Navštíveno 2700x

Damy a panove,smeruje to vsechno do piiipiiiipi....
[ Link ]
Za chvíli z toho máme policejní stát, aktuální vláda v tomhle celkem trhá rekordy.
Někde jsem našel, že na všech dálnicích celkem jsou v průměru pouze dva až tři smrťáky měsíčně, je to možné? A navíc podle statistik vesměs nevěnování se řízení, mikrospánky a nedodržení bezpečné vzdálenosti. O rychlosti ani slovo...
já bych byl pro, kdyby se na úsecích, kde to situace dovoluje, zvedla povolená rychlost a zároveň tam nechal úsekové měření, případně měření okamžité rychlosti.
Spíš by se, podle mě, mělo zapracovat na informačním systému. Protože už se mi hodněkrát stalo, že jsem dojel kolonu, a na tabulích nic, nebo naopak tabule hlásila omezení a ono všude volno :-/
Jednou jsou dány nějaké předpisy a když se dle nich chovám, tak mě nějaké měření může být u zadele.
Měří se všude ve světě.
Daleko smysluplnější mě příjde v rámci plynulosti využívat současné možnosti a technologie, které již máme k informovanosti (např. jako uvádí crestik) a tím pádem plynulosti provozu.
A na silnicích (obecně) se udělal pořádek v rychlostech (kde je to technicky možné vyšší, kde nikoli, tak nižší), nesmyslných rychlostních sníženích, uzavírkách atp.
Penizky je potreba z plebsu nejak dostat. Holt se rychlost snadno kontroluje a postihuje. Proc by se mel policajt starat o dokazovani nebezpecne jizdy nejakyho kloubokare, kdyz staci vytahnout radar, ze?

16.09.2015, 14:10 |
Draxx Normalni kurvarna, co ma za ucel obrat lidi o prachy. Jak uz napsal Scully, smrtelnych nehod na dalnici je opravdu malo. Zmrd Tok si hezky vydela az to bude budovat Kapsch.
Doufam ze budou blbecci opet jasat, jak je to prima a jak bude bezpecnejc.
Že jsou dané ještě nějaké předpisy ještě neznamená, že jsou správné a rozumné.
Že máme legálně zvolenou vládu ještě neznamená, že nemáme ministra financí estébáka a ministra dopravy debila.
Ktere navigace na androida maji spolehlivou a aktualizovanou databazi techdle svinaren?
Vsechno ma dve strany.
Z pohledu nas ridicu se to urcite libit nebude, nekomu to prijde diskrinujici atd.
Z druheho pohledu je dana zakonem maximalni povolena rychlost na dalnicich a za jeji poruseni neseme plnou odpovednost.

16.09.2015, 21:28 |
Alííí Jelikoz mam nekolik poslednich let na aute pneu s profilem 35, tak jedno z mist, ktere me v CR opravdu nelaka, je prave D1. Tam si tech radaru dejte treba 200. kdyby radsi dodelali ten koberec, misto buzerace...
mrazik: tech uhlu pohledu by se naslo vic: napr. ze se cpou penize a energie do neceho, co tristni stav dopravni infrastruktury nijak nezlepsi, jako kdyby tu bylo vsechno v cajku a muselo se vymyslet, co by se kde jeste dalo vylepsit.

16.09.2015, 21:41 |
Jozzo mrazik: mas pravdu ze je dany limit ...ale proc ho "sledovat" jeste prisneji, kdyz je ta cesta horší jak za hitlera?
Ale to je pouze hledani vymluv, proc nejde zakon dodrzet.
Co kdyby policie prestala sledovat/vysetrovat vloupacky, vrazdy v mistech, kde se jich stane malo ?
Mrazik : nevím na jaký planetě opic budou za chvíli lidi jako ty žít. Nepřestává mě to udivovat... Lidi jako ty ať rovnou dostanou GPS do auta, do zadku a pěkně si to můžeš pochvalovat.rovnou pak usetris policii Mega práce s loupackama který tak usilovně řeší v tom tvým slunickovym světě :)

