Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz TV, SAT

o Navštíveno 2227x o
o 20.07.2015, 13:49 | johanik
Poradil by někdo s výběrem rozbočovače, slučovače ? Na střeše anténa, kde bude zatím síto na DVB-T, pak přibude i SAT, v podkroví vytažené kabely ze 3 místností pro TV, každý tažený zvlášť. Co do podkroví za slučovač, rozbočovač, nebo vše v jednom ? V tomhle jaksi tápu. Myslím že to tu řešil Pepíno_Honda a určitě by poradil i Tuner#2 :-) díkes

o 20.07.2015, 16:42 | Tuner#2
Vecer pisnu jsem na tabletu, ale je potreba rict v kolika mistnostech chces mit SAT? Pokud to skonci na poctu max. 4ks, tak switch je blbost a staci LNB monoblok quad a k tomu pasivni TV/SAT slucovace.
o 20.07.2015, 16:48 | P.E.T.R
Střecha: 1x anténa DVB-T, 1x sat hliníková parabola 80cm, 1x LNB Monoblock quad
Z paraboly 4x kabel na půdu, z antény 1x kabel na půdu.

Půda: Rozbočovač 4 cestný pro DVB-T, slučovač SAT + DVB-T (4x vstup SAT + 1x vstup anténa, 4x výstup), z výstupů napojeny kabely do místností. Kabely zakončené účastnickou zásuvkou ve zdi, v každé zásuvce pak budeš mít jak satelit, tak DVB-T.

Pokud ještě nemáš anténu, tak místo síta kup radši směrovku (Fracarro LP45) a k ní zesilovač a napájecí zdroj.

V rozvodné bedně na půdě bys měl mít 230V pro napájení zesilovače, ale jde to řešit i jinak.

Pokud bys to nechtěl někde shánět, tak umim vše dodat, kdyžtak mail v profilu.
o 20.07.2015, 21:36 | johanik
Satelit zatim asi jen v obyvaku, mozna nekdy do dalsi mistnosti v patre. Antenu uz jsem koupil, myslim ze to je Fuba 912.... Kdyz by bylo mozny nahodit i nejaky linky co teda vlastne presne koupit ? Dikes
o 20.07.2015, 22:39 | Tuner#2
P.E.T.R. to rozepasal za mě :)

Johanik: satelit máš doma skylink? Pokud jo a bude jedno, max. dvě místa, tak stačí LNB monoblok TWIN, k tomu dva TV/SAT slučovače a hotovo. Anténu osadit zesíkem kde konkrétního signálu. Já doma jedu jen v pasivu bez zesíku a běží to OK, ale to je závislé na signálu v dané lokalitě.
o 21.07.2015, 18:05 | CHUROS
Ahoj, ja mam nachalupe tohle 2x quad LNB pro 19,2 a 23,5 Astru + DVB-T antenu do tohohle: [ Link ]
Dnes uz bych asi daval tohle: [ Link ]
Ale moc se v tom nevyznam, delal mi to chlapik od A do Z :-)

Kdyz das jenom rozbocovac nebo primo quad LNB, dej si bacha na delku kabelu, aby jsi tam nemel velke ztraty.

o 21.07.2015, 19:10 | P.E.T.R | Upraveno: 2015-07-21 19:11:56
Pokud nechceš na satelit napojovat víc, jak 4TV, tak multiswitch určitě nemá význam.
Na 4 TV kup tohle: [ Link ]
Nebo samostatně pro každou TV tohle: [ Link ]

Délka kabelu nebude hrát roli, nepředpokládam, že budeš mít doma trasy přes 50m na svod. Stačí použít kvalitní kabel a tohle vůbec nemusíš řešit.
o 21.07.2015, 21:58 | johanik
Petr : diky, presne tohle jsem chtel slyset, diky :) Ted jeste dotaz, nejak jsem nenasel zda je to aktivni ci pasivni prvek? Pokud aktivni taky jaky napajeni k tomu ?

No a kdyz uz jste u toho, jaky satelit, jakou parabolu a jaky receiver ? V tom se vazne taky ztracim, nehodlam do toho zahucet nejak extra ale slusny HD prijem by se mi libil. Idealne pokud se treba dela i cerna barabola ? (Cerna strecha)
o 21.07.2015, 22:58 | Tuner#2 | Upraveno: 2015-07-21 22:58:45
Oba slučovače jsou pasivní, takže žádné napájení krom toho co sám po koaxu posílá satelitní přijímač do LNB.

Jinak aktiv rozhodně není třeba, třeba jsou kvalitní koaxy. Není kabel jako kabel, takže buď Belden, Draka apod. kvalitní kabely úplně nejlépe celoměď.

