Navštíveno 2089x

28.09.2015, 15:04 |
Chris Servuste,
pouzivate niekto, mate nainstalovane ? Nieco lacnejsie ako loxone ? Napr. homematic a pod ? :)
Vsetky postrehy, skusensoti atd su vitane !!!
dikes

29.09.2015, 11:56 |
AR už se to tu řešilo. Já se aktuálně připravuji na foxtrot, jen mě teď trochu odrazuje jejich přístup. Cca před týdnem jsem jim psal dva maily a zatím bez reakce :( jinak samo mě ještě jiní prodejci cpali do hlavy KNX systémy. No mají něco do sebe, co je plus tak že na KNX sběrnici můžeš kombinovat dodavatele, nevýhoda je ta jednorázová účelnost a tím i "svázané" ruce a paradoxně je to i dražší než ty centralizované systémy.
Loxone jsem taky koukal, libí se mi, ale vadí mě nabídka rozšíření, není tak pestrá a cenově dle mě vychází poměrně draho.
Ještě jsem koukal na inels3 což je v podstatě přebraný foxtrot, taky fajn, mají i příjemnější prostředí pro vývoj, ale jsou více uzavření mě připadá.

29.09.2015, 11:58 |
AR tak jsem koukl ten homematic a ten je celý bezdrátový, osobně bych se tomu vyhnul a tahal kabel (pokud se to neřeší do fungujího domu co je hotov) protože jak říká staré přísloví kabel je kabel. Osobně tahám teď do každého vypínačového hnízda jak kabely pro digitální signály tlačítek tak i pro sběrnici CIB/EIB

29.09.2015, 16:12 |
Chris AR: diky za reakciu, kolega ma ten homematic a funguje dost spolahlivo.
pouziva rapsberry pi s FHEM softom k tomu hm-cfg-lan (ako hlavny interface) a uz len zasuvky, cidla a ine.
Dost sa mi pozdava moznost instalacie uz po "rekonstrukcii", hlavne aj zbieranie spotreby zo zasuviek a custom naskriptovat, alebo robit reporty...

29.09.2015, 23:32 |
AR jo tak pokud máš omezenu instalaci na bezdrát tak se výběr asi docela zmenšuje. Jinak netvrdím že ten homematic nefunguje ;) jen mě osobně vadí ten bezdrát. A když si zmínil to rpi, tak klidně si vystačíš i jen s ním a rozšíření, záleží co vše chceš ovládat.