych rád nebyl. proto konkretně po této silnici už pár let na kole nejezdím, jedu radši lesem.
Sekáč - bylo to myšleno vážne, o tomhle se neironizuje. Hluk mi vadí a vadí mi, když ho někdo dělá svévolně (což motorkáři v tomto místi naprosto jasně dělají).Nikomu nepřeji nic špatnýho, ale omezení tam jednoznačně je včetně varování a každý asi ví, jak s tím naloží.
A poslední pro PlusOne: a v čem to mají lehčí ti, že to musí celý léto poslouchat? proč bych to měl snášet - obrazně - já tam nebydlí, ale lidé, co tam chctějí mít klid pro rekreaci žijí nono stop v kraválu? jakým právem jim někdo z klidného místa k životu či rekreacu udělal peklo?
je třeba se podívat na obě strany mince. zatím byla snaha to regulovat jen omezením rychlosti. Evidentně to nic neřešilo. Takže se přikročilo k jinému způsobu. Cíl je jasný, pravidla taky. kdo je poruší, jede na vlastní riziko. Sám sobě pak může nadávat, ne tomu, kdo to posypal. Byl upozorněn a to dostatečně včas.
Můj názor je v tomto jednoznačný, v lese má být ticho a klid.
Na jednu stranu nemám motorkáře rád a naprosto chápu, že v dané chatové oblasti lezou lidem trvale na nervy.
Na druhou stranu mi tohle přijde už dost za hranicí, bral jsem to původně jako vtip, ale je to evidentně myšleno vážně. Hraničí to s takovým tím typicky českým "vychováváním" ostatních, třeba jako když někdo jede 250 po dálnici a vychovávač mu to tam v kile pošle do levého pruhu, protože "to se přece nesmí, tak mu to musím ukázat a naučit ho to". Je evidentně fuk, že zařve pár lidí, hlavně že se budou dodržovat pravidla silničního provozu. No nevím nevím...
Taky tomu fandim, co si budeme povidat, vetsina motorkaru jsou bezmozci, kteri neberou ohledy vubec na nic. Kdyz jsem tam jen naposled (cca 2 roky zpet), tak je to tam fakt silene, myslel jsem, ze jedu na okruhu, kolik me predjizdelo motorkaru. Za sebe motorkare nesnasim, predjizdeji na neprehlednych usecich, motorkou mi pomalu vezmou zrcatko a pak se vsichni strasne divi, kdyz lezi na zemi a jede pro ne v lepsim pripade rychla. Pokud chce nekdo jezdit strelbu, tak at jde na okruh.
zakázal bych v zimě sypat, projíždět silnice pluhem, alespoň vyjedou jen ti, co mají 4x4, umí jezdit i ve sněhu a nebude se bourat. Šup s tím do vlády a uzákonit to. Ušetří se za sůl, PHM silničářů ;-) To samé s chodníky, zakázat vycházení na zasypaný chodník, než to odklízet a riskovat, že si někdo zlomí nohu ;-)
Připomíná mi to celkem drzot lidí z města, kdy jsem řešil jejich stížnost, když na víkend přijeli na vesnici na chalupu a stěžovali si, že místní tam prostě o víkendu od 8 rána třeba řežou dřevo, sekají trávu. Měšťáček se mohl posr.., že prej co si to dovolujou, že si přijel z města odpočinout na venkov a ani se nemůže vyspat...
Ne vsichni motorkari jsou stejny. A v autech asi vsichni jezdeji slusne... . A kdyz budu mit chatku nekde za letistem tak dam do letadla bombu, protoze tam to letadlo lita moc rychle a me to v nedeli odpoledne vadi ...
Jinak co se tyce loni toho meho padu - za ten den mi predjelo MRAKY bezmozku (navic dost z nich jen ve vesticce, tedy bez vybavy) a nakonec jsem to "ja snek" polozil a oni nic :)))
Hightower: no me treba v posledni dobe vadi blbouni s ladakem na aute (casto prave Hondari). Motor to ma jak moturek na ostrikovace, ale v zadu roura od kamen a ve 3 rano se bavi jizdou po meste, kde nejvetsi sranda preci je, kdyz houkaji alarmy aut. Ja treba "za mlada" mel taky na aute ladak, ale nikdy jsem nedelal schvalnosti (mozna proto jsem taky nikdy nedostal od PCR flastr)..asi jina generace.. :(
...sverepy duchodce ze severu, za masivni 3metrovou kamennou zdi, uvnitr svebytneho odhlucneneho panstvi na terase, odklada puskohled a smeje se na babku: Videlas ho, jak rozhodil rukama, kdyz to dostal do predniho kola? Ja je naucim, litat tady na 50ce... na me si neprijdou, smejdi. a soustredene zamiri na muze s cirkulárkou...
