Je Vás tu spousty co se opravdu vyznáte, tak prosím o help. Já jsem jen nalejvač benzínu a nafty :-(
Potřebuji velký kombík, stáří max 4 roky, najeto ideálně kolem 100 tis. s cenovkou okolo 350 tis. jedno jestli nafta nebo benzín (LPG rozhodně NE) jen spotřeba nějak rozumě max. 8-9 litrů., automat výhodou.
Našel jsem zatím toto, jiné velké kombíky neznám :-(: 1. Škoda Superb 2,0 TDI DSG, 6/2011, 175.000 km, 350 tis. Kč Jak je na tom motor a automat? Není těch 175.000 km na DSG už moc? Jaká motorizaci Superba je good a naopak které se rozhodně vyhnout?
2. Mondeo III 2,0 TDCI 163k Tiptronic, 2012, 136.000 km, 340 tis. Kč ANO, či ne? Úskalí?
Osobně se mě líbí Superb, ale nechám si poradit. Auto je pro rodinu sem tam couračky po Praze a hlavně víkendové výlety a chata. Nájezd cca 10.000 - 15.000 km ročně.
Díky moc + kdyby někdo prodával budu rád za odkaz / nabídku. Auto potřebuji do měsíce max.
Mondeo je vetsi oproti Superbu, ktery spise pripomina jezevcika. U ojetiny bude hlavne zalezet na stavu. SuperB bude vice pritahovat zlodeje, takze zalezi jak casto chces resit vymlacene okno.
No jo koukám na nájezd, tak to opravdu benzín - méně starostí. Nebál bych se ani 1.6 EB, který jede více než slušně - já ho proháním v SMaxu úplně bezproblémů.
A jdes po prostoru pro posadku nebo po kufru? Jestli po kufru, tak S2 nema konkurenci! Co do prostoru pro posadku, tak je proti FoMo uzsi. Ale misto mezi P a Z sedackama je primo kralovske - to si lide nemuzou vynachvalit pri davani decek do detskych sedacek. No a vnitrim zpracovanim je Mondeo proste Ford - nektere detaily se dedi z generace na generaci a to je trochu smutne.
A moznost kradeze? Ano, statisticky asi vede Skoda, to ale neznamena, ze ti nezmizi FoMo. Taky bych si asi porovnal vyse pojistneho...
mrazik: Koketuji :-) s firmou na zabezpečení aut, takže krádež neřeším. Ten motor 1.6 EB jak to jede, +- spotřeba? Přeci jenom to Mondeo má přes 1,5t
Kapka: Moc díky za ten odkaz super čtení a porovnávají tam i superba a mondeo! Benzínové turbo jsem nikdy neměl :-O Preferoval jsem benzín že je to jednoduší motor a s tím turbem se tahle výhoda už ztrácí ne? Nebo se nemám bát? Další problém je v tom, že benzínových aut mě přijde moc není, každej jede naftu, takže není moc z čeho vybírat :-(
Pekys: Galaxy mám teď...kočárek už není, tak už je to zas zbytečně velký.
camron: Tak asi prioritně po kufru, přeci jenom kvůli chatě jsme pořád stěhováci :-( a já vzadu nikdy sedět nebudu :-) Hale já nevím :-/ našel jsem to v inzerátu: [ Link ] Haldex beru jako další možné kurvítko a ani bych ho nevyužil, ikdyž na hory by byl asi fajn :-)
addamec: Neznám nikoho kdo má mazdu v okolí :-O Máš zkušenosti? Jak je na tom s velikostí oproti Modeu a supru?
Po jakém benzínovém motoru mám koukat u toho Superba?
Ještě jsem koukal že +- v limitu se dá sehnat BMW530 kombi, 2010, 200tis. najeto - to je už asi uplně mimo co? Velký to ale je :-)
Jestli naftu, tak Superba. Jestli benzin, tak FoMo anebo Superba 3.6 (i kdyz taky je otazka, zda budes chtit davat 55tkc za rozvody,atd.). V kazdem pripade zapomen na koncernovou 1.2, 1.4, 1.8, 2.0 TSI.
nakonec jsem koupil Mondeo 2.0TDCI od kamarada z firmy.. [ Link ]
zatím naprosto v pohodě..spokojenost s autem..akorat co mi před 3 tzydny odešla spojka klimakompresoru..ale to se může stát u každého auta se 160000 km..
