Navštíveno 2722x

31.07.2015, 09:37 |
AR Zkusím to i tady, třeba se někdo vyzná.
Řeším jaké dřevěné hranoly vybrat pro zhotovení rámů na skla do zimní zahrady. Profil hranolu bude 100x200 a budou se dělat celkem 3 ramy - 2 malé cca 2,5x2,5m a jeden větší cca 5x2,5m
Ty namé budou rozděleny na 2 okna, ten větší bude rozdělen na 4 okna.
Tak a teď jaké řezivo zvolit? Stačí klasický hranol z katru? Nebo KVH, Duo-Trio či BSH hranoly? Prioritní je asi tvarová stálost. V těch rámech budou přímo skleněné tabule trojskla tak bych nerad aby se třeba po roce co budou ty trámy vysychat nedošlo ke kroucení a skla ruply.
A pokud je tu někdo z oboru a dokázal by ty hranoly sehnat tak sem s nabídkou, lokalita je jižní morava.

31.07.2015, 12:36 |
Skury KVH jsou ok. Z katru riskuješ, že dřevo nebude vysušený.

31.07.2015, 12:44 |
dioda KVH je ok.

31.07.2015, 14:59 |
AR KVH je tedy dostatečně vysušeno aby se nekroutil? Ty z katru chápu, leží mě tu pár 6m trámů a ty se kroutí snad i na očích.
Jinak docela rozdíly v těch cenách, KVH kolem 200kč za 1m a BSH 320kč za 1m délky při skoro 50m to i docela poskočí.
Ještě jedna věc, hlavní rám/konstrukce do které se budou tyto rámy vsazovat je právě z BSH, tedy aspoň to tak vypadá (na trámu je vidět několik vrstev) nebude to dělat třeba problém když se tam dá rám z KVH?
Stavebni rezivo je na okna nesmysl, to je rovnou mokre z katru a zkrouti se to. KVH je predsuseny hobnovany hranol, kubik kolem 13tKc, ale pokud je to na ven a bude to muset odolavat venkovnim podminkam, tak bych investoval do BSH a mela by tam byt trida uziti 3 kde ses na cca. 18ti za kubik. Z obojiho umim slusne slevy pro kamarady, coz se ale tebe netyka :))

31.07.2015, 16:44 |
AR Je to na ven, ale nebude to v kontaktu se vzduchem/vodou, z vnější strany ještě opláštěno.
No tahat to z plzeňska přes půl republiky by i tak byl nesmysl.
Mame pobocky v Ceske Trebove, Vyskove, atd. ale tady v tom pripade je to fakt jedno.

02.08.2015, 20:58 |
AR a jeste dotaz na samotnou konstrukci. ma cenu se drbat a spoje delat na cepy a nebo jen natupo?

03.08.2015, 13:25 |
Skury Určitě čepy nebo aspoň pláty. Záleží jak chceš, aby to vypadalo a dlouho vydrželo.
Jako Skury, na tupo sesroubovany obyc vrutama bez atestu to je prasarna. Ostatne projekt mela dodat ta super rakouska firma ne? :)
Tuner#2: Máte pobočku u na Vysočině u Žďáru nad Sázavou? Budem letos stavět cahtku an soc. zařízení a tak by stavební řezivo + osb desky hodlo mit za lepší cenu. Dík

04.08.2015, 21:59 |
AR skury: ok dík, čepy není problém, tak je tedy udělám.
růžena: připadáš si krutě ftipnej co?
AR: ftipnej ani ne, spíš upřímnej ;)

04.08.2015, 22:38 |
AR spíš debil, ale to je věc pohledu....ale jinak seš odborník na projektovou dokumentaci našeho domu, zřejmě i o něm víš víc než ja, super...ale příště raději moje témata ignoruj, je super že sis tady pohonil triko jak umíš slevy ale to mě jaksi netankuje.
Pakliže čepovat umíš, tak je to samo o něco lepší a "řemeslnější".
Pokud je to ale obyč rámová konstrukce s kolmými spoji, tak bych nakoupil vruty Rapid 2000, našroubovat je šikmo a není se čeho bát.