Jinak za mě dost blbost, tohle je o život. Ať to tam začnou stavět policajti, chápu, že dost lidí na mašině nezastaví, ale alespoň budou vědět, že to tam někdo hlídá a myslím, že závodníci aspoň z části opadnou.
(Nebo jsem naivní, že by si někdo z motorkářů dělal něco z PČR. Sám jsem ale motorku měl a na mě by tohle platilo.)
V dnešní době je složitý fungovat tak, aby se někdo jinej necítil ublíženě, nebo nedej bože nasraně. Takže kvůli pár bezmozkům znepříjemníme život všem, to je skvělej nápad. Promiň, Zdeny, mě se to prostě pořád nezdá. BTW, v oblasti Skřítku jsem se hodně dlouho nepohyboval pěšmo, na Zelené kameny jsem si ale kupodivu vzpomněl ;-) Chodívali jsme na Praděd přes Pecný a Jelení studánku, to jsem byl ale ještě docela malej kluk :)
motorky to mozna zpomali, mozna klesne jejich pocet. ale nedivil bych se kdyby tam bylo vic nehod - spousta "mistnich" casto nesleduje tolik znacky a zahodi to... no zachranari a kolony aut tomu klidu taky moc nepridaji.
krom toho ze je to pomerne nebezpecne, ikdyz se tam pojede pomaleji, tak krizove brzdeni rovna se na motorce pad, v aute rozhodne delsi brzdna draha.
no rozhodne by bylo zajimavy sledovat co by z toho udelala media kdyby kvuli "posypu proti motorkarum" nekdo srazil autem treba dite...
Zdenyho názor mi přijde asi jako ostatním 99% lidí zde ujetý. Pídil jsem se jak by asi vypadala značka upozorňující na písek na silnici "proti motorkářům". Nevím jestli by to bylo legislativně v pořádku, kdybychom sypali písek abychom motorkáře "uklidnili-vyškolili-potrestali-dali do latě" touto metodou, ale celé to bude možná trochu jinak, což? [ Link ]
písek tam určitě nebude kvůli motorkářům. Nicméně byť jsem do teď Zdenyho uznával - i přes občasné zvláštní nároky a názory - tímto se zařadil mezi debily.
Sám jezdím "lítat" na okruh, podobné silnice jen svižně projedu. Mám se už rád. Tady má konat policie. Měřit, kontrolovat papíry a stav, pokutovat. Radovat se z vysypaného písku v zatáčce, který způsobí nehodu a někdy i dost těžkou, může fakt jen debil a Jeremy Clarkson.
Máme pod okny dětské hřiště, kde jsou od rána do večera děti. Naházel jsem tam psí hovna, rozbitý lahve a injekční stříkačky. Nemaji tam co dělat, maji být doma a učit se. konečně ted bude klid :)
Cendo,nevim proc me nazyvas svym bratrem.jednak ten pisek jsem tam nesypal ja a hlavne vu ec jsi nepochopil.o co tu jde.parta bezmokzku otravuje lidem zivot.tak se proste brani.ale jaj?myslis si. Ze ty cedule a 15 km dlouhej posyp tam dal nejakej nerudnej dedek?pochy uji...zkus si to v hlave sro nat
Zdeny, jiné oslovení si v této souvislosti nezasloužíš, pokud jsi to myslel tak, že si mají motorkáři rozbít na písku hubu. Myslím, že potom by sis to v hlavě měl srovnat ty. Nehledě na to, že ten písek tam kvůli motorkám od silničářů určitě nebyl.
Zdeny, asi jako Cenda... Doteď jsem Tě měl tak nějak za rozumného, ale co z Tebe vypadlo v tomto příspěvku, je opravdu sra*ka. Jsem motorkář, takže vím, co písek udělá i při velmi malé rychlosti. Je to nebezepečné i pro auta, jejich brzdná dráha taky nebude zrovna nejkratší. Přijde mi, že jsi jen další zakomplexovaný plechovkář, kterému hrozně vadí, že motorkáři mají volnější cestu v kolonách, oni ty motorky totiž ty auta hrozně zbrzdí. Toto by měla řešit PČR, protože jestli se nemýlím, tak komunikace se mají udržovat čisté a je to pod pokutou, až si tam nějaký motorkář dá na hubu i v rozsahu povolené rychlosti, tak by z toho mohli mít ty sypači celkem slušný problém Sorry Zdeny, ale tohle mi nedalo... Není motorkář jako motorkář
Zdeny a co az si třeba tvůj syn, vnuk, atd koupi motorku porad budes mit stejny názor? Tvuj příspěvek vyplyva z toho, ze uz si starsi rocnik a vidíš to uplne jinak nez kdyby ti bylo 20, tehdy v te době jsi urcite delal podobne věci jen si to neuvědomuješ!
v r. 2005 jeden chytrý a naštvaný občas vesnice, kde se jela Rallye Bohemia a on NUTNĚ musel na nákup a nemohl, ač to věděl měsíc dopředu, vyjet v sobotu od 8 do 16 hodin ze dvora, vylil do zatáčky na silnici, kde se jela rychlostní zkouška, olej. A to se vyplatí...
