Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > D: Stavba boudy - zkušebny :oD

o Navštíveno 2110x o
o 14.10.2015, 12:28 | Freerider
Bonžorno evrybody :-)

Mám dotaz, spíše na stavaře a nebo nadšené amatéry.
Chystám se na jaře stavět boudu u baráku. Rozměry 6x4 m.
Sklon střechy 30 st.
Samotná stavba bude provedena z 300 mm Ytongu, bez zateplení s tím, že bude realizován kamenný obklad ze dvou stran. Z jihu bude navazovat pergola - to zatím neřeším, neb nejsou prachy :-)

Jde mi o následující věc (jsem ve fázi kreslení a plánování, takže mám volnou ruku).

Bouda bude sloužit jako zkušebna/cvičebna.
Piano (malá), bicí, basa a kytary (já).
Mělo by to být v budoucnu lehce přestavitelné na příruční studio - to už mám vyřešené.

Jde mi však o sousedy. Bude potřeba udělat izolaci tak, aby to sousedy nerušilo a náhodně kolemjdoucí nemotivovalo se tam jít podívat, když tam nikdo nebude...

Čím to provést a hlavně jak?

Stěny:
Rastr a vatu? (bojím se prachu)
Molitan do mezistěny? (bojím se myší)
Akustická pěna? (bojím se ceny :-))))

No a teď ořech největší - chci to kvůli zvuku nechat otevřené bez stropu - jen nad třetinou bude odkládací půdička na obaly, nepotřebný HW od bubnů a pod.

Čím tedy utěsnit (a možná by to nějaké zateplení chtělo) střechu?

Ptal jsem se různých lidí stavařů a každý mi říká něco jiného.
Ten poslední mi řekl, že se na to mám vysrat a pronajmout si garáž...

Neřešil jste někdo něco podobného?

o 14.10.2015, 14:23 | Dudelina
Jak budeš mít řešenou akustiku vnitřku?
Každopádně pořád platí, že čím více hmoty, tím lépe z hlediska útlumu.
Stějně to bude ven nějak slyšet, když vezmu, že bratranec má bubny ve sklepě a i když totálně zacpal sklepní okýnko matrace a nevím čím vším, tak ven to stejně trochu jde.
Pokud chceš používat i v zimě, tak izolaci střechy určitě. Jestli budeš mít pultovou střechu, tak nějaký vazníčky, pobití, izolaci a povlakovou krytinu. Zespodu to pak budeš mít volný (obnažený vazníčky) a mžeš třeba podvěsit závěsy na útlum hluku.
o 14.10.2015, 17:12 | Zdeny60
Zalán Schuster- od A do Z.
o 15.10.2015, 22:07 | Tea
Porobeton Ytong neni idealni z hlediska zvukove pruzvucnosti, pouzil bych tezke AKU bloky 30 cm napr od Heluzu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3041 sekund.