Navštíveno 2227x

Co a kde je nejlepší vzít na financování koupě nemovitosti pokud mi chybí cca 200tkč?
:-)
Jestli Ti chybí pouze 200.000,- tak si vezmi u jakýkoli banky obyčejnej osobní neúčelovej úvěr s dobou splatnosti podle Tvých možností. U UCB je to třeba Presto úvěr. Je sice úročenej trochu víc, než účelový úvěry, ale zase ničím neručíš a můžeš to doplatit naprosto kdykoli, splatit jednorázově víc, prostě je takovej tvárnější, než bývají úvěry na bydlení...
No koukal jsem třeba u spořitelny na spotř.úvěr a tam to vychází při 200tkč. za 10 let na 315tkč. Docela dost.
Při hypotéce cca 224tkč/za 10let.
Ale zase asi budou ještě nějaký platby okolo co?
Vem si preklenovak u stav sporitelny.
Kdyztak umim cmss. Vyjde te to lip jak ucelovej spotrebak.
JO to jsem resil taky.
Hypoteka se vyplati resit s castkou od cca 800
Zkus u UCB Flexi. Zajimava varianta, kdy muzes splatit libovolnou castku kdykoliv a kolikrat v roce. Takze se da pujcit vice a pak jim obratem zase penize vratit.
Proc ne hypo? Kdyby mi chybelo na nemovitost, tak bych to resil jedine pres hypo.

28.08.2015, 12:29 |
Burns úvěr ze stavebka
hypotéka se ti prodraží o odhady, zástvu nemovitosti...
Nebo nejlepší půjčit si od rodiny :-)
Burns: Naopak, to je to nejhorší ;)
Bart007: Já bych vzal taky úvěr ze stavebka ;)
to jde ikdyž stavebko nemam?

28.08.2015, 14:15 |
Burns založíš novou smlouvu jen kvůli úvěru. Nebo alespoň takhle jsem to dělal. Kupní smlouva na nemovitost bez zástavy do úvěru 300000Kč. Bylo to u Buřinky

28.08.2015, 15:27 |
DaveF sorry, ale taky se vetřu
Když bych chtěl koupit pozemek za milion a mámjen půlku ?
Tj. půjčit si 500tis tak na 15let...

28.08.2015, 16:35 |
Ravo já bych si na těch 200tis vzal právě nějáký neúčelový běžný úvěr bez zajišťování nemovitostí atd.
Sice větší úroky lehce, ale daleko větší svoboda s tím v budoucnu něco dělat, refinancovat, splatit atd atd. U těchto úvěrů ti stejně největší náklad udělají různé jednorázové poplatky typu odhad nemovitosti, poplatky za zřízení, vedení atd atd.

28.08.2015, 16:44 |
xSam Já bych to tedy rozhodně řešil buď hypotékou nebo úvěrem ze stavebního spoření.
Neúčelový úvěr bude cca 10% úrok oproti cca 2% hypotéky mi přijde tedy dost propastný rozdíl.
Navíc si myslím, že u stavebka by bylo možné si vzít takovou částku také bez zajištění.
Hypotéky většinou bývají nad 300tis a je třeba u hypo - klasické vždy ručit.
Ano, i z nové smlouvy není problém půjčit 200tis.