Někdo poblíž Neveklova jsem si všiml takové vychytávky. Měli na začátku obce semafor s radarem, který, když se k němu někdo blížil vyšší, než povolenou rychlostí, tak se přepnul na červenou. Nebylo by to řešení?
camron: není to lepší. Těchto semaforů je už více a pokud ten semafor není u přechodu tak dost lidí začíná jezdit na červenou. Nebo v tom lepším případě zpomalí a hned za semaforem si jedou zase jako obvykle.....
Tak hoši, jednu věc si ujasněme. Za prvé, oprostěte se od urážek. To za prvé. Za druhé - odpovězte mi,. páni motorkáři, PROČ by měli lidé trpět kvůli vaší kratochvíli?
A až mi dáte logickou a reálnou odpovběď a přestanete psát v afektu, můžeme pokračovat.
Těm, co nemuí číst, dohledám příspěvek, kde píš, že nechchi, aby se někomu něco stalo. To je výplod jen něčího mozku a fantazie.
Takže zanechet invektiv a zkustě konstruktivně debatovat, pokud to zvládnete. Jinak se nemá cenu o věci bavit.
no než na červenou, i kdyby tam byla kamera, tak buď u čidla přejedou do protisměru, nebo u semaforu do protisměru, a někdy to třeba motorky ani nezaznamená, když se jede u kraje např.
Zdeny60: A proč by měli trpět slušní motorkáři a nebo i cyklisti, ty si tam tu "hubu" rozbijou úplně stejně a přitom žádný hluk nedělají... Aneb kolektivní vina, kolektivní trest? Takže když někdo krade, tak všichni do basy?
JHT: primárně problém vyvolali motorkáři. Nikod nechce, aby si "rozbíjeli hubu", jde o to, zabránit jim v rušení klidu. Jak toho dosáhnout? Na to se ptám? A odpověď se nepřímo nabízí - ČR na tohle kašle, má svých starostí dost, lidé tam chtějí bydlet, takže někdo přišel s tímto nápadem, jak jim to aspoň znepříjmenit. Osobně postoj lidí celkem chápu, vžívám se do jejich situace, kdy několik ...... jim dělá celý den ze života peklo. Jako motorkář jistě víš, jaký kravál motorka dělá, nota bene v CHKO.
stačí podřadit na 1, 2 a jet klidně 30, ale bude to řvát a daleko déle, než když tam proletí. Prostě tohle není řešení...
Co vlaky, co letadla, to je prostě nesmysl takto řešit a jak píšeš, znepříjemnit, nic jiného to nepřivede a kde je dáno, že tam nebudou schválně zastavovat a túrovat jako odplatu za odplatu? A co potom, střílet?
Zdeny: jenze to mas se vsim... x proc mi neci dite saha v zime na auto? x proc nekdo kouri a ja to mam cmuchat KDEKOLIV? x proc nekdo jezdi s hudbou ducduc v noci po meste? x proc nekdo jezdi s rourou od kamen po meste? . . . . atd atd
Zdeny, spousta toho bylo napsáno v afektu, stejně jako si stojím za tím, že ty bys v afektu nejraději toho motorkáře taky viděl na zemi. Kdyby tě to ani na chvíli nenapadlo, tak bys tu nezakládal to téma, aspoň né s takovým popichujícím textem/názvem
Jen podotykam, ze jsem naprosto klidny clovek a prvni prispevek jsem psal s naprosto klidnou mysli, oprostenou od rusivych elementu, ktere by mely vliv na moje vyjadrovani. Je zajimave, ze na Laudonu to slo. Jakmile se tam zacalo jezdit, mistni naprasili na benga a za pet minut tam stalo auto. Casem ta silnice stejne pujde do kopru a i v relativne cistem stavu si ji nikdo s okruhem plest nebude. Pokud se, mily Zdendo, radujes z bordelu na silnici, tak jim prejes rozbiti huby. Nic jineho. Nebo co si myslis, ze se stane? Budou ty motorky tlacit?. Zkus si do toho vlitnout v zatacce na kole a budes strihat petku drat. Jak ti ujede predni kolo, uz to lita...
Cenda: podle toho, co jsi napsal, buď nepíšeš o sobě pravdu, nebo neznáš pravý význam slova debil. Ale já ti to nemám za zlé, nicméně s tebou nemohu souhlasit.
