Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R:Cesta Plzeň - Calais Francie

o Navštíveno 4047x o
o 06.10.2015, 22:57 | Komba
Čau,tak se nakonec Itálie nechystá,nebyli lidi,ale vyrážim za známým do Anglie.Nejvíc mi však dělá starost úsek od Plzně do Calais na trajekt,kde musím být přesně na objednaný čas.Přes Německo jsem četl,že je průjezd dálnic zadarmo a přes Belgii je jen zpoplatněn tunel,přes který snad nejedem.Nevím co je na tom všem pravdy,ale chtěl bych se zeptat zda tu je nějaký světák a opět by poradil:)Taky třeba jestli nejsou na trase nějaký fígle nebo jaký směr držet apod.Možná teď vypadam jak posera,ale přeci jen to neni výlet po republice kde se domluvim:D Anglicky umim malinko a německy nula.Jediný v co doufam je,že nebudu muset umlátit nějakýho čmouda,co se dobejvá do auta:D Díky za postřehy hoši :)

o 07.10.2015, 00:26 | AllInOne
Nebuď posera, nainstaluj do tel.translator, do auta hod basebalku a pohoda :-)
Jo...a jakym smerem netusim:-))
o 07.10.2015, 06:55 | kadel21
na idnes byla online reportáž z cesty kamionem tak třeba ti to pomůže [ Link ]
Jinak teda bych do tý anglie radši letěl. Když sem viděl na youtube co ty hordy opic dělaj

Kadel
o 07.10.2015, 07:10 | Sau
Ja bych hlavne nejel pres Calais ale pres Dunkuerque, ci jak sa to pise. Je to bliz, levnejsi trajekt a neni tam takovy blazinec jak v Calais.

Jinak nevim, cesta by mela byt ok, ja bych to vzal pres Lucembursko kde je levny benal ci nafta, pak na Brusel az k pobrezi a po nem smer Calais. Ale netvrdim ze to je najlepsi mozna cesta.
o 07.10.2015, 07:27 | Komba
Allinone,basebolku mít nebudu,ale kvalitní teleskop:D Bohužel mam starou nokii,protože nejsem zastáncem dotykáčů,já to potřebuju v tom palci cítit.bude normálně navigace a do noťasu si hodim nějaký program ještě.
Letět to ne,to bude určitě dražší a malý dobrodružství,já jsem sice malinko štresař když se někam jede,ale zase mam rád dobrodrůžo:D A nevíte jak je to s poplatkama tich dálnic?Jinak cestu a převoz mi vybral kamarád co tam bydlí a jezdí do čech,tak mu věřim,že je to dobrá volba,ale samozřejmě nikdy taky neni dokonalý :)
o 07.10.2015, 07:33 | Dudelina
Vypadá to, že je cesta bez poplatků. Michelin většinou sedí.
[ Link ] =
o 07.10.2015, 07:58 | mr.brain
Chladné zbraně a kontrola auta od německých policistů...to nejde moc dobře dohromady.
o 07.10.2015, 07:58 | Sau
Bez poplatku je urcite.

Jo, vetsina lidi jezdi pres Calais, nevim proc, mne prisel vyhodnejsi ten druhy pristav.
o 07.10.2015, 08:23 | madmaik
Na teleskop,nuz,i kdyby jen na krajeni salamu zapomen jak v nemecku tak na prejezdu do anglie
o 07.10.2015, 09:07 | Bart 007
je daná nějaké délka čepele nebo účel nože?

