jsem ve smutné situaci, kdy mi bylo ukradeno kolo, když jsem byl pro malý nákup v obchodě, asi během 10 minut se někomu podařilo zamčené kolo v zádveří obchodu, od kterého 5hned metrů stála ochranka za druhými prosklenými vstupními dveřmi (za těmi prvními jsem již parkoval) Nechápu:( Má někdo zkušenost co s tím dělat? Nahlásil jsem hned na policii. Kolo nebylo aspoň na mne zrovna nejlevnější. GT Avalanche 2.0. Ty fetky asi nebudou tak blbý aby ho hned druhej den dali někde do zastavárny či bazaru. Mám se s ním rozloučit, nebo je nějaká šance ho nějak najít? Stalo se dnes 11.09.2015, v cca 21oo na Praze 12/4 v obchodě Albert Zdislavická (Jasná), v hlavním vstupu. Ještě jsem zaslechl od vyjukané ochranky, že zrovna jim tak na prodejně někdo něco chtěl ukrást, a že ho mají. (tak třeba měl ochranku právě takto zabavit, zatímco druhý měl pak klid na krádež...), ale co je mi to platný... No kdyby někdo viděl výše uvedené kolo, u pochybné existence, černé matné barvy (to kolo), dejte mi prosím vědět. Za nalezení kola odměna jistá! :(
Většinou ty kola končí v zahraničí, ale jediné, co jde dělat, tak obíhat zastavárny a bazary. Policie najde asi 1 kolo ze 100, ale třeba to bude právě to tvoje. Hodně štěstí. Pojištěné si ho doufám měl.
Byt tebou dopoledne zajdu na namesti jak byvalo kino Kosmos tam se ty smazky schazej za prachy mluvit budou jinak xxx je zasitych v lesiku v ulici nad lesnim divadlem tam i chrapou.Mpcr vyresi kor na Durychovy uplny prd
kolo týhle cenový relace zůstane na území Prahy (nebo poblíž) v nějaký zastavárně...většinou skončí u nějakejch opálenejch (dle toho na čem jezděj tyto existence u nás..)
problém je že to ani smažky bejt nemusej...i když v tomto případě jo...
na závodech to kradou skupinky "taky závodníků" co najedou dodávkama... a to ani nepostřehneš že ti zmizlo kolo...stačí se otočit do auta apřipravovat si jídlo/pití
už mam taky zkušenost s čorkařema (na závodech přes noc, kdy ještě nebyla úschovna kol v provozu, ale vyplašil jsem je, tak zdrhli do auta a odjeli - dle siluety nějaká dodávka/scudo/transit a zmizeli..)..jejich smůlou bylo, že chtěli šacovat stan,( ve kterým jsem v tu dobu docela mizerně spal,) jestli nejsou klíče od zámků na nosičích a ještě extra dalších 2 zámků na kola, kterejema to bylo přivázaný k hagusům..
to kolo má určitě výrobní číslo a doklady k němu máš.. případně nějaký spešl znaky -jiná než standartní výbava/doplňky..
12.09.2015, 08:45 | art | Upraveno: 2015-09-12 08:46:24
Po dokladech se podívám, ale podle nich to kolo nenajdu, číslo klidně rozbrousí, ale kolo bych poznal hned, bylo zakázkově dost nadstandardně upravovaný. Navíc jich stejně moc není. Pojištění, no...asi na příště tohle pořeším (ale taky se to nevztahuje vždy na všechny případy). Děkuju za podněty k místu hledání, zkusím to. Kdybych ho měl najít, rád bych ve stavu v jakém bylo :( nepřestříkané, nedodrbané a neodstrojené (což je tedy asi dost nepravděpodobné)
na kolo je třeba nejen lankový zámek - pro "oko" zabezpečení, ale chce to i zámek přímo na kolo, rám, aby s tím nemohl odjet, nést kolo (protože tlačit ho, když se kola netočí taky nic moc) je hnedka podezřelé a raději ho nevezmou, ale když štípne lanko a může jet, je to raz dva :-(
Jak teď dohledat, těžké, pokud na kole není nějaký přesný markant, jedinečný. Obejít fetky, zastavárny i v širším okolí, ale i tak... Já vše cennější hnedka nějak označuji, neviditelně, hnedka fotím, bohužel, taková je doba, ale mám jistotu, že pak věc jednoznačně identifikuji, pokud jí člověk nějak celou nepředělá...
12.09.2015, 09:50 | art | Upraveno: 2015-09-12 09:52:41
Kolo jsem zamykal vždy s rámem (ale už jsem viděl i osamocené rychloupínací přední kolo zamčené k zábradlí..), ale pokud mají nějaké šikovné nářadí nebo s tímhle zkušenosti tak je to nezastaví, ale ten plátový zámek vypadá dobře, by je asi možná zdržel. Nechápu spíš to že to vzali opravdu 5 metrů od ochranky, která i tím směrem kouká - jedině že by byly sehraný s těma zlodějíčkama v prodejně, ale top nedokážu. Kolo má dost svých unikátností (zaměnil jsem tam opravdu dost prvků), museli by ho komplet odstrojit až na holý rám, a i rám poznám podle šrámů co za tu dobu utržil.
hele, teď nevím přesné znění, je to nějakou dobu, ale bylo to něco s veřejným vs soukromý pozemek, nebo něco takového. Kuriozita je, že matku toho ocasa potkávám skoro denně zase tam, co dělám :-)
Skoro nulova sance. Policie ani nic moc hledat nebude, my mame v obci kamerovej system a ani na zaznamy se nebyli podivat... Proste jen prisel dokument ctrl+c, ctrl+v pripad odlozen (v textu bylo ze ty kradeny obrazy hledali v zastavarnach a blby datumy) Vzali mi sjezdaka a xc celopero... Takze skoda v jinejch cislech. Nasledne bratrovi v pujcovne slohli 2 nejlepsi celopera, smlouva, kopie obcanky a hledali kdovijak dlouho - nakonec dotycnej stejne nic nema, jen dluhy a exekuce...nevezmes si na nem nic a kola davno v trapu - takze zjistit kdo to ukradl je taky k nicemu....kolo uz ma noveho majitele a pokud k nemu nejsou doklady tak i kdyz si ho poznas nedostanes nic.