Je vidět, že situaci na místě neznáš, tak ti ji popíšu, aby jsi byl v obraze. Kopec na Skřítek začíná asi 8km dlouhou rovinou s několika táhlými otevřenými a přehlednými zatáčkami. U obce Rudoltice, která otevírá stoupání na sedlo, je asi 2km dlouhá rovina v přímém směru. Na začátku této roviny je umístěna značka snížené rychlosti a zde začíná (nebo dnes možná jen opravdu začínal, po dešti) posyp. Do první opravdu ostřejší zatáčky zbývá minimálně ještě kilometr. Navíc zatáčka je zase značení červenobílými štráfy. Proto nemohu souhlasit s názorem o tom, co to udělá, když "do toho" vlítneš. Tam už nemáš co lítat, značení je asi 3 km před zatáčkou a do té jedeš 3 kilometry po písku. Použiji tvé výrazivo a jen debil do zatáčky vlítne tak, že to položí. Bezmozek, člověk, který si myslí, že tam ty značky jsou pro srandu a písek ho dostatečně nevaroval. V tomto místě je asi 10 rekreačních chat mimo obec Rudoltice. Mj, zatáčky jsou dělané tak, aby jimi bezpečně projel nadměrný náklad na Ostravu, protože tudy běžně jezdí. Čili z toho si uděláš obrázek, jaký rádius ty zatáčky mají. To, že to někdo nerespektuje, je jeho věc, ale nelze nikomu jinému, než dotyčnému, zazlívat, že se tam vyšije.
CHKO: milý Jozzo, ty jsi přesně ten člověk, který asi nemá respekt a úctu k ničemu. Je tam silnice, tak davaj, můžeme tam kravit. Že tam chtějí lidi trávit víkendy, potažmo celoročně bydlet v klidu (proto tam asi šli před těmni 30-40 lety), je to fuk. Mj., do těchto míst nesmí kamiony a těžké náklady (proč asi??? přijdeš na to?) Ale máš pravdu v jedné věci, bohužel, že co není zakázáno, je povoleno.
O tom, že PČR to neřeší, je jen výsledek linknavosti, ale je možné, že na opakované stížnosti to řešit bude.
Jen pro HT. o tom, že i bruska dokáže jet potichu, když se chce, víš ty i já. Nemusím drásat jedničku na 15trpm, to mi jistě neuopřeš a dáš mi za pravdu, že když budeš chtít, projedeš daný úsek tak,že hluk bude minimální. Stačí chtít.
Gizmi?: na tvé otázky, se kterými se mimochodem 100% ztotožňuji ti odpovím jen to, že jako národ jsme banda bezohledných jedinců, kteří nechtěji respektovat jeden druhého. Můj postoj k rušení klidu a soukromí druhého tady už asi kdekdo pochopil, nesnáším svévolné nebo mnohdy i cílené vytváření problémů druhým a sám se podle toho snažím žít. Kdo mě zná, to jen potvrdí. Proto jsem dané vlákno založil, ale evidentně je totální většina těch, kteří jednají tak, aby měli prospěch jen a pouze oni a druzí je absolutně nezajímají. Výsledkem je stav společnosti, jaký je.
Jinak, protože mám dovolenou, jdu na hory a klidně si tu diskutujte. SVůj názor jsem sdělil, pro nechápavé zopakuji, že mi v něm nešlo o to, aby si tam někdo srážel vaz, ale o to, aby někdo pochopil, že svým jednáním způsobuje potíže druhým. Že to řada z vás nechápe, je mi opravdu líto. Pak se nemůžete divit, že lidé na opačné straně začali přitvrzovat a bránit se. Klidu zdar! :-)
Zdeny: hele jen aby ten napad nebyl kontraproduktivni. Me treba podobne napady a naschvaly lidi donutily presedlat ze silnicni motorky na enduro a obavam se ze tahle zmena ti nebude delat zrovna radost... No je fakt ze na endura jdou v lese licit hrebiky a tahat draty mezi stromy :)
a. motorkáři tam tu silnici nepostavili b. místní můžou dát podnět k prošetření a případné vystavění protihlukové zábrany c. motorkáři si sami STK a papíry k motorkám netiskli (pokud mají papíry, je to vozidlo schválené k provozu na veřejných komunikacích) d. nic nebrání otravovat místním PČR, aby tam dali hlídku častěji e. že silničáři udělali na hovno práci, neznamená, že se musí někdo radovat z nebezpečný situace... ale hold jsme češi a tady je to zřejmě ještě normální...
@ Zdeny: ptas se: PROČ by měli lidé trpět kvůli vaší kratochvíli?
tato otazka je stejne demagogicka, jako kdybych rekl, proc ta kvanta motorkaru, co tam podle tebe jezdi mají trpet kvůli kratochvili par chaluparu...
pripomenu, ze nejsem motorkar, nikdy jsem nebyl a s velkou pravdepodobnosti nebudu...
nicmene na koho se muzu obratit se zadosti o uhradu skody na laku a prednim okne, protože tam predpisove projedu, ale prede mnou pojede dalsi auto, ktere na me bude ten pisek celou dobu házet??? to se budou asi chalupari divit...