to si nemůžu vzít ani malej zavírací víceúčelovej nůž ? :-))
o 07.10.2015, 10:22 | Paczqo
Měl jsem tu na víkend segru která teď žije v anglii a odjížděla z čr - Hradec Králové v pondělí večer v 20:30hod a v uterý v 11:30 už mi psala z Belgie a to měla na 14:00 objednanej trajekt v Calais a cesta prý naprosto OK s minimem poplatků jediné na co si stěžovala byl drahej benzin v německu a celkově vše, jela čr-německo-holandsko-belgie-francie-anglie.
o 07.10.2015, 11:31 | Směty
Zavírací nůž nesmí být s pojistkou jinak může.
o 07.10.2015, 12:31 | Komba
Paczqo:tak to je celkem dobrá zpráva,že dobře dojela bez komplikací,takže by to nemělo nikde snad drhnout,viděl sem právě pár oprav na cestách.Ale neviděl jsem vůbec,že by se jelo přes Holandsko,mě to trasu hodilo přes německo,hned to navazuje na belgii a u moře v belgii se to stáčí na Calais nebo ten Dunkerk.
Myslíte,že by Dunkerk byl lepší přejezd?Je pravda že je to blíž.....no a co se týče zbraně,tak tu radši ukryju,ale v nějakým případě se nebojim jí použít:)Stejně je to poděl,že nemůžeš mít u sebe nic na sebeobranu.
o 07.10.2015, 13:48 | Paczqo
Netušim proč si vybrala tuto cestu ale i když jela do čech jela takhle vrchem a s trasou byla spokojena a je možne že právě kvuli poplatkům takto jela. No mě tato cesta čeká v půlce prosince.
o 07.10.2015, 13:51 | AllInOne
Vole tak jestli seš stresař, tak já tě tam za 30 000 Kč odvezu :D
o 07.10.2015, 14:42 | Sau
Já aj za 25 :)))

Komba: Já osobně nevidím na Calais oproti Dunkerku žádnů výhodu. Nevím odkud z ČR jedeš, ale z Prahy bych jel trasu Praha - Rozvadov - pak po německé A6 až po Hockenheimring - odbočit na A61 - Kaiserslautern - Saarbrucken - Lucembursko (jednoznačně najlevnější palivo po cestě) - Brusel - před Oostende doleva směr Dunkerk.
o 07.10.2015, 15:10 | Komba
Vole za třicet,to ale i zpátky a povezeš mě karavanem a očerstvení bude all exclusive :D:D Přímo z Plzně nejsem,ale udal jsem to jako přibližnej bod,já jsem z Plánice,takže to vemu nějak přes Domažlice,Waldminchen a napojim se na tu A6 jak píše Sau:)A pak děj se vůle boží.Že jsem stresař jsem měl dát do uvozovek,spíš jen bývám lehce nervozní z nových věcí,to neni snad to samý:D
o 07.10.2015, 15:32 | AllInOne
:D

