mám problém s neustále praskajícími žárovkami H1, auto je denně v provozu, denní svícení nemám a ani ho moc nechci, za rok provozu už mám 5. sadu žárovek... měl jsem Osram silver light - 3 měsíce, Osram H1 halogen za 80kč /ks - 2,5 měsíce, druhá stejná sada 2měsíce a nejlevnější co bylo Starline za 30,-/ks 1,5 měsíce... pokaždý začernalé sklo žárovky a už mě to nebaví, většinou zdechne když to nejmíň potřebuju (v noci)... čím prodloužit životnost? je fakt, že ty dražší žárovky svítí lépe jak ty levný, ale kupovat každý 3 měsíce sadu za cca 400,- jako nic moc :(
Já řešil podobný problém na P307( známá bolest), životnost od 3 měsíců do půl roku, ať to bylo od kohokoliv. Po poslední výměně (nějaké obyč-už jsem rezignoval na dražší žárovky) jsem tam ve spěchu zapomněl dát kryty a od té doby (pomale dva roky) bez problémů. Žárovky se zřejmě lépe chladí a déle vydrží ;)
To máš ještě levný žárovky...H7 praskaj víc a jsou dražší :( na Mondeu 97 sem měl H7 a měli silnější drátky k patici než Xsara a za cca 100tis km na taxi praskli jen asi 4 sady Hella zarovek.Xsara za 100 tis nejmíň 20 sad Hella žárovek kus za 90,- po slevě.Zkus ten odporovej drát.Já ho nezkoušel.Teď mám origo xenony
Nedavno jsem zaslechl zajimavou myslenku a vcelku mi to davalo smysl:) Jak ti praskne jedna, tak je potreba vymenit rovnou obe - jak chvili jezdis s jednou prasklou, tak do te druhe jde moc stavy a zdechne za chvili taky - a je z toho nekonecny pribeh.. Co je na tom pravdy, nevim:) ale zni to logicky...
Martyn: stejná zkušenost, ale spíš je to tím, že je to stejná série na jednom autě, takže životnost bude +- stejná. Že by tam šlo víc "šťávy" je nesmysl, to by musely praskat všechny. Zaměřil bych se na napětí na žárovce, příp. vřadil již zmíněný odporový kabel.
tak já automaticky obě měním, protože jak praskne jedna, tak do dvou dnů mi praskla druhá... ono to svítí celkem dobře a tak jsem kolikrát ani nepoznal, že jedu jen s jedním světlem a né vždy se podaří odchytit odraz od auta před sebou nebo od výlohy obchodu... měnit žárovku 1x - 2x za rok je v pohodě (auto jezdí denně), ale za rok 5x mi přijde už dost
kup krabicku na "US DRL", zhavi to vlakno dalkovych asi na 10-20% a je to pak vecne, v Bmw jsou H7 na 5 a vice let pri tomhle pouziti, nemusis nikam nic bastlit a prznit design auta, pousti se to samo (kdyz priplatis za variantu se soumrakovym cidlem tak i prepina DRL/potkavacky/DRL pri prujezdu tunelem a pod)
tady mas jak to funguje: [ Link ] [ Link ] nekde byl web, kde to borec prodaval hotove, vct toho soumrakoveho spinace, tady je samostatne: [ Link ] video: Youtube video:
U novejsich Bmw to staci jen nakodovat, mam to 4 roky a PCR v klidu, stale jedny puvodni H7.