Etien: úplně blbě položený dotaz. Motorkáři mohou jet jinam, zatímco chalupáři ne. A holavně nezačni tvrdit, že mohou chalupu prodat. Ti lidé tam měli chalupy ještě v době,nebo tam bydleli, když nejrychlejším motocyklem u nás byla 125 zetka.
na druhý doatz - máš dodržovat jistou vzdálenost a pak - některý pojišťovací ústav. A props, chalupáři s píske nic nemaj - ti ho potřebují do betonu. Oni ho tam nenasypali, už so to konečně uvědomte.
A ten písek tam tedy připravil kdo? Chalupáři jsou asi všichni vzorní pionýři když zmiňuješ tu zetku 125 tak oni zajisté za mlada tlačili motorku za vesnici, aby nerušili místní chalupáře:-). Nevím jak jinde, ale u nás a všude v okolí i 20 roků zpět bylo normální , že se kolem vesnic proháněli motorky různě po polích, lesích a vždy se našel někdo komu to vadilo a snažil se hnát nás holí .-)
Dědy70: Takže někdo už na vzniklou situaci musel nějak reagovat. protože omezení rychlosti absolutně nezabralo, tak už prostě bylo třeba přikročit k tvrdšímu opatření. Omezení rychlosti, varovné značení na smyk a posyp. ....... Takže to tam nasypala TSK. Kvůli motorkářům? Ses pomátnul, ne?
Zdeny60: z temer stejnyho soudku - me zase zacali litat pred chatou cyklisti, ani ne 2 metry od vchodu resp. diry v zivym plote. Litat znamena +- 30 km/h a jsou borci ktery to tam poslou mnohem vic. Ja s tim pocitat dokazu, ale zkus to vysvetlit prckum... Mam tam vykopat diru nebo rovnou natahnout ocelovy lanko?
Já ten motorkářský plevel taky nemusím. Po obci se nám to prohání 80+ a to v úsecích, které jsou lemovány RD a podélně zde parkují vozidla. Je tu spousta rodin s malými dětmi. Takže mi vysvětlete, jak takový bezmozek bude reagovat, až mu zpoza auta vyběhne dítě, které nemá absolutně šanci vidět...
Moc hezke tema. Nektera prirovnani mi prijdou presna (injekcni strikacky na detskem hristi, bomba v letadle, atd.) Ono jde totiz i o to, ze se tim vymrdanym sterkem na silnici nevyresi vubec nic, a nemalo lidi to nasere, nam autarum to otryska dvere a kola, a to susteni kaminku pod koly nadela stejne slusnej kraval. Navic az to zjistej plochodraznici, udelaj si tam z toho trenink. :-)))) Dementnim silnicarum zdar.
To je nějaký "selektivní" písek? Jako že to omezí motorkáře a ostatní ne? Někdo dostal "povolení" k výchově? Sám jezdím autem i na motorce, obvykle dle předpisů. Takže když si tam namelu hubu nebo nedobrzdím před člověkem, jsem asi pirát silnic. Situace se snad dá řešit nějakým legálním způsobem. Až se tam něco stane, tak nikdo nic neviděl, neslyšel, nesypal.
Z blízkého hostince se ozýva večer hlasitá hudba. Občas máme na chodníku zvratky. Prosím vás, jaké je lepší řešení? a) Naředit jim pivo rtutí? b) Vhodit dovnitř dva granáty c) Hospodu vypálit plamenometem d) Místo vody napojit přívod s Cyklonem B
Rád abych aby v sobotu v devět večer bylo trochu klidněji, to víte ... rád si odpočinu.
...me se libi, jak si kazdy precte jen zacatek a pak neco vlozi ze sve hlavy. Kdo tam pisek dal a za jakym ucelem je JASNE. Ze to Zdeny pochopil jinak je taky JASNE. Tak proc do sebe porad sijete? :D Beztak stareho psa novym kouskum nenaucis (a kupodivu nedavno zjisteno, ze u mladych komousu to plati taky..)
Zdeny60: jestli Ti to přijde jako dobrý nápad, tak už jsem o Tobě ztratil poslední kladné mínění. To fakt může udělat a schvalovat jen chudák. Jednoho dne si třeba na tu motorku sedne Tvoje dcerka s nějakým nabiječem (nebo žena s novým) a oba dojedou na radikální řešení situace s hlukem od motorek. Fakt super nápad dědku bláznivej. Mě třeba serou pod oknem jak nám ve městě pořád jezdí sekačky na trávu, ale že bych jim chtěl nějak ubližovat se říct nedá... :)
a mimochodem, myslíš, že se tím něco vyřeší?????:D
a co Ti slušní??? zřejmě jsi na motorce nikdy neseděl, jinak by Ti bylo jasný, že rychlost v takový situaci nemusí znamenat nic a spadneš i v 50km/h. Když všechno dopadne dobře a nepřekousneš svodidla nebo značku, tak aspoň zničíš mašinu za x peněz.