05.08.2015, 10:37 |
AR dudelina: no je to "obyč" rámová konstrukce která bude vsazena do dalšího "rámu"
Rapi-tec vruty umime taky :) to jen aby rec nestala :D
To Tuner#2: Nějaký Váš web?

06.08.2015, 14:07 |
Skury Podle mě JafHolz. :)
slevy nejsou pro kamarady, ale pro socky :) koukam ze pokles urovne zasahl vsechna fora na ktera chodim... :(
assassin: stat se to me, tak se asi nad sebou zamyslim :-)

06.08.2015, 20:02 |
AR assassin: tak se slevama tady začla růžena aby si asi pohonil triko, kupodivu daji se sehnat i za nižší ceny než avizuje právě růžena, konkrétně už mám 3 nabídky kde je to za 16t za kubík, takže tak.
assassin: Nějak nechápu co jsi tím chtěl říct? Ve stavebnictví je to vše o slevách, když jsem stavěl, tak jen na obvodové zdivu jsem ušetřil 200tKč proti ceníkové ceně a to si jako socka nepřipadám...
AR: 16t za kubík čeho? BSH? jaká pevnostní třída? NSi či Si? Třída užití 2 a nebo 3? Je tak na okraj mých 18 byla ceníková cena za Si s třídou užití 3 a jak jsem psal umím z ní zajímavé slevy...
MycTD: ja mam dnes trosku utlum, myslis jako ze kdyby ti prislo, ze fora kam chodis klesla na urovni, ze bych mek hledat chybu u sebe? Jo je to mozny... Ja to myslel spis jako rejpnuti, ze mi prijde boj - tuner vs par ostatnich trosku zbytecnej.
AR: chapu, docela poza od tunera, na druhou stranu vy ho s tou kritikou taky nesetrite.
Tuner: no rict ze dokazes lepsi ceny, ale ze na lidi co te tu prudi seres - to mi prijde proste jako prehnany masteni ega. Bud te to sere, ze do tebe lidi tady rejou a tak jim nebudes pomahat, anebo se pres to preneses, je to proste jen vymena nazoru v komunite a pomuzes jim jako komukoliv jinemu odsud. Tohle "to mas za to" uz mi prijde k nasemu veku, zkusenostem atd docela nedustojny.
Co se slev tyka, me to moc nesedi, ja stavet tak neusetrim nic. Kdyz mi nekdo rekne ze to stoji x tis, nedokazu do nej hucet aby slevil. Proste se mi takovej styl obchodovani nelibi. Ale je to ciste jen muj pohled na vec, nepotrebuju aby to nekdo vyvracel , vim ze to tak funguje. Nechci se pred prodejcem plazit po kolenou aby mi dal slevu. Ja si svou praci dokazu vydelat i na plnou cenu.

07.08.2015, 06:29 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-08-07 06:30:18
assassin: Mozna je to poza, mozna masirovani ega, ale ver, ze za ty urazky tady a hlavne i na virtu kde ten clovek pusobi pod jinym nickem je to jen slabej odvarek...
Co se tyce slev neslo rozhodne o skemrani a huceni do obchodniku. Proste jsem rozeslal poptavku do asi 5ti stavebnin, ve dvou byl s projektem osobne a vyzadal si CN na material, ktery u nich budu brat na celou stavbu. Kdyz potrebuju zazdit okno, tak taky vlitnu do stavebnin o vikendu a neresim, ale stavet barak je trochu jina liga a tak nejak neverim zas ja Tve poze, ze bys kupoval za plne ceny ;)

07.08.2015, 15:13 |
AR růženo: no žádné možná ale bylo to masírování ega a snad jen strč si svůj ceník do prdele a klidně na štorc. Samo že ve finále poptávám BSH v Si kvalitě a stačilo obeslat pár firem v okolí a přišly zajímavé ceny za kubík, takže tak.