Takže kdy se mám nachystat?
Za 30 000 Kč To máš AllInOne Inclusive a mému navigátorovi to SAUovi dáš 25 000 Kč.
Budeš sedět vzadu jak papaláš, možná pokud se dobře vyspím tak to budeš mít za ty love i s kuřbou po cestě :D Nemusís brát obušek, všecko vyřešíme za tebe :-)
o 07.10.2015, 18:54 | Bart 007
ale fuj!! :-))
o 07.10.2015, 19:13 | kuja
Kdyz sem jel naposledy, jelo se pres Drazdany, Lipsko, Erfurt, Hannover, Lucemburk, Brusel do Calais. Cesta dobra, poplatky nikde. Jenom je to oproti letadlu dost nepohodlny a zdlouhavy. Pri cene leteky kolem 2-4tis do Londyna je to uz zbytecna cesta. Ale otazka je, kam jedes a jak dlouho tam budes.
o 07.10.2015, 20:16 | Komba
Za ty prachy určitě zvládnete vzít i mojí kamarádku a ta bude určitě lepší rozkuřovačka:D
A jako to stojí letenka jen tolik?Jestli jo,tak to zkusim příští rok letadlem,v tom sem ještě neseděl.Jedem kousek před londýn do města Chatham.A jedem tam na slabej týden,nechci ho moc vytěžovat:D Takže cestou na trajekt mi stačí vyřešit akorát palivo jak to čtu,abych tam doskákal a tam pak tu lodičku vůbec našel.Už ty krávo vidim jak se mě ptaj co chci kam chci a já budu jen vydávat skřeky:D
o 07.10.2015, 22:52 | Sau
Tak zalezi z kama kam chces do te Anglie letet a taky kdy, proste jak moc sa dokazes prizpusobit. Pak sa da kupit zpatecni letenka i hluboko pod 1 tisic Kc.
o 08.10.2015, 13:01 | haskyvr6
Teď se vracím z Anglie. Za prvé na trajekt nemusíš být na čas, bookace má platnost 48 hod a jezdí to každou asi hodinu a půl. Osobakem dálnice grátis, na každé trase tě čeká něco, buď Antwerp vrchem, nebo Brussel nebo Lille, to jsou všechno místa kde se zasekneš. Pokud chceš mít relativně volnou cestu tak musíš jet v noci. V Calais už je od běženců klid, přesunuli se vlakový terminál. Dotankuj si ve Francii nebo Belgii, v Anglii stojí PHM neskutečný ranec. Kudy pak pojedeš? Na Dartfordu se teď platí most a tunel přes internet, platidla už jsou zrušena.
o 08.10.2015, 13:04 | haskyvr6
Jo, už to vidím, Chatham. Takže jen kousek horem po A2, hledej si pozorně pruhy na výjezdu z přístavu v Doveru, pravý te hodí do městě a levý je značný A2, musíš na kruhovém objezdu vlevo nahoru na most a pak už frčíš kolem hradu pořád za nosem ;)
o 09.10.2015, 07:23 | Komba
Další skvělá zpráva a postřeh,děkuji za něj:)Jet chci večer,to bejvá klidnější,ale zase horší orientace.Ten trajekt jsem myslel,že si přijedu kdy chci a prostě počkam až přijede,že jezdí nonstop,ale kamarád tvrdil že ne a ani se nemusim dostat na loď.Tak rezervačka stejně neuškodí,když píšeš,že je tam nějaká časová rezerva a nemusí to být přesně na čas:)Všechny vaše rady,trasy a výjezdy si poznamenam a povalim.Pak vám sem postnu video z výletu,když něco natočim a sestřiham :D
o 09.10.2015, 08:15 | haskyvr6
Ano, je to tak jak píšeš. Přijedeš, zaplatíš a pojedeš. Berou to jak to přijíždí. Rezervace určitého trajektu tady nefunguje jako třeba do Švédska, ty si to akorát můžeš zaplatit už dopředu, např. u Česmadu na určitý den a pak to má platnost 48 hodin. Ale podle mě je nejlepší platit na místě.
o 09.10.2015, 11:20 | Sau
Si si jisty s tim casem, s tu rezervaci? Ja teda nevim kolik stoji listek az na miste, ale pres net stoji na zitra treba 170 eur a na mesic doptedu tretinu teto castky. Divil bych sa tak kdyby na miste byl nejak levny. Ale pokud na cene nezalezi, samozrejme, kupovat az na miste je lepsi, nemusi clovek resit cas prijezdu.
o 09.10.2015, 12:19 | haskyvr6
Ano, u P&O je to 48 hodin. Objednají tě např. na pátek a bookace má platnost pátek a sobota. Kdykoliv tam během těch dnů přijedeš tam tě vezmou. Neříkám že 3 měsíce dopředu nebude lístek levnější, to netuším. Tak určitě je bude prodávat i ÚAMK, není problém si zjistit cenu v ÚAMK a pak cenu z internetových stránek P&O, jen bude potřeba znát délku vozidla/soupravy. Od toho se odvíjí cena ;)
o 09.10.2015, 12:22 | Sau
Sem tak nejak predpokladal ze tam jede osobakem a tam sa ta cena prakticky model od modelu auta nelisi.
o 09.10.2015, 13:15 | haskyvr6
To neliší, ale když si za to třeba vezme karavan tak už je samozřejmě cena jiná. Tak jsem to myslel ;)
o 09.10.2015, 20:25 | Komba
Lístek by mi měl koupit kámoš z anglie a já bych tam měl jen přijet v nějaký čas a doufat,že mě budou mít někde v databázi podle SPZ a nic neplatit,to pak dam peníze jemu,vychází to na 3000kč zhruba.Ještě se zeptam kam až se platí eurama,až do francie?A benzínky jsou tak nějak na dosah jako na našich dálnicích?:) Dík
o 09.10.2015, 20:55 | haskyvr6
Ano, najdou to v PC podle SPZ nebo můžeš dát číslo bookace které začíná DOxxxxxxxxx nebo CAxxxxxxxxx (Dover / Calais) ;) Ano, Euro je všude kromě UK samozřejmě, můžeš si vyměnit Eura na Libry na lodi, býval tam docela výhodný kurz ale nevím jak je to teď, platím už vše kartou. Benzínky jsou normálně na dálnici a stejně jako všude jinde samozřejmě jsou nejdražší. Nejlevnější nafta je v Luxu (asi 26 Kč) pak myslím Belgie, Francie a nejdražší Německo a Holandsko. Já osobně bych jel Rozvadov - A6 (Norimberk - Heillbron - Kaiserslautern) A8 Saarluis - Schengen - Luxembourg, tam by jsi podle mě z CZ měl dojet na nádrž, tam bych dotankoval po víčko a pak už za nosem Arlon - Namur -Charleroi - Tournai - Lille - Dunkerque - Calais. Teď jsem to jel, bohužel teď je kompletně celá Evropa rozkopaná takže úplně hladkou cestu bez zácpy nenajdeš, ale jak říkám, jízdou v noci by se dala určitě hodina, dvě ušetřit. Krizová místa kde se tvoří přes den zácpy jsou Nürnberg kreuz A6/A9, Heillbron stojí někdy od mostu přes vodu až ke kříži s A81, pak Kaiserslautern, Luxembourg ráno a odpoledne a Lille. Cestu po A3 Würzburg - Frankfurt - Aachen - Liege nedoporučuji, tam to stojí teď úplně za prd ;) Jinak případně po cestě zpět doporučuji navštívit technické Muzeum Sinsheim na A6 hned u dálnice, to opravdu stojí za to vidět ale předem upozorňuji že je to téměř na celý den. Mají tam Concorde, TU-144 a spousty těch největších technických lahůdek co spatřili světlo světa, fakt zážitek ;)
o 09.10.2015, 21:53 | Komba
Koukam že se v tom vyznáš:)To si tu dovču zřejmě prodloužim,takový muzeum by mě zajímalo.Má to nějaký stránky s ceníkem a otvíračkou?
A ještě co se týče výbavy ve voze,tak je třeba něco extra vézt s sebou?
o 09.10.2015, 22:26 | haskyvr6
[ Link ]

