Navštíveno 2630x

Okey, řeší se tu všechno tak proč se nezeptat. Takže stručně se pokusím popsat oč jde. Vyrábím kapaliny pro výrobníky umělý mlhy, princip spočívá v prudkém odpaření směsi. Protože ta směs letí výměníkem s malinkým průřezem (něco jako je v kávovaru) používáme k výrobě demivodu aby se v tom výměníku nemělo co usazovat a neucpal se. Výsledný roztok má vodivost pod desetinu mikrosiemens a to je právě háček malinko. Některý přístroje mají indikátor přítomnosti kapaliny v nádržce, který když tam kapalina není tak vypne čerpadlo aby se nezadřelo. Takže otázka zní jak udělat roztok alespoň malinko vodivým aniž by to zvýšilo přítomnost jakýchkoliv solí v roztoku?

15.09.2015, 19:52 |
bobo demi vodu,nebo destilku?
demi samozřejmě destilka je moc špinavá ještě mam takový udělátko :-)

Destilka je čistší, než destilovaná. Demi s takovou vodivostí jsem ještě neviděl.Kdopak ti ji vyrábí??? Destilovaná musí být z principu chemicky čistší, protože varem odvedeš jen chemicky čistou molekulu H2O, kdežto u demi vody ti reverzkou prochází kupa solí do permeátu.
Jiank pokud máš problém s čidlem hladiny, dej tam tlakový snímač a je klid. Výrobců je hafol, ale nejsou nejlevnější.
No to si vyrábím sám, na výstupu je měřák z tý fotky není moc vidět za osmozou jsou ještě anex a katex patrona co to dočistí ven leze kolem 0,1 mikrosiemens. Ta osmoza je stavena na zakazku tak aby davala fakt jen H2O
Ted se dívám, co jsem napsal. Samosebou myšleno, že destilka je čistší, než demivoda:-)

16.09.2015, 07:25 |
nocarret | Upraveno: 2015-09-16 07:25:40
ano pokud projde několikanásobnou destilací, pak souhlas nicméně pořád vim kulový žejo :-D
Ne, pokud projde jednou destilací, tak je prostě zbavená solí. Jinak sorry za OT, ale aby čidlo zareagovalo na vodivost (proč nelze být PT??), tak zkus pár zrnek obyčejné soli-ta je rozpustná a netvoří úsady. Nesmít to být nic, co obsahuje Ca2+.
neslo by tam dat plovakovy cidlo, tomu je vodivost jedno
treba
[ Link ]

17.09.2015, 10:17 |
Nora Pokud umím číst, tak Nocarret to vyrábí pro další prodej a ne pro sebe, takže je asi mimo realitu chtít po zákaznících úpravu přístroje aby jim to fungovalo...

17.09.2015, 10:48 |
semysak | Upraveno: 2015-09-17 10:53:10
ano to je pravda ale, ja jako zakaznik kteremu to nefunguje, sem zadostiv aby mi zarizeni fungovalo, a ve sve praxi kdy treba koupime stroje za x desitek milionu, tak na nich delame upravy pomerne bezne hned pri pripojeni a dodavce, vymena cidla je to nejmensi, pokud to sou vyrobniky mlhy napr pro zvlhcovani ve vzduchotechnice nevidim v tom problem, pokud to je nejaky vyrobnik pro koncoveho zakznika typu dj nebo hydroponicky pestitel tak to asi problem je jinak pokud sou ty elektrody v nejakym high tech platu typu ABS PVC nebo podobne tak to ani zadnou zmenu odporu/vodivosti nezmeri s a bez destilky, to by se tam muselo dat si custom cidlo nebo nepouzivat destilku a pouzit destilku s ethanolem pokud to pouzity materialy dovoli a aplikace
Edit ethanol nevodi, moje chyba takze asi ani voda s ethanolem nevodi, ale nektere sensory pro E85 pouzivaji zmenu vodivosti jako ukazatel pomeru benzin lih, takze mozna by to i slo?
:-D