luxusne se bavim:-) z tohohle threadu je videt ze clovek muze mit funkci, postaveni a zarazeni ve spolecnosti jaky chce, ale kdyz neni rozum je to v haji.... porad rikam ze i kdyby to teda byl napad jak ty motorky zpomalit, tak tomu porad neco chybi a to je myslet na nasledky....
ja bych tam dal trysku a strikal je močkou, ty co jedou nad limit o 0-20km/hod... o 21-40 pak vztyčit záchytnou síť... o 41 a víc je mlátit v té síti kolemjdoucími... :-))
Hoši, byl jsem trochu pryč a nestačím se divit. Vaše některé názory mě dokonakle přesvědčují o tom, jaká společnost jsme. Bezohlednost, arogance a ukájení vlastního ega. Nakonec, co taky čekat. Tak jak vidím, schvalujete, když pár volů, jiné slovo pro to nemám, a hned říkám, že znám i slušné a ohleduplné motorkáře ve svém okolí, si uzurpuje kus silnice a bezohledně na něm předvádí své kousky. Řev motorek je slyšet na kilomtry dalko, o rekreaci nemůže být ani pomyšlení, o roziku pro jiné účastník y ani nemluvím, A to se vám zdá v pořádku? Mně teda ne. Tak, jako se vám zase nezdá, když se už lidi ze zoufalství začali bránit po svém, protože jiné nástroje (PČR) evidentně nepomohly.
Jinak abyste měli klid, písek tam už opravdu není, spláchla ho voda po deštích a odfoukal vítr, takže si pánové zase řádí.
Masuzapi: ano, tohodle okamžiku se trochu bojím, i když dcera s žádným podobným bláznem nechodí, manželku vynech, na to jsme spolu husy nepásli. Ale nejhorší je, že třeba na Bludovském kopci, kde opísek není a nikdy nebyl, zařval pořed asi měsícem vocas, zfetovanej kretén, kterej v neděli odppoledne ze zadu narazil do osobáku. Naštěstí to dopaldo dobře, protože zařval jen on sám a lidem z auta se nic nestalo. Na úseku, který měří asi 2km jsou 4 kříže, z toho 3 patří podobným voacsům. Ale komu není rady... A písek k tomu nepotřebují. A až pojedet na Bratrušov, spočítejte si ty kříže tam-písek tam tyk nikdy nebyl. Přesto těch křížů tam je asi už 6. Co vím, tak minimálně 3 byli motorkáři.
Tak ti, co kritzujete, se nad sebou zamyslete a zkuset si odpovědět na otázku, zdali vaše = motorkářů- chování je vždy správné. Já o tom tedy přesvědčen nejsem a ajk patrno, řada normálních lidí na vás nahlíží stejně.
Ohkledně sekaček - jsem myslel, že vadí jen mně. Resp. vadí mi bezohledný lidi, kteří nechtějí v poslední době respektovat ani klid v neděli odpoledne. Ale to sem nepatří.
Ohleduplnost - co to je? To se už přeci dávno nenosí...Jen já já já, ale druhý se můžou třeba zbláznit, jen když já mám prospěch. Je to tak?
vomy 7: a to, co tam předvádějí motorkáři, je co? Ohleduplnost sam? nesmějí se pak divit, že po akci následuje reakce. A myslím, že bude ještě hůř. lidi si to rozhodně líbit nenechají, tomu věř.
Zdeny: "Na úseku, který měří asi 2km jsou 4 kříže, z toho 3 patří podobným voacsům"
Máš na mysli ten, kterej "patří" ke čtyřem mladejm, který do protisměru vytlačil ožralej vietnamec s Formanem, a kde se čelně střetli s protijedoucím vozidlem? Nebo křížek toho sedmnáctiletýho kluka, kterýho srazil dobytek, co spěchal do Šumperka a na horizontu nezvládl řízení, dostal smyk, a sundal kluka na "padesátce" v protisměru?
Nepatří všechny k motorkářům, a ne každej křížek, kterej má u sebe gumu z motorky, značí člověka, co do toho spadl vlastní vinou!! (nejen na Bluďáku).
Čekal bych u člověka tvého ročníku nadhled a shovívavost spíš než házení do jednoho pytle a paušální odsuzování všech kvůli pár idiotům. To je to, co nechápu. Důležité je si uvědomit, že i za volantem jsou prasata, nejen za řídítky.
A je, IMHO spousta způsobů, jak s něčím nesouhlasit. Můžeš apelovat na výrobce motocyklů, aby vyráběli efektivnější tlumiče výfuku. Můžeš apelovat na STK, aby prováděli důslednější kontroly motorek i z hlediska hlučnosti. Můžeš apelovat na zákonodárce, aby získání papírů na silnější motorku podléhalo další regulaci. No, a nebo můžeš u piva nebo tady v diskuzi syčet, jak je to všechno na hovno...