16.09.2015, 22:28 |
mrazik | Upraveno: 2015-09-16 22:32:15
A ja snad nekde psal, ze s tim souhlasim ? Ja jen popisuju aktualni situaci. Mimochodem telematickou jednotku s GPS, ktera sbira informace kazdych 100ms a odesila na server mam v aute od pojistovny. Taktez informuje o pripadne nehode, coz jsem bohuzel mel moznost vyzkouset nazivo.
Chce se to nejdriv oprostit od emoci a divat se na to nezaujate.
P.S. teda me povazovat za slunickoveho cloveka, to jsi me fakt rozesmal.
ano, měření na dálnicích je o ničem, DN nebývají z rychlostí, ale z nepozorností, nevěnování se řízení, únavy - hlavně NA, nesprávného stylu jízdy a předjíždění. Rychlost tam opravdu nehraje zásadní roli.
V Rakousku to tuším také chtěli zavést, ale nakonec to padlo, neb se někdo obrátil buď na místní ústavní soud a nebo Evropský soudní dvůr tuším, a zakázali jim to z důvodu omezení osobní svobody bo čeho, nebylo by špatné to najít a zkusit také.
Pokud to bude na 23 branách, tak dejme tomu, je to dejme tomu tak na D1 Praha - Brno, pokud to nebude třeba ob jednu, dvě brány ty úsekové ale i momentální, což by pokrylo daleko větší území a nedej bože, aby to pak ještě rozšiřovali.
Ano, pak to bude jen a jen buzerace a vybírání daní, ne pokut, a ne řešení bezpečnosti v silničním provozu...
je to svinárna a v podstatě dodanění ,a často na to doplatí plebs
HT: A furt je to jen malej level. Jak je to s tym chystanym mytem na silnice mimo dalnicu? Taky budou brany a taky bude usekovy mereni, kdyz se to ted tak pekne otestuje?
mě to nepřijde, že by se na dálnici jezdilo nějak extrémně rychle.. podle mě větší většina jede do těch 140 a to měření jim bude uplně jedno, ale krutě se nedodržuje rychlost v těch uzavírkách a omezení.. na 80tkách. Kdo z vás tam jede 80? i ten kamion to tam valí víc
Znam par lidi, kteri jezdi i po okreskach ne na zakonnem limitu, ale na limitu zakonu fyziky...
Ridi koncentrovane, nebouraji a citim se s nima bezpecneji nez s nekym, kdo jede 70, ladi neustale radio, svaci, hleda mobil, otaci se dozadu i na 5s...
Ad rychlost v uzavirkach - zkouseli jste jet 30km/h, coz obcas nekde naridi? Myslim opravdu 30 dle tacho... prinos tehle rychlosti je mi zahadou... proto davaji 60, aby lidi zbrzdili alespon na "kilo" a 80 pro 110 :-/
Nevim, na jednu stranu je tu videt vliv upadku celkovych moralnich hodnot, kdy pravidla dodrzujou jen (pisu to ironicky) "prizdis_aci a hlupaci", zatimco "bivojove" delaji co neni primo zakazane, a kdyz to nahodou je i zakazane, tak se nekdo uplati, zavola se znamemu a pripadny vynos se rozdeli do uzavreneho kruhu...
Na tu druhou take nechci zit ve spolecnosti "ala USA", kde se v ramci bezpecnosti a svobody omezi kazdy jedinec, aby nekolik pomatencu (a ti budou v kazde spolecnosti) "udajne" nemohlo pachat zlo na celku... (tim nemyslim zrovna teroristy, ale treba buzeraci na dalnici, at uz limity nebo razeni do pruhu).
Pravidla ano, ale ne sledovani. Za chvili vam budou vypocitavat, ze kdyz zaplatite na jedne benzince kartou, jak je mozne, ze uz za xy km a xy minut muzete byt online doma (=prekroceni povolene rychlosti v danem useku, trase, jen ilustracni priklad). K tomu se muze pridat zpracovani zaberu z kamer, RZ, detekce obliceju, zparovani auto/uzivatel/prepravovana osoba/GSM data...
Já bych tam i 80 jel, ale to by mě ti spěchající fleetoví manageři ve svých vibrujících ropácích ukamenovali,to nemluvím o tom sběsilém problikávání :-D :-D :-D

17.09.2015, 08:44 |
RedBaron | Upraveno: 2015-09-17 08:45:25
Opět jen další rejže na prachy, skrytá forma už tak neúnosného zdanění, nic víc. Vtipně to popsal d-fens ve svým článku:
"...ještě zajímavější je fakt, že počet úmrtí na dálnicích je naprosto stejný jako počet úmrtí zapříčiněných vdechnutím vlastních zvratek a o půlku nižší, než počet úmrtí zapříčiněných vdechnutím poživatin. Dávalo by tak větší smysl, aby stát nařídil maximální povolenou rychlost konzumace jídla, zachránilo by se tak jistě více životů…"
Na "uzavřených", neb to nic nedělání neberu jako opravu, úsecích jedu klidně 80-90 tacho a ať si blikají, troubí... jedu v pravém, předjetí zrychlím klidně na 100, není nic horšího předjíždět tam kamion jedoucí 70 a jet vedle něj 2 km, což umí lidi, co se ho bojí předjet, nebo nemají odhad a nevědí, zda se tam vejdou a i tak to zkouší - stres oni, stres kamion, neb jede dlouho na hraně vozovky, když dělá místo...
Vedle kamionu na zúžení vždycky nejnižší kvalt, plnej, bič a pryč... to mi takhle jednou kamioňák nechal v pruhu metr a já si dal čelňák
[ Link ] Zkušenost k nezaplacení.