Navštíveno 3487x

Ahoj, prichazi chvile, kdy budu vybirat LED zarovky. Mám v baráku připraveno místo v místnostech celkem na 42 bodovek. Objimku koupim klasickou, patice nejspíš GU10. Ted mi jde o tohle. Chci normální bílou, ani ne extra teplou, vůbec ne studenou. Nechci dát za jednu vic nez 200. CIny se bojim, mam spatny zkušenosti. Idealni co nejvetsi uhel. BOjim se vydrze. 36ks se svitivosti min 500lm, 6ks se svitivosti 100-150lm (nouzove osvetleni). Tak jestli mate nekdo nejaky tipy, zkušenosti, sem s tím. Na trhu je toho milion, ale nechci mit v kazdy mistnosti neco jinyho a testovat. Idealne nekdo, co uz ma tohle za sebou.
Koukal jsem na tesly, to se mi libi, ale bojim se zase vyroby v číně.
220V
Díky
Reprák
Zrovna maji slusne kousky v LIDLu za tusim 150kc/ks. Zkus jestli ti vyhovuje svitivost a teplota.