Ne, samosebou do jednoho pytle je neházím. A právě díky mému věku nemohu být shovívavý k něčemu, co druhému škodí, navíc tím, že to dělá svévolně, s vědomím toho, že to druhým vadí, ale snažím se být v nadhledu i nad tímto. Motorky jsou fenomém doby. Tak, jako čtyřkolky a zimní skútry. Chceš po mě, abych byl shovívý k těm, kteří lítají po lesích na těchto nemyslech? To nejsi asi ani ty sám. Ale snažím se si říkat, že měn osobně neškodí, protože v místech, kde oni jezdí, nežiji. Ale určitě bych se snažil řešit situaci, kdyby mi jezdil v mým lese a dělali by mi tam bordel. Možná bych pak využil jednu z tvých rad, mimo té poslední. Mj., o tom chlapci nemáš přesné informce, máš li na mysli ten křížek,. co je po pravé straně směrem na Šumperk kousek za Bratrušovem. Ten hoch zabil totiž ještě jednu slečnu a měl v krvi skoro 2 promile.POkud tedy mluvíš o tomhle případu.
Ale stále mi nikod neodpověděl na můj dotaz a ten zní: takže vy všichni schavlujete, jak řádí pánové na motorkách na Skřítku? Schvalujete, že denodenně otravují lidi hlukem? Schvalujete, že josu obrovským rizikem pro ostatní? Máte všichni kecy kolem horké kaše, ale ani jeden z vás se nevyjádřil k dané lokalitě a danému problému. Nakonec, je to pro dnešní dobu typické-mlži a mlátit prázdnou slámu, zejména u klábesnice, kde je každý king. Strašně by mě zajímalo, když bych obrátil to, co zde napsla Masuzapi HOnza proti mě, já proti vám: jak byste se tvářili, až by váš "kolega" zabil vaši dceru, syna, zmrzačil dítě-a to vše jen prot, že si někde ukájel své pudy a kratochvíle? Vy to vidíte všechno jeno strašně jednostranně, ale nikoh z vás, co mě kritizujete, nenapadlo ani náhodou, že obětí může být některý z vašich blízkých či známých, ale co je horší, moožná se můžete dostat do situace, že do smrti budete žít s cejchem na čel - "ten mi zbail dceru". Nezlobte se n amě, ale většina z těch, co se do mě naváží a navíc mě bezdůvodně uráží, jsou pokrytci, kteří vedou silné řeči jen od PC. Aspoˇň to na mě tak působí.
CRK, Masuzapi, womy7, samantus, šváboid a další. Hlavně, jestli se nechováte stejně. Pokud ano,pak se nad sebou zamyslete.
A propos, jistě se pamatujete na cca 3-4 roky strý nekonečný vlákno o jisté dopravní nehodě, kterou zavinil neukázněný motorkář, jenž předjížděl kolonu opřed křižovatkou v místech, kde vůbec neměl předjíždět? A jak jste ho všichni obhajovali? Máte na to stejný názor ještě dnes? Pokud ano, pak opravdu nemá smyls se s většinu z vás vůbec bavit a nějakých problémech.
zdeny: beztak si na tom pisku rozbije hubu nakej mistni strejda na skutru a nebo tam nekdo naboura autem protoze tomu to bude klouzat taky. co znam lidi co tyhle "poutni mista" obrazeji na moto, tak ty tohle zadnym zpusobem neodradi. jo oni motorky delaj lidem ze zivota peklo, ze ve finale nejsou pres rev sekacek a cirkularek slyset nikdo neresi...spis lidi zavidi a kdyz nemuzu jezdit na motorce ja, nemuze nikdo. Ono v tech samejch mistech se obvykle pohybuji i kamiony, nici cesty, ridici nedavaji pozor a kdyz nabouraji blokuji silnici na pul dne nebo zbori pul domu. hluk delaj taky. co kdybysme nejakym zpusobem nicili kamiony? ja uz jsem z jejich bezohlednosti zoufalej, mam po nich strilet? prorezavat gumy na odpocivadlech?
zdeny to nepochopi, ze tohle ohrozilo vsechny, kvuli mensine, ktera se tomu nejspis jeste smeje... me tohle udelat na oblibene trase, tak uklidim motorku, vytahnu bawo a jdu trenovat drifty...
at si duchodci (duchem ne vekem) prasknou vzteky :D
No,Zdeny.Myslím,že to trochu přeháníš.Určitě všichni znají cestu z Mělníka od kruháče (kde je Mountfield) až skoro do České Lípy.Krásná cesta pro motorkáře.Rovná,zatáčkovitá a testují tam pravidelně každý rok mašiny.Po cestě v jedné vesničce (Zakšín) mám chatu a taky poslouchám vytočené motorky s obsahem 1000 a víc,ale nikdy by mě nenapadlo jim tam sypat písek a nebo nedej bože když se sebou někdo sekne (což tam není výjimkou) abych mu to přál.
