Navštíveno 2447x

20.07.2015, 04:53 |
Jozzo Požadavky jsou minimálně 24 slotů a všechny gigové.
Na net se bude připojovat minimálně a žádný extra nastavování nebude.
Nastaví se tam DHCP a to stačí.
Cenově okolo 4k.
Nebude v chlazeném racku, ale volně v prostoru. Provoz cca 21 dnů v roce po 3 dnech.
Nestacilo by na takovy nic moc provoz tam dat nejakou levnou mrdku a DHCP resit na routeru...? Pokud tam nemaji byt VLANy a nic dalsiho...
Pouzival jsem jich nekolik a zcela bez problemu.
[ Link ]

20.07.2015, 08:30 |
Ravo | Upraveno: 2015-07-20 08:31:22
Přesně jako Ghofig... dej tam gigovej switch tupej jako majzl ať jenom switchuje a zbytek nech na routeru...
a nebo to vem z druhé strany a vyhoď router a postav to na CRSku od Mikrotiku ;-)
[ Link ] Za ty prachy máš super router s gigovým switchem v jednom vč. veškerého managementu co si jen vzpomeneš

20.07.2015, 22:57 |
Jozzo | Upraveno: 2015-07-20 22:59:25
Ghofig: Peníze jsou na to vyhraněny a je třeba je využít všechny. Případně se dá ještě přitlačit. Nechci dvě zařízení.
Ravo: Nechci dvě zařízení. Chci jedno jediné a nepotřebuji full management.
Abych to upřesnil. Jde o spojení lidí na pc akcích, kdy v ty dny prostě potřebuji spolehlivé zařízení co se nepřehřeje a zajistí spolehlivý provoz sítě, kdy už jsou všichni zvyklí na DHCP.
V těch dnech tam lítají stovky GB všemi směry.
I když to pojede jen tak málo hodin za rok, chci slušný nástroj a není třeba na tom extra šetřit.
Edit: Do teď to šlape na starém(už má své dávno odslouženo) routeru co používali provideři k připojení celé oblasti PC:60k
Takže nehledas switch, ale router. Switche jsou hloupa zarizeni, dhcp neumi. Dej tam teda CRS jak radi Ravo.

21.07.2015, 06:30 |
Jozzo ááááha

21.07.2015, 10:01 |
Daryl (A)
Jozzo: delaval jsem lanparty progamers kde bylo nějakých 500 kompu. A jedna důležitá věc: nestačí mít gigovy porty ale v takovém objemu musíš koukat na to co ta masina uswitchuje. Běžný switch ti da na bp 5-10gb i kdyz ma 48 portu

21.07.2015, 13:09 |
Jozzo Daryl: Díky, ale fakt se v tom moc nevyznám a nevím na co přesně koukat.

21.07.2015, 13:27 |
Chris ja by som siel do niecoho takeho :)
[ Link ]
Switche nejsou hloupá zařízení, umí toho hodně :) Například v Cisco modelingu se DHCP používá jen na switchích.
tak jasne, L3 switche zase umi routovat, že... Ten Ravuv CRS taky ke switchovani umí ještě hromadu dalších věcí :D

21.07.2015, 19:45 |
vypuk No hlavní podmínka asi budou ty provozní podmínky, teď nám ten router začal dělat bordel ve vedrech na "open air". Daryl - co bys doporučil pro takovou "skupinku"? ;)
Jak pise daryl, neni nikde psano ze pokud to ma 24x 1gb port, ze celkovy prenos je 48gb obema smery :-) Tam je ten velky rozdil v cene jednotlivych vyrobcu. A vetsinou se to blbe hleda.
Tady mas peknou tabulku, kolik ta CRS "prenese" v pri ruznejch velikostech packetu.
[ Link ] Testovanou pracovni teplotu to ma -35C do +65C
Napajeni od 8 do 24V
Pokud se neztratis v konfiguraci, tak je to dobra volba

22.07.2015, 11:23 |
Chris tak tak, mikrotik je este z tych zaplatitelnych a vykonovo na lan party bude stacit :)

22.07.2015, 19:23 |
Ravo To CRSko bude opravdu ideální volba, jestli chceš pro vyšší komfort nabídnout i wifi sít pro mobily/tablety atd. (v managementu RouterOS jde udělat separátní sít jen pro wifi a oddělit ji od kabelové, jde řídit rychlost atd.) tak pak použíj verzi s wifi:
[ Link ] jinak stačí kabelová:
[ Link ] zhruba vím o čem mluvím, takhle vypadá rack mojí malé domácí sítě (není úplně aktuální, není tak ještě optika co jsem teď dodělával ;-)

23.07.2015, 06:49 |
Jozzo | Upraveno: 2015-07-23 06:59:12
jo aha super díky kluci za rady a v podstatě celý výběr
vítěz je tedy microtik :)

23.07.2015, 07:01 |
Jozzo Ravo: co to je za speciální dvojitou propojku mezi krabicema uplně vlevo ?

23.07.2015, 07:27 |
Jozzo jsem asi absolutně slepej, ale kde má rozdvojku pro napájení?
Myslis tady toto? Jack bude schovany za bocni stranou policky a povede do nej ten levy zdroj.

23.07.2015, 11:43 |
Ravo To Jozzo:
přesně jak píše LordPeytl, je to pasivní PoE injektor.
Mám to na jednu ne-PoE kameru s nestandardním napájecím napětím (myslím 9V).
Jinak ostatní PoE zařízení napájím přes ten černý napájecí panel co tam vidíš, mám tam k dispozici 48V (pro standardní 802.3af/at zařízení) i 24V (pro UBNT a mikrotik zařízení, který ještě nejsou 802.3af kompatibilní)
Hmm, asi budu muset tu skrin na zachode taky dodelat :-) Ale od 2008 jeste tak nejak nebyl cas :-(