Navštíveno 3131x

Zdravím,
nemáte náhodou někdo doma router Edimax AR-7286wnb v kombinaci s O2TV? nahrané pořady se občas trhají a je to nastavením routeru, ovšem nejsem schopen to QoS nastavit tak, aby to jelo tak, jak má.
Díky za pomoc
Poskytovatel ti rekl neco?
Podle me je chyba v lince. Linka je sdilena. Vic vas zaroven stahuje a tim zaplni Buffer u providera. Ten se potrebuje vyplnit a uprednostnuje prioritni data. Takze to neni plynuly. Ale poznas to na kvalite. Iptv bezi v realnem case. A potrebujes ziskavat data plynule po celou dobu vyuziti. Kazde zaplneni ti udela jakoby lag v obraze. Kosticky nejcasteji.
lambados: Na té jebce Zyxelu to jelo všechno v pohodě, takže v lince to nebude. Akorát už jsem měl třetí za krátkou dobu, tak jsem zvolil jiný. O2 mi akorát poslalo parametry, které mám nastavit, jako priorita portu pro O2TV apod. včetně tohoto:
"Toto je problém v pokročilejší konfiguraci routeru, konkrétně QoS, prioritu musí mít port pro TV + musí být provedeno toto nastavení :
Nastavení WAN.
Přidat PVC
Typ Připojení WAN:Bridge
VPI:8
VCI:35
Režim zapouzdření:LLC
Service Category:USB without PCR
Nastavení LAN.
Karta IPTV.
Vybrat port (síťový konektor) určený pro IPTV STB
Používat směrování DHCP:RFC3442
Povolit směrování multicast (IGMP Proxy):Povolit "
Nastavení WAN bych měl mít dobře, ale ta priorita portu tam asi někde hapruje a nevím kde. Našel jsem nastavení na jiném EDIMAXU, ovšem tam je to menu zase úplně jiné a nejsem schopen to nastavit stejně u sebe. Net, TV, všechno jede v pohodě, jen ty později spuštěné a nahrané pořady se trhají.
Hod mi na mail screen webovyho rozhrani toho routeru. Wan mas dobre. Qos mas taky dobre. Treba jen zvysit rate. Ale nvm, co v nastaveni qos mas tedka.
Ahoj, máš to tam.
Díky moc