Navštíveno 2411x

08.09.2015, 19:53 |
Alig Zdar lidi. Měnil jsem palivový filtr a ta sv.. nechce chytnout. Nový filtr jsem zalil naftou a poprvé to chytlo..motor bežel cca 5vteřin a zdechl.. od té doby ani ťuk. Neví někdo,kde je chyba? Díky

08.09.2015, 19:55 |
Alig Nejspíš to bude zavzdušnené..zkoušel jsem vytočit trubky od vstřiku a točit..nevím,zda z toho má vyloženě nafta stříkat,ale spíš to vypadá ,že z toho neuchčije ani kapka.
U HDI bývá pumpička na odvzdušnění ne?

08.09.2015, 20:12 |
Alig Já právě nevím. Měnil jsem ho poprvé na tomto autě. Ani nevím ,kde tu pumpičku hledat.. Udělal jsem co mi bylo řečeno,tak nevím

08.09.2015, 21:58 |
Komba Když měníš filtr,tak je dobrý po nastartování držet cca 2000otáček,aby si to začlo víc sát.Ale Hdi maj ve většině případech podávací čerpadlo v nádrži,který ti to protlačí,to zkus,zda vrčí po zapnutí klíčku.A z trubek by to mělo stříkat trochu tlakem.Zkus stim chvíli točit s povolenýma trubkama než pude víc nafty,pak to musí chytit:)

08.09.2015, 23:16 |
Alig Pumpičku jsem našel,ale stejně nechytil. Ráno na to vlítnu a zkusím ještě povolit ty trubky a pořádně to protočit. Zatím díky ,pak dám vědět,jak to dopadlo

09.09.2015, 07:19 |
Komba Ještě bych kouknul,zda ti to vysálo jen filtr,popřípadě znova zalil.

09.09.2015, 20:13 |
Alig Tak po nekonečném pumpování,kdy už sem uvažoval nad tím,že to roztáhnu chytil.
Hlavne aby te tohle nenapadlo to roztahovat :D

09.09.2015, 21:11 |
Alig Už sem na to neměl nerva:D asi sám uznal,že sranda končí:)
Knightey: a proč by to nemohl roztahovat?
M.Á.R.A.: a proc jo?
O tehle HDicek se rika, ze je to benzinovy motor co papa naftu :)
Tam pokud jsou tlaky na valcich, palivo, OK teplotni cidlo, OK starte a baterka a nebo zhavicky v zime, tak neni zadny duvod proc by to nechytlo. A pokud to nechyta normalne pri startovani, tak roztlaceni vubec uz nepomuze. Ba naopak. Nevim jak je znaly a vi v jakem stavu ma rozvodak ale pri roztlaceni to rado prestakuje dole na klice :)
Doby ery Skoda 120 kdy roztlacovani melo smysl jsou davno pryc. Vzdy je to spis ke skode.
U retezovych rozvodu se nenatlakuje napinak a tam jak se o to nekdo pokusi, tak s panem bohem...

10.09.2015, 21:01 |
Alig Tak to jsem ještě nelsyšel,že by se o Hdi říkalo,že jsou to benzínové motory požírající naftu:D

11.09.2015, 07:15 |
Komba Roztlačování auta s rozvodem řemenem je dost nebezpečný hlavně když se neví o stavu řemenu a je to navíc naftový auto.V případě rozvodu řetězem to už těžce nedoporučuju,protože tam je téměř stoprocentní riziko,že se tomu dá po hubě:) Je to jak píše Knightey,šponovák řetězu nedostane dávku oleje aby dopl řetěz a tudíž to někde přeskočí.Ale důležitý je že to chytlo a můžeš jezdit:) To mě včera odešel strter,tak jsem na chvíli taky v háji:D