Paraboly jsou i antracitové: [ Link ] Fuba patří k tomu lepšímu.

Jaký satelit je teď NEJ poradí spíš Petr, já už jsem přece jen rok z oboru a tohle se hrozmě mění :))
o 21.07.2015, 23:10 | P.E.T.R | Upraveno: 2015-07-21 23:11:01
Buď TV se sat tunerem nebo samostatný sat receiver a pak bych volil Humax 5100. Dneska to dělá kde kdo a je to jeden větší šrot než druhej, Humax funguje perfektně a vyplatí se si za něj pár korun připlatit. Ale brzo už nebudou, doprodávají se zásoby.
Parabolu seženeš Antracit, přímo černá se asi nedělá. Buď Fuba nebo Gibertini.
o 22.07.2015, 08:20 | johanik
OK, takže slučovač by byl pořešenej, parabola taky, receiver musím samostatně, TV ho v sobě nemá, takže taky vyřešeno, teď teda ještě jaký LNB ideálně teda pro dva přijímače ? KAbely už jsou natáhnutý, nevím tedy jaký, uvidíme až se to rozjede.
o 22.07.2015, 12:54 | johanik
A vlastně ještě jeden dotaz, tu parabolu, vzít 80, nebo 85 ?
o 22.07.2015, 16:02 | Bulík | Upraveno: 2015-07-22 16:04:04
Když jsem to před nedávnem zde řešil tak mi P.E.T.R s Tunerem radili jít do 85.V případě nepříznivého počasí tam bude prý rezerva.Koupil jsem tedy 85 a nelituji.Nevím co je výpadek či kostičkování.Šel jsem do Fuby antracit.
o 22.07.2015, 16:09 | johanik
No a ještě další dotaz jaké F konektory ? je několik velikostí a kdo se v tom má vyznat ? :)
o 22.07.2015, 16:58 | Tuner#2
Fka dle prumeru kabelu, doufam, ze Te tam nenatahli klasicky cesky shit s kovovym dratem co je jen pomedeny...
o 22.07.2015, 17:06 | P.E.T.R
Velikost paraboly vol podle toho, kam ji budeš dávat. Pokud bude na střeše, tak je lepší 80cm, neopírá se do ní tak vítr, jinak klidně 85cm, signálově budeš mít větší rezervu, ale v podstatě je to zbytečnost, pokud nechceš chytat víc družic.

Fka určitě podle průměru kabelu, měly by na něm držet bez použití izolačky. :)

Kabel je určitě dobré mít kvalitní, ale popravdě hraje to skoro na všem, zvyšuje se útlum, ale málokdy se stane, že by to nehrálo kvůli kabelu. Takže, jestli už je to natažené, tak to neřeš a napoj na kabely, co tam máš.

U Fuby paraboly doporučuju vyhodit křídlové matky a dej si tam 4 klasické matky M8 (pozink nebo nerez), mnohem líp se to směruje i dotahuje. Jinak je to dobrá parabola, taky ji mam doma.
o 22.07.2015, 21:35 | johanik
Tak perfekt, parabola bude na strese, tudiz tedy vezmu 80ku, u nas obcas trosku fouka :) Fka tedy taky vyreseno, nejak mi neslo do hlavy proc jich je tolik :) Kabely predelavat nebudu, sice jsem byl u stavby, ale nejak mne ani nenapadlo mrknout, co tam davaj a predelavat to fakt nebudu :) Jeste jen nevim co to LNB ?

A jeste tedy dotaz, psal jsi ze umis vse dodat, umel bys tedy ? Pripadne jaka cenovka za nejaky komplet ? LNB, 80ku Fubu antracit, receiver, k tom cca 10 Fkonektoru a tak 20 m kabelu a samozrejme kartu ?
o 22.07.2015, 21:47 | P.E.T.R
LNB: Kolik bude maximálně TV napojeno na satelit? A kolik chceš chytat družic?
Standard je Astra 3 (CZ+SK programy)+ Astra 1 (DE programy, několik programů Skylinku z placené nabídky). Pokud tě nezajímají německé programy, tak stačí i jen LNB na 1 družici.

Ceny ti pak pošlu do mailu.
o 22.07.2015, 22:09 | johanik
maximálně budou 2, ale myslím že dlouhodobě pouze jedna v obyvaku, zbytek po baraku pojede jen DVB-t. Kolik druzic, tezko rict, obcas na neco co u nas nejede bych i na Nemce mrknul, tak radsi 2 druzice...
o 25.07.2015, 20:42 | johanik
P.E.T.R - jen se připomínám, aby jsme to nějak dotáhli, díky :)
o 26.07.2015, 09:45 | P.E.T.R
Vím o tom, jenom jsem teď nestíhal. Máš to v mailu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2167 sekund.