Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help: Sháním Plachtu

o Navštíveno 2611x o
o 02.09.2015, 19:59 | Thullo
Přátelé, prosím poraďte mi.

Sháním plachtu 3x5 metrů s oky - ale chci, aby byla silná! Tedy spíše aby ta oka něco udržela (vyztužený okraj např.)

Mám jí na otevřené garáži jako stěnu - ale když příjde echt vítr, vytrhá to ta oka :o(

Nejvíc je kolik gramů na 1metr čtvereční? 200g??? viz:
[ Link ]

nebo je nějaká silnější ještě? Vydrží mi to tam vždy tak rok a pak to musím předělat a to mě krajně nebaví... :o(

Díky moc za rady a tipy

foto k příspěvku  od Thullo

o 02.09.2015, 20:08 | walish
No je to problém, máš to obrovskou plochu a když se do toho opře vítr, tak se nedivím, že ti to trhá.

Koukni třeba na tohle: [ Link ]

Tam by ti třeba mohli udělat i zesílené okraje atd.
Jestli by nebylo řešení místo plachty tam třeba hustě vedle sebe vysázet tůje, pokud je tedy kde nebo udělat jednoduchou stěnu ze sádroše třeba?
o 02.09.2015, 20:19 | HIGHTOWER
ty bys spíše potřeboval nějakou děrovanou, aby vítr prošel, ale déšť ne, sníh ne, ale nevím, na jaký účel to tam máš. Tím, že by byla "děravá", tak by to účel splnilo...
o 02.09.2015, 20:21 | ebeerman
To vidím tak na plachtu na kamiony a nechat pořádně vyztužit okraje s oky a fixovat do ocelových lanek. Ale cenu si neumím předtavit... Jak často to potřebuješ otvírat/zavírat ?
o 02.09.2015, 20:37 | walish
ebeerman: Tak plachta na kamiony se taky dá, cenově je to ale cca stejné, jako jsem tady dával já, viz třeba: [ Link ]

o 02.09.2015, 20:46 | Ravo
a co to zaklopit OSBčkem nebo polykarbonátem (makrolon)?
o 03.09.2015, 05:31 | jok3r
a co něco jako maj reklamní plachty v autosalonech? tim maj naši přikrytý dřevo a je to nesmrtelný
o 03.09.2015, 07:40 | Thullo
Abych to vysvětlil - není to k žádné z mých garáží, ale do garáže města, kde parkuji. Budova je vymyšlená takto dementně:
o 03.09.2015, 07:40 | Thullo

o 03.09.2015, 07:42 | Thullo
Je tam pletivo a ta tmavá místa jsou normálně díry skrz. Na obrázku je pak vidět že vlevo tam jeden plachtu má (tak ubohou) a moje už je dole teď po větrech...

Jeho plachta:

Moje parkovací místo z venčí:

Takto to vypadá ze vnitř bez plachty:

o 03.09.2015, 07:43 | Thullo
No a takto když tam plachtu dám:

o 03.09.2015, 07:43 | walish
Aha, tak teď už je to jasné :) No tak jedině investovat do té zakázkové, která je za cca 300Kč/m2...
o 03.09.2015, 07:49 | Thullo
Nahoře a po stranách, kde to jde jsou škrtpásky k tomu pletivu, dole pak mám navrtaná oka do zdi a opět chyceno škrtpáskama. Tohle drží, ale nikdy nevydrží ta plachta.

