Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou drevenou podlahu?

o Navštíveno 2909x o
o 04.09.2015, 07:22 | xSam
Ahoj vsem, potrebuji prosim radu.

Chtel bych drevenou podlahu, libi se mi drevena plovoucka, ale ceny za cca 1500 za m2 me trochu zabiji pri 160m2:-(
Rad bych neco lehce do cervena, tresen nejlepe?

Nemate nekdo nejakej tip?

Lamino urcite nechci.

Diky moc za rady

xSam

o 08.09.2015, 12:54 | cob1,2HTP:)
[ Link ]
Uplne v poho pod 800/m2
o 08.09.2015, 17:01 | xSam
Díky za tip...
Nicméně byl jsem se na nějakou dřevěnou plovoučku podívat a nadšenej z toho dvakrát nejsem:-(

Vyhrávají u mě fošny nebo parkety.

Fošny jsou moc drahé (nechci smrk ani borovici) a u parket je zase drahá pokládka, kterou už sám nezvládnu. Takže je to v podstatě šulnul. Nejnižší cena, na kterou jsem se zatím dostal je je cca 1400 za m2 + lepidlo.

To je cca 250K, to je peklo:-(

o 08.09.2015, 17:01 | xSam
Asi budu muset najít nějakej jinej kompromis:-(
o 08.09.2015, 21:08 | xSam
Tohle by se mi moc líbilo

foto k příspěvku  od xSam

o 08.09.2015, 21:08 | xSam
nebo

o 08.09.2015, 21:09 | xSam
nebo

o 08.09.2015, 21:32 | radek.613
to co je na těch třech fotkách, je k nerozeznání od dobrého vinylo-pvc od Tarkettu... možná když ohnu záda a vyfotím Ti podlahu u mě v kuchyni, budeš "to dřevo" taky hned chtít :-D
o 08.09.2015, 21:38 | rover (WoodTech)
No tak pokud chceš třešeň tak zapomeň na cenu pod dva litry aby to za něco stálo. Pokud masiv tak Dub a to zejména z mechanických důvodů. Celo masiv i tak nesmysl, minimum 1250 metr jinak toto [ Link ]
nebo levnější [ Link ]
oboje prověřeno a kvalitní.Např včetně schodových profilů a pod.
o 09.09.2015, 02:02 | xSam
radek.613, to nepopírám, že to vypadá stejně, ale na dotek je to hned poznat, to už neukecáš:-)
o 09.09.2015, 08:13 | semysak
A co korek? je to sice trochu retro ale polozili sme si to v podkrovi a je to prijemne predlakovane ctverce a potom jedte nekolikrat prelakli
o 09.09.2015, 09:17 | radek.613 | Upraveno: 2015-09-09 09:24:30
Tak na dotek možná ano (i když já po podlaze chodím, necicmám se s ní :-D ), nicméně tarkett je profilovaný, neleskne se, s akuizolací, nože a jiné věci se odrážejí a neškodí, nábytek nepotřebuje udržovat filcové špunty aby nepoškrábal podlahu, je to teplé, měkké, a ..... totálně bezúdržbové,s 15lety záruky na cokoli. Až budu někdy mít hospodyni, co dvakrát ročně poleze po kolenou s aplikací tvrdého vosku nebo oleje, dítě vyroste a vypadne z baráku, pak si tu masivní podlahu fakt ze dřeva domů dám. Ale do té doby, vítězí párminutová péče setřením mopem a neskutečná odolnost proti opotřebení. A je to neskutečný rozdíl proti hnusným, tvrdým,studeným umělým laminátovým pseudopodlahám.......řešil jsem to tehdá podobně, podlahář mi spočetl pravé dřevo, sdělil reálie z provozu a údržby (ne ty kecy o bezúdržbovosti z prospektů), vysvětlil opravy.....a já objednal ten Tarkett :-D
o 09.09.2015, 11:53 | Zdeny60
Proc nd laminat od kaers ci jak se to pise?mam ho 5 let a absolutni spokojenosr.tzv. ruytikalni dub,dyha ma 3mm,rost je lepeny dreveny mayiv,zadny papundekl. Co se tyka dekoru,zena si do pracovny porucila yatobu (brazilska planna tresen) je to nadhera,ale 1600/m2 bez pokladky je dost.
o 09.09.2015, 12:24 | xSam
Laminát určitě ne, to už radši to lino. Nenávidím ten materiál.
o 09.09.2015, 17:27 | Zdeny60
Nemyslím lamino (=papundekl). Ale laminát = vrstvený přírodní dřevěný podkladový rošt, na něm nalepená dýha masiv 3mm- Naopak, výhoda laminátu proti dřevu je jeho rozměrová stálost, jako u každého lepeného dřeva.
Mrkni na jejich stránky - luxusní výrobek za slušnou cenu s dlouhou tradicí. Já jsem nejvíce ocenil odolnost a kresbu dubu, který jsem vždy chtěl, ale když se stavělo, na tohle už nezbyl rozpočet. Dnes ano, tak se dal tento materiál.
POIkud myslíš laminát ve smyslu papír, tak ten mi do baráku už taky nesmí a nikde ho nemám, byl nahrazen dřevem.
o 09.09.2015, 18:31 | rover (WoodTech)
To o čem mluví Zdeny je v podstatě ten Planet Parket co jsem dával. Je to smrkovej lepenej podklad a na tom je horní část masivu dle toho co sy veberes, Dub, Třešeň a pod...
o 09.09.2015, 18:33 | xSam
Zdeny60 aha, tak už chápu co máš na mysli.
Na Kahrs jsem koukal předevčírem, a za ty prachy mě to tedy rozhodně nenadchlo, spíše naopak.

Nicméně pravdou je, že se to určitě ani nehne a pokládka je sranda i pro leváka, jako jsem já.

Ráno se začne a odpoledne se stěhuje nábytek. To má něco do sebe.

Zatím u mě vede parketa ze dřeva cumaru, ale zase mě štve ta práce, než se to nalepí, přebrousí, vytmeluje, nalakuje tak je to 14 dnů bordelu:-(
Ale výsledek je tedy hodně zajímavej.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5611 sekund.