Vstup tuším 7,50 € jestli si dobře pamatuji. Výbavu, ve Francii potřebuješ 2 kusy jednorázový alkohol tester, normálně řekni že chceš alkoholtest a budou ti rozumět, koupíš na pumpě asi za 1€ - 2€ kus, do auta bych dal pro každého člena posádky jednu reflexní vestu a nic víc mě teď nenapadá.
o 13.10.2015, 22:28 | Komba
Ještě bych se rád zeptal na anglický kruháče,jak se projíždí?
o 13.10.2015, 22:32 | haskyvr6
Dokola a normálně zleva? ;-) Hele, v Anglii jsou nejvíc ohleduplní řidiči, žádné troubení atd, potřebuješ odbočit nebo přejet do pruhu tak zastaví nebo zpomalí a bliknou ti že můžeš. Vůbec se tím nestresuj. Dáš první kruhač a jsi tam jak ryba ve vodě ;)
o 14.10.2015, 21:20 | Komba
Já si asi myslim,že to bude cajk:)A už vážně poslední věcička,abych se ujistil,tak je tahle trasa ideální?Snad se načte správně [ Link ] jinak v úterý hurá na to a snad se vrátim:D
o 14.10.2015, 22:06 | haskyvr6
Jooo, to je cajk. Jen ten Heillbron tam máš nějaký divoký ;) Na tuhle trasu je ideální čas vyrazit později odpoledne a projet to vážně v noci. Na A6 je 90% cesty zákaz předjíždění pro náklaďáky (6-22 hod tuším) takže to v levém docela jede ale přes den ty stavby a zúžení jsou schopné vytvořit kilometrové kolony. Ale jak říkám, to si teď nevybereš, kolega dnes psal že A3 Wurzburg -Frankfurt - Limburg jedna velká stau.
Držím palce, přeji šťastnou cestu a hezké zážitky.
o 14.10.2015, 22:11 | Komba
Vyrážíme v šest večer,takže pojedem přes noc,což snad bude v klidu :) Děkuji
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3386 sekund.