Navštíveno 2215x

12.10.2015, 19:27 |
bafis | Upraveno: 2015-10-12 19:28:14
Ahoj, mam problém s prepisem auta. Situace - pan žije v nemecku a ma auto na českých spz, ja ho od nej budu kupovat a chci si ho prihlasit na sebe. Bude stacit když zajede do čr udela na me plnou ověřenou moc nekde na pošte, pošle mi ji a ja si s tou moci uz potom udelam evidenčku a přepis ?? Nebo on musí az na moravu kde je auto zaregistrovany a tam udelat evidencku a ostatní?? Díky
stačí ta ověřená plná moc, zbytek už ty :) takže varianta A

12.10.2015, 19:45 |
bafis Taky myslim, ale pán volal na uřad do čr a tam mu zas chytře řekli ze musí vše on v místě svého bydliště v čr...
no s tou jeho plnou mocí pak pojedeš ale na moravu ty.... přepis se musí dělat v místě bydliště majitele :)

12.10.2015, 20:04 |
bafis Aha, tak to mu dam teda plnou moc ja a on potom pojede na moravu prepsat to na mě ?? Cestu tam ma takze i tak dobry...
Plná moc platí jen pro jednání s odborem dopravy ne? Stejně než se jde na odbor dopravy, tak už musíte mít podepsanou smlouvu a na základě tý smlouvy zaniká jeho pojištění a Ty si musíš nechat ode dne zániku nechat pojistit auto na sebe, jinak to nepřepíšou.
Mě kdyžtak opravte, pokud tu píšu koniny.

13.10.2015, 20:09 |
bafis No s tou pojistkou to taky bude sranda. Horší je že potřebujem k přepisu evidečku, takže v sobotu poletíme z Dresden do Ustí na technickou, nebo co ??
Kolega z práce koupil auto v bazaru na druhy straně republiky, zaplatil privezl ho domu. Dodatečně jim poslal ověřenou plnou moc a oni to na něj přepsali a poslali mu to - tak jak to sakra udělali když nemohli udelat evidenčku jelikož už měl auto kolega...
Evidencku na noveho majitele muze udelat predem soucasny majitel
Tarrance.... je jedno na koho to je pojisteny. Auta jsem prepisoval 2. Jedno z toho s plnou moci. Bylo to svagrovo auto. Ja ho kompletne prodal. Podepsal smlouvu za nej. Byl na magistratu za nej. Jen plna moc k prodeji auta.
Kdyz to vemu od zacatku.... k prepisu je zapotrebi evidencni kontrola. Je jedno kdo ji udela a stoji asi 250kc. Muze ji s tim autem udelat kdokoli na kohokoli. Staci na dobry slobo nahlasit jmeno prijmeni a bydliste. Pak se musi jit na urad kde je auto evidovany. A k prepisu je za potrebi. Technicak, evidencka a platna pojistka (je jedno na koho) ja mel pojistku treba na otce. A pak jsme ji ukoncovali az na dalsi tyden a ani na pojistovne to nebyl az tak velkej problem. Dokonce to po dobu toho tydne melo i jiny spztky nez na zelene karte. Prepsal jsem auto na sebe i s tim, ze pojistka byla napsana na nekoho jinyho auto na nekoho jinyho a v zelene karte se neshodovala ani ta spztka. Bylo pouze vin stejne. Cobse tyce plne moci je jedno kdo na koho ji dostane jestli prodavajici nebo kupujici.