Dokonce jsem i prostředkem toho ´´okna´´ vedl provaz, aby se mohla o něco opřit ta plachta, ale ani to nepomohlo :o(

Nejde zde použít žádný sádroš, ani plexisklo, ani nic jiného, než plachta - tak to mám povoleno, protože když tam plachta není, chčije tam a drží se tam voda (lavory v podlaze). Navíc tam pere sluníčko atd. děs taková budova :o(

Jen pro info - stojím tam, protože je to jediné místo v garáži, kde si mohu otevřít dveře dokořán a postavit se dál od sousda, aby mi neomlátil povoz :o) všechna ostatní místa jsou snad pro smarty :o(

Platí se za vyhrazené stání 1.180,- měsíčně a nevyhrazené bylo 880,-

Ale místo 400 aut tam nyní měli 90, tak zrovna natáhli plachtu, že slevňují :o) heh, jsem zvědav, co mi slevní :o)
o 03.09.2015, 07:51 | Thullo
2 Walish:
Heh, 4.500,- za plachtu? Kua to je dost peněz :o( spíše si říkám, jestli není pevnější nějaká vojenská celta, nebo tak něco... víš ne igelit, ale látka - pytlovina. Jako 2.000,- bych třeba dal, ale 4.500,-? To už asi oželím tu výměnu jednou za rok :o)
o 03.09.2015, 07:54 | Thullo
Navíc ta váha - pokud má 15 metrů a 900g na metr, to bude mít 13,5 kg jen ta plachta. Když se do ní opře vítr, ta ty oka podle mě zase uletí :o(
o 03.09.2015, 07:56 | AR
tak jim řekni ať pošoupnou reklamu k tvému místu :-)
o 03.09.2015, 08:02 | Thullo
2 AR:
To by bylo boží řešení - i když jen dočasné :o) a zadarmo (ti co tam parkují to nyní vyhráli) Protože však tam jsou i nájezdy totálně na pikaču (opět pro smarty a fabie), tak parkuji hned v prvním patře - já stojím zde:

o 03.09.2015, 08:05 | walish
Thullo: Je to dost no. Vojenskou celtu můžeš dát taky, ale ta látka bude ještě těžší. Každopádně, plachta drží, oka se trhají, takže můžeš zkusit si nechat udělat v jednom z odkazů z plachty 200g/m, ale zesílený okraj a dostatečný počet ok. A třeba by ti povolili tam dát místo provazu i nějakou desku, která by to držela. Nebo se zkus zeptat v reklamě, ti mají taky silné plachty ;-)
o 03.09.2015, 08:07 | Thullo
2 Walish:
No draku více těch ok a zesílený okraj by tomu jistě pomohlo! Zkusím toto ;o)
o 03.09.2015, 09:30 | HIGHTOWER
Proč si tam nedáš pletivo a na to plachtu, měl bys po starosti, nebo to tam dát nesmíš?
o 03.09.2015, 10:11 | Thullo
2 Hightower:
Nesmím :o( jediný ústupek byla ta plachta :o(

Parkuju tam taky proto, že to mám hned před domem :o)
o 03.09.2015, 19:02 | Bladzej
Thullo: a co skusit lešenářskou síť. např. [ Link ] Vítr ji profoukne a odstíní částečně i vodu. Případně ji dát dvojmo.

Abys ji mohl pověsit, tak jeden okraj dej mezi dvě laťky, těmi ji stáhni a do laťky pak dej oka pro zavěšení. Budeš to mít tim pádem sešité po celé jedné délce.
o 03.09.2015, 19:46 | HIGHTOWER
to jsou prostě chytráci, to je tedy škoda, leda dvě plachty a v nich schované pletivo no :-D Tak třeba na něco přijdeš časem.
o 03.09.2015, 23:02 | JA
já bych dumal dát tu plachtu na nějakej gumicuk do oka aby se měla kam prohnout,
o 04.09.2015, 07:57 | CervinVega
Mozna by stacilo jim ukazat ty fotky, protoze jako majitel bych rozhodne radsi souhlasil s plexisklem (odvetravaci otvory staci nahore, mezery po stranach) nez s plachtou, ktera vypada jak bezdomac party... kazdej muze mit jinou barvu? napis na majitele/vedeni te "čupr" firmy, vyvetli mu, kterak mu déšť/slunce poskozuje majetek...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3902 sekund.