Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > videozvonek bezdrát

o Navštíveno 2712x o
o 26.08.2015, 10:03 | JB
Zdar všichni, vím, že všichni rozumně doporučujete drátové videozvonky. Jenže já ho prostě nemůžu nijak dostat do domu. Signál od sloupku plotu do místa, kde bude ta vnitřní jednotka poletí cca 10 metrů. Našel jsem toto: [ Link ]
Píšou, že to má luxusní dosah a těch 10 metrů není tak moc. Nemáte to prosím někdo? Můj problém je, že tomu nerozumím, vůbec. Pak jsem ještě našel toto: [ Link ] Wi-fi dostane k brance bez problému. Prosím o názor. Děkuju moc.

o 26.08.2015, 11:31 | michall
Ta venkovní jednotka není bezdrátová, musíš jí nějak napájet. Bezdrátový je jen přenos signálu. Takže pokud u sloupku nemáš 230V (nebo obecně nějaké napájení), tak to asi nemá řešení. Resp. má - pokud ti stačí vidět, kdo zvoní, pak si k brance dáš bezdrátový zvonek a na barák si dáš kameru.
o 26.08.2015, 11:52 | Ravo
sorry za OT, ale já pořád tvrdím, že kabel je kabel...pokud budeš řešit napájení kabelem, tak už je jasný, že to rovnou pošli PoE po datovým kabelu a máš pokoj.

Mě ty bezdrátový mánie fakt někdy už nebaví...

foto k příspěvku  od Ravo

o 26.08.2015, 12:10 | JB
na sloupku plotu mám 230 připravených. Prostě jsem na to zapomněl při stavbě. A nechci, nevím ani jak tam teď kabel dostat, je položená zámkovka, barák je zaizolovaný, fasáda hotová... Prostě kvůli tomu neumím a nechci rozmlátit spoustu věcí. Ravo, kdyby tam ten pitomej kabel byl, tak hned coupím něco od commaxu a hotovo. Bohužel to ale nejde.
o 26.08.2015, 12:36 | michall
No a co ten kabel vyškubnout z rozvaděče a použít ho pro nějaký dvoudrátový systém?

Jinak když nevím, tak asi nejlepší řešení je místo kabelu dotáhnout husí krk. Ale to už je teď pozdě.
o 26.08.2015, 13:37 | Ravo | Upraveno: 2015-08-26 13:38:18
pokud máš 230V nataženo, tak existují Powerline řešení a máš tam ethernet po 230V kabelu jako vyšitej.

Nebo se podívej na řešení od 2N, dělají videozvonky atd. vč. jejich řešení přenosu dat po obecném kabelu...
o 26.08.2015, 14:29 | JB
michall - já vím, jsem prostě jouda. To jsme tahali krkačky na všechno možný i nemožný, ale na tohle jsem prostě zapomněl. Ravo, prosím, můžeš se trošku rozepsat? Jsem na tohle vážně tele... jen mě nasměruj. díky.
o 26.08.2015, 14:38 | Ravo | Upraveno: 2015-08-26 14:38:45
Powerline třeba tento:
[ Link ]
ve zkratce jde o to, že se na kabelu 230V zároveň přenáší i ethernet, rychlost závisí na délce a obecně kvalitě kabelu (křížení s ostatními, rušení atd.)
Na každou stranu se dá jeden adapter a vytáhneš z něj normálně RJ45 datový kabel na který připojíš jakýkoliv videotelefon nebo dveřník atd.

Řešení od 2N je už kompletní řešení postavené na IP protokolu, mají modulární dveřníky/zvonkové tabla, kde si můžeš dát skoro všechno co si můžeš vymyslet (kamery, RFID, čtečku otisků, klávesnice atd.) a může to zároveň ovládat elektrický zámek, poslat na mail fotku toho co zvonil, "zazvonit" na VoIP SIP telefon atd. atd.
O 2N si načti něco tady, je to česká firma vč. podpory:
[ Link ]
o 26.08.2015, 19:14 | JB
děkuju moc! jdu číst.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1893 sekund.