Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > POMOC - rada

o Navštíveno 2803x o
o 19.10.2015, 16:42 | Veva
Ahoj všem,
potřebuji pomoc od lidí, kteří mají s tímto zkušenosti...
mamka si před cca dvěmi měsíci koupila ojeté auto, r.v. 2008 na tacho cca 140tis km + "servisní kniha"
včera se ji na dálnici zastavilo auto a dnešní verdikt od známeho ze servisu je přidřený-zadřený motor (ani se neotočí) olej ještě dle štítku a servisky na výměnu měl čas
jak postupovat s bazarem? bazar je "pod hlavičkou" jedné automobilky
je to skrytá vada? jak se s tím dá pracovat?
díky všem a prosím odpusťte si někteří hlášky "další blbec co kupuje auta v bazarech", atd...) :-)

o 19.10.2015, 16:43 | Veva
p.s. už studuji i google, ale chci posbírat co nejvíce informací
neznáte někoho nebo nějakou firmu-právníka, kteří se tímto zabývají a jsou úspěšní?
o 19.10.2015, 20:32 | kozlustechnykus
Prvne by to presne chtelo zjistit pricinu, proc se to zadrelo a az podle toho se da neco resit. Treba jestli tam vubec nejakej olej byl. Po dvou mesicich bych si ale zadny nadeje nedelal.
o 19.10.2015, 21:36 | HIGHTOWER
Záleží na kupní smlouvě, na podmínkách, koupeno dle občanského nebo obchodního zákoníku, atd. Právníka nějakého najdeš, každopádně to bude chtít soudního znalce.

Zajistil bych si rychle právníka a začal jednat s bazarem a dle toho další postup.

Hodně štěstí
o 19.10.2015, 22:32 | Veva
Olej tam byl, shodou okolnosti jsem ho ten den kontroloval...
Prijde mi proste divny, ze auto se serviskou z autorizaku a s pomerne "malo" kilometrama se zadrelo... To muselo byt stoceny, jinak si to nedokazu predstavit. Jeste k tomu bazar se zastitou automobilky...ach jo :-(
Ted jen zvolit ten spravny postup
Docetl jsem se na netu, ze vady, ktere se projevi do 6ti mesicu od prodeje se povazuji za vady, ktere jiz byly pri koupi, tedy skryte vady, ted jen zjistit co bylo pricinou, ale mam to nechat rozebrat, pak posudek...nebo co s tim... Ja nevim, jsem z toho na palici
o 19.10.2015, 22:33 | Mr.Scully
Bazar musí dokázat, že vada nebyla skrytá v okamžiku prodeje a došlo k ní až "postupně" v rámci dalšího používání. Ale nevím, tyhle spory jsou vždycky komplikovaný, netuším, jak to může dopadnout. Chtělo by to každopádně právníka i znalce.
o 19.10.2015, 22:46 | Veva
Vsude pisou, ze mam zkusit nejdrive klasickou reklamaci s protokolem a doufat, ze to nevyridi do 30ti dni...
Jestli odmitnou tak znalecky posudek a znova a kdyz ani to ne tak pravnik, soud a COI...
Ale kdyz jim to tam necham na zaklade reklamace, jak mam vedet ze tam neco nevyvedou aby to "zamaskovali" aby to nemuseli uznat?
o 20.10.2015, 08:38 | BATMAN
Nechci se nejak zastavat bazarniku,vim ze to proste nasere kdyz se neco takoveho stane,ale proc lidi porad chteji vsechno hazet na ostatni okolo?
Byla to proste smula,stava se to. Nezbyva nez se s tim smirit a zacvakat opravu ze sveho.
Ja koupit auto v bazaru,naplne menim okamzite. Vsichni vi ze vetsina lidi co dava auto do bazaru,nejakou chvili uz do nej prachy nestrka.
My se loni zbavovali firemniho renaulta dCi. Najeto 160k,absolutne bezproblemove auto,pravidelny servis.
Sefik ho prodal znamemu za kamaradskou cenu a kupec za 2 mesice dojel,ze se mu potkal....
o 20.10.2015, 09:06 | Bart 007
co to je za auto? motor?
o 20.10.2015, 13:40 | Horal-11
prověř tu servisní knihu v servise, na tom to pak celý můžeš postavit
o 20.10.2015, 14:03 | Ladic
Jedna věc je servis a druhá dolévání oleje, bez analýzy příčiny toho zadření lze jen spekulovat.
o 23.10.2015, 12:32 | Hanes
Dost mě zajímá jak to pokračuje. Bohužel jsi stále nenapsal o jaké auto/motor se jedná.

Případ u kterého jsem byl:
Berlingo 1.6hdi/2010 najeto 98xxxKm koupeno v ČR-jeden majitel a v době zadření auto řídil.
Rozsvítila se kontrolka mazání, jel dál, po cca 25Km zastavil-asi ho otravovalo světlo kontrolky a pípání bzučáku, vytáhl měrku, olej tam byl, navíc na něm bylo najeto cca 5tis od výměny. No tak jel dál a po cca dalších 10Km se motor zastavil.

Kvůli netěsnému vstřiku a vadnému těsněné pod výkem ventilů vzniklý dehet sěl do oleje a zacpal sací koš olejového čerpadla a těch prvních 25km to sice mazalo ale méně-už na to tlakové čidlo reagovalo, pak to přestalo mazat uplně.
Závada kterou neovlivníš, nikdo za ni nemůže a je jen problémem řidiče že nereagoval na svítící kontrolku mazání. Za zadření si může sám auto dalo dostatečně dopředu vědět že se něco děje..
Ono když slyšim kombinaci slov dálnice a zadřelo, tak obvykle spovídám nejdřív řidiče, jak to probíhalo.

Tím se nesnažím říkat že je to jen vaše vina, ale i u poctivě servisovaného auta s nestočenými Km v rukách prvního majitele může dojít bez cizího zavinění k takto fatální závadě.

Jinak bohužel čím dál víc se setkávám s takovými závadami motorů téměř všech značek do 150tis Km.
o 23.10.2015, 13:18 | Wasp
Mám podobné zkušenosti jako Hanes nademnou.
Bohužel závada se může stát, je to pouze technika.
V každém případě bez právníka se neobejdeš a vše konzultuj s ním, pokud do toho opravdu chceš jít, aby te "vedl za ruku" a říkal co kde a jak máš dělat.
Bohužel z mého okolí znám případ, kdy bazar prodal vozidlo z komisního prodeje a tedy "záruka" by měla jít za původním majitelem. Soud a handrkování se táhne již rok a půl a zatím bez výsledku a bez opraveného vozu.
o 26.10.2015, 07:23 | Veva
Omlouvám se za odmlku...
jedná se o Kia ProCeed 103kw
auto se odvezlo a složilo u prodejce, že se po cca dvo uměsících zastavilo...
olej tam byl i v době "nehody"
prodejce musel podepsat reklamační protokol, do toho se mu vůbec nechtělo...
takže teď běží 30ti denní reklamační lhůta, tak jsem zvědavý jak toto dopadne, každopádně napíšu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 1.0441 sekund.