Jo a ještě jedna věc.To myslíš vážně s tím,že motorka je fenomén doby?Na motorkách se jezdilo vždycky (i za tvé doby) akorát prostě nebyly tak silný.Ale hlučný uměly být taky.Třeba jawa 350 s upraveným výfukem zrovna potichu nejezdila.Toť zatím asi vše
hlavne bych nesvadel tema nekam jinam - moto na silnici a quad/kroska v lese jsou dva uplne rozdilny svety. A pokud muzu odpovedet, byt se to nevztahuje k puvodnimu tematu, tak kdyby lital nekdo na mojem kusu lesa na moto, tak je mi to ukradeny...
bucci: ale kdeže, sice to tam sypli silničáři ale dědy byl v domění že to tam sypli právě z důvodu motorkářů a né asfaltu, proto se nad tímto takto rozplývá, protože jak by řek dědy, lepší motorkář v příkopě nežli nevypsaný rekreant ;)
Jo, asfalt tam tekl just ausgerechnet jen v tom inkriminovaným úseku.Před ním i za ním ihned přestal... :-))))A zejména v období, kdy bylo v noci kolem 6°C. ROFL.Přes den s bídou 25. Dementi...
Toto až se bude dít v mém stáří tak to ať raději nejsem. Pokud nestojí kup si něco na to jinak ti z toho prdne cevka. Copak nevidíš, že tě tu lidi fakují? Tvé články byly fajn a bavily. V současnosti je to jak už někdo napsal na blití.
Mika: jo, od tebe a tobě podobných to sedí. je jich nad tebou celá řada. je těžké, že někdo neche pochopit realitu a přijmout ji. Proto ze sebe dělá pozéra a machra. Nakonec je to projev jisté věkové generace. Sedí to vcelku přesně.
Pánové, přečtěte si ty úžasný vymaštěný komentáře k včerejšímu neštěstí Pendilino vs. poslký řidič. A pak si nastavte zrcadlo. Rychlé soudy, co zde pronášíte a myslíte si (někteří), bůhví jak nejste silní a zejména vtipní, nebo důležití,. nebo nevím, jak vás nazvat, protože pro to nenacházím správný výraz. Chce se mi smát i brečet naráz. Typický obraz českého národa. Nikdo nezná příčinu, ale každej je chytrej jak krabice od bot a vynáší tu rozhřešení nad něčím, kde nebyl, nezná pozadí a příčiny, ale musí žvanit. A tak se porjevilo 99% v totmo vlákně, až na pár světlých výjimek. A takvý CRK, šváboid, mika další se plácají po ramenou, jak mi to nandali, ale přes svoji ubohost ani nedohlédnou špičky svého rypáku. Ale tak s tím už se holt musí žít, no.
"úžasný vymaštěný komentáře/Rychlé soudy, co zde pronášíte a myslíte si (někteří), bůhví jak nejste silní a zejména vtipní, nebo důležití,/Nikdo nezná příčinu, ale každej je chytrej jak krabice od bot a vynáší tu rozhřešení nad něčím, kde nebyl, nezná pozadí a příčiny, ale musí žvanit."
Nechcu nic rikat, ale tohle presne sedi na tvuj prvni prispevek, ty zrcadlo.
Co je tohle zase za výplod? Až polejou silnici olejem, tak tomu budeme fandit? Motorka je super záležitost a já jsem rád, že silná motorka je taky hodně slyšet, jde o bezpečí. Vymaštěný motorkáři? Vymaštěný autaři? Vymaštěný kolaři? Protože je někdo idiot a koupí si "rekreační objekt" u hlavní silnice? :-D
Ty malamute, když tu jezdili borci na 250 javách, tak jis o nich ani nevěděl. Teď ty japonský krámy slyšíš 5 km před a 5km za chalupou, srovnáváš nesrovnatelný. Ty baraáky tam stojí některý přes 100 let, to tma ještě jezdili s koňma.
Zkrátka malá sonda do odpornejch myšlenkovejch pochodů nerudnýho grafomanskýho dědka věčně neschopnýho vyrovnat se s nástrahama našeho tolik přívětivého světa ;-)
To je šetření přesně ala Bureš: Já jsem ušetřil, ale stát to stálo miliardy. A asi ty jebáky s kamionama na dvojkách silnicích začnu atakovat pořádným profiprakem a šestnáctkama maticema. Rozjebou co dá, ale hlavně že soudruh podnikatel v dopravě ušetřil.
Toliko z diskuze ohledně tragédie polského řidiče kamionů ze servru aktuálně.cz
smutnejsi je, ze se vubec soudruhu podnikateli financne vyplati hnat kamion nejakyma prdelema, bo tim padem ta dalnice evidentne nema takovou trzni hodnotu, za jakou mu ji stat (resp. kapsch) prodava.