Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R.elektrina

o Navštíveno 2286x o
o 07.10.2015, 11:20 | petrb
Ahoj lidi. Uz asi měsíc přemýšlím o tzv. Odpoctovem elektromeru. Jelikož budeme mít sdružené domacnosti. Ale budou dve koupelny i dve kuchyně proste dva v jednom. Jako moje žena si mysli ze je to zbytečnost. Ja zas bych to chtěl. Protože aspoň by mel člověk prehled.. Jaký na to mate názor vy ?

o 07.10.2015, 11:36 | hutchins
Řešil jsem doma podobnou věc, stavím patro nad rodičema manželky, od hodin mám natažený přívodní kabel do mého rozvaděče, tam jsem zvažoval možnost podružných hodin, jsou na din lištu tak jako jističe, pak už stačí odečíst rozdíl na hodinách. Nakonec jsem se na to vykašlal, jelikož se mi do rozvaděče nevlezly. Navíc venkovní elektřina na zahradu a podobně by byla stejně společná. Já naštěstí nemám problém se domluvit a nebudu řešit jestli pár kW sežral ten či onen ikdyž budu mít mnohem menší odběr.
o 07.10.2015, 12:20 | michall
Podružný elměr proč ne. Ale nejdřív to chce se domluvit se spoluuživatelem a stanovit jasná pravidla, např. já zaplatím, to, co spotřebuju dle podružného elměru + polovinu paušálních částek + příspěvek na společný odběr (zahrada, chodba, čerpadlo ve studni, garáž, ...) ve výši xxx Kč. Záleží pak na vztazích, zda to bude jen "per huba" nebo na papíře. Každopádně taková dohoda může v budoucnu zamezit dohadům a rozepřím.
o 07.10.2015, 13:06 | petrb
No dum je dvoupodlažní plus cely podsklepen cca 3x120m2
starý je cca 27 let a vše uz je v medi. Ale na cely dum je 12 jisticu. No a jde mi taky o to. Když bych to nechal tak jestli by při dvojnasobne zatezi site i-když bude vše led atd. Tak aby nevyhazovaly pojistky ?? Takže když uz bych táhnul ovládací vodič z hodin nahoru a udělal novou rozvodovku s vlastními jistici a hned tam lupnout i ten odpoctovy modul? Nepotrebuji uplne presne měření spíše orientacne kvůli sobě. Urcite bych netahnul kabel do sklepa kvůli tomu ze si budu něco sontat v garáži... Tak jen abych to shrnul. Zdali je rozumnd nechat jen ty jistice co jsou a já bych si jen jinak rozmistil zásuvky a nebo vytáhnout ten vodič a tahat to raci znovu znej?
o 07.10.2015, 13:44 | michall
Hodiny si připojíš jen před ty okruhy/jističe, které jsou jen ve tvé části domu. Cenu za na odběr ve společných prostorách si podělíte jen dohodou, nic přepojovat/tahat nemusíš. Paušální poplatky třeba jen děleno dvěma.

Elinstalace byla uvažována pro spotřebiče před těmi 27 lety, tj. nebyly indukční desky, nebylo tolik spínaných zdrojů a zdrojů rušení, nebyly rychlovarky, ... Na tohle nejlépe odpoví elektrikář/revizák, který posoudí současný stav a předpokládané spotřebiče a řekne, jestli to vyhoví nebo ne.
o 07.10.2015, 14:39 | petrb
Aha. Takže asi začnu tím ze pozvu revizaka aby to proměřil jak na tom sit je a pak se uvidí.
o 07.10.2015, 14:57 | michall
Tak nějak. Určitě je dobrý vědět, jak jsou na tom rozvody z hlediska bezpečnosti a využitelnosti. To pak zatoužíš třeba zrovna po indukci a pak zjistíš, že jí není kam připojit, nebo že stačilo málo a skládali se ti na věnec.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3699 sekund.