Timon.Z: To je docela odvážné tvrdit, že mitsu je z staré školy. Je tam elektriky elektroniky spoustu, spousta řídících jednotek na různé věci taky(i když většina eletriky byla bezproblémová). 3000GT byla ve své době výstavní skříní Mitsubishi, spousta vychytávek a technických fines. U twin turba např aktivní aerodynamika (vyjížděcí lízátko pod předním nárazníkem a nastavování zadního křídla), AWD i AWS(řízení všech 4 kol), klapka výfuku (kvůli hluku i emisím (mám ten pocit)) apod.
Na internetu jse spousta návodů a postupů na úpravy a opravy, vnitřnosti motoru by měly měly vydržet úpravy na cca 400koní (použití 13G turb z lanceru EVO, jestli si vzpomínám dobře). O převodovce to již bylo zmíněno.
Bez turb bylo mitsu předokolka a bez spousty vychytávek z TT.
Měl jsem taky mrkačku (91), začala mi zlobit řídící jednotka (motor jel jen na 4 válce), nakonec jsem dohledal příčinu, a to odcházející kondíky( a narušení některých drah na desce vyteklým eletrolytem) na řídící jednotce u těchto prvních modelů. (doporučuju zkontrolovat)
3000GT byla na začátku 90 let hodně prodávaná v USA, o dost více než 300ZX a NSX dohromady (hlavní konkurenti). Auto bylo vyvinuté a vyráběné v USA pro USA (i když pod japonskou značkou společně s dvojčetem Dodge Stealth)
Měl ho tu ze členů i Luke, takže taky určitě bude mít spoustu zkušeností. Já už auto nemám cca 7-8 let, takže jsem některé věci pozapomněl, ale klidně se ptejte
Jinak důležité odkazy:
[ Link ] [ Link ]