Convers se dá regulovat ztlumením celého palubního štítu. Dá se vybrat z dvouch barevnejch motivů pokud se nepletu. Tiptronic se do MKIV nikdy nedával - s naftou powershift (dvouspojka) s benzinem klasickej automat. Na nájezd 10-15 tis. ročně bych fakt pokukoval po 1,6EB nebo 2.0 EB. 1,6EB bohatě na mondeo stačí , sám jsem jí používal pár měsíců jako služební a ten motor je dobře odladěnej a zpřevodovanej. Interier má své mouchy co se týče zpracování, ale na prostor a pohodlí a jízdní vlastnosti je to auto bezkonkurenční
Camron: ted jsem otačel Chorvatsko..takže 2500 km..2x řízení celou noc..a naprostá pohoda..ten Convers si nemužu vynachvalit..kort když celé auto spokojeně spinka..tak jsem si aspon měl s čím hrát v noci :-)
Vzhledem k tomu, že mám na C5 2.0 HDI najeto nejakych 135 tis (Rekl jsem si do 150 a pak pujde) jsem zacal take pokukovat po dalsim povozu a musim rict, ze mondeo je pro me v soucasne chvili nejvetsi favorit. Pocitam s tim, ze neco prihodim a okolo 4OO pujdu do nejake 2013ky s velmi nizkym najezdem + serepeticky jako kuze, xeonny, navi apod.. Rad bych zkusil tu 2.2 ale netusim jak je na tom poruchovost vuci standardnimu dvoulitru. Vzhledem k rocnimu najezdu okolo 3O tis. nafta.
Ohledne 1.6 EB, tak ten v Mondeu jede velmi slusne. Ten motor je lehky (o 100 Kg lehci nez TDCi) a nema problem ani s plne nalozenym autem. Spotreba se bude motat kolem 8, s lehci nohou pod 8. Ja v Smaxu s 1.6 EB jezdi za 8 - 8.5.
Subaru Outback 2,5i CVT. Nejlepší podvozek z jž zmníněných aut, (nerezaví )na rozdíl od Mazdy), nekrade se (na rozdíl od Superbu). V zi mě oceníš jiné přednosti (zejména, jsi li z Prahy a okolí:-) Nevýhoda: není nic v druhovýrobě, ale zase tu jsou Fachamni s velkým F, nejen měniči dílů za nehorázné ceny. Mohu doporučit do SZ.
Zdeny60: zrovna včera jsem přesně s tímto jel cca 100km, rv. 2011, motor 95T. Asi bych si na to zvyknul :) bylo zajímavý sledovat otáčkoměr, když člověk lehce šlapal na plyn, otáčky stále stejně na 2000 a rychlost si spokojeně stoupala nahoru bez zdržovaní vozidel za mnou... pán tam má dlouhodobou spotřebu 8,2l. Dle mé okamžité spotřeby to odpovídá. Jen mě zaráželo, že ikdyž jsem jel delší dobu z kopce bez plynu, otáčky někde mezi 100-1500, tak pořád ukazoval okamžitou spotřebu 2l
Řešil jsem před půlrokem to samý s rozdílem, že jsem ve výběru měl ještě Oktu. Mondeo u Sup jsou dobrý auta, já měl trochu problém s tím, že zvenku se mi víc líbilo Mondeo a uvnitř zase Superb :) Co jsem ale chtěl říct je to, že ve zdejších bazarech je takových paštik, že stejně svoje požadavky začneš redukovat a ve výsledku koupíš kus, který bude ve slušném stavu, jedno jestli Mondeo nebo Supa. Já po několikaměsíčním pátrání nakonec koupil Oktu s novým motorem, dodělal výbavu podle svých představ a zatím velká spokojenost.
Tak jste mě naklonili k Mondeu nicméně jsem prohledal net a najít FoMo v benzínu jak v ČR tak DE je utopie :-( Prostě nejsou... Takže otázka zní jaká nafta pro FoMo?
Zdeny60: Tohle pro nás bohužel není a co jsem koukal tak cenově je to bohužel nad náš limit :-(
soray: Oktu jsme měli půjčenou a je prostě menší, není to rozhodně velký kombík :-/
Veider: Tvoji specifikaci bych bral, je už asi jedno jestli dám 350 nebo 400, ale prostě NEjsou :-(
audio1: Kde jsi koupil? :-) Můžeš hodit nějaký postřehy z provozu?
Kapka: závidím ti že to máš už za sebou :-/ Tohle je peklo najít slušný auto a to jsem si říkal že cca 350.000 Kč si budu už moc vybírat :-(
Ja jsem nakonec koupil auto klasicky v hospodě u piva :-) ..kecal jsem o to m s kamaradi že schaním velký kombík..a kamoš říká že má ve firmě nějaké Mondeo,že jeho obchodní ředitel chce už zase neco nového..tak mi ho přivezl ukazat..a hned jsme si placnuli :-)
Pepíno_Honda: to s nenulovou spotřebou při odstavení plynu dělají všechny benzínová Subaru. Mechanizmus tohoto jevu je záhadný, ale ještě záhadnější je, že když spočítáš spotřebu dle dotankování a porovnáš ji s PP, sedí navlas, liší se max. o 0,1, protože PP umí jen sudá čísla. Mám na svém legacy průměr po 160tkm dle dotankování 7,98 a dle PP(A) 8,00. Takže jim to nějak funguje:-)Mj. stejně se chovalo i SpecB, kamarádovo Legacy taky.
naprostý souhlas s camronem - 1.4 TSI nebrat kvůli řetězu. Sám dobře vím, o čem to je. Ale jede to jinak dobře. 1.8 TSI taky nebrat, úplně náhle tomu selhávají rozvody chybou napínáku a umí žrát olej - i 2,5 litru na 1000 km. 2.0 TSI je podobný jak ta 1.8 TSI a ještě tomu praskají turba. V tomhle supu me ta generace 288 (myslím) a přitom ve dvojkový koktě ta 1.8 TSI byla myslím generace 188 a tam je to skvělý motor, bohužel jen do r. v. 2010. Takže buďto ten 3.6, což musí být nádhera, viz: Youtube video:
a nebo 2.0 TDI CR, spíš tu 103 kw variantu, má menší turbo, pokud vím. Švagr má tu silnější variantu, r. v. 2012 od nova, najeto cca 260000km a jen mění olej a filtry. Teď tedy čeká na novýho v kombajnu...
Tak pořád hledám :-/ Dneska se jedu podívat na Superba 2.0 TDI 103Kw, tak uvidíme zda bude už vybráno... To Mondeo je fakt utopie, hezký za rozumnou cenu prostě nejsou :-(
Ještě koukám po Passatu, kufr má taky ucházející. Někdo zkušenosti?
BTW: Mám prozatím půjčenou Citroën DS5 SPORT 2.0 HDi Hybrid a není to špatný :-) Nicméně auto přes milion a kufr to nemá :-O tak co s tím ...
J-T: postřehy-měl jsem celkem obavu z benzínu ( předešlých 5 aut v naftě ) ale první jízda rozhodla, ticho, výkon, vnitřní prostor a kufr, kupoval jsem po náhodě od známého v ČR, jasná historie, kromě navi plná výbava. Zatím najeto cca. 92tis, a jen klasický servis, jediné co budu v blízké budoucnosti řešit jsou zadní ložiska-začínají hučet. Pokud chceš vědět více napiš co přesně.
Audio u mondea na 90 hucet loziska je divne spis bych se zameril na gumy.par mondei me rukama proslo a na takovejch km jsem loziska neresil.jinak ticho,prijemnej zatah,slusna spotreba.vubec bych se benzinu nebal
Mame Mondeo MK4 v 1,6EB aj 2,0EB, na bezne jazdenie staci uplne 1,6EB... tych par koni tam nerobi velky rozdiel. Odkedy som v Drazdanoch a jazdim po rozbitych cestach, tak to zacalo trocha drncat v vsetkych tapaciroch... v Mnichove to bolo uplne tiche Auto...
Mel jsem podobne dilema nedavno a pak jsem nakonec skoncil u VW Caddy III. Ja byl hlavne zamereny na kufr. A u vyse zminenych aut by me bylo strasne lito do kufru dat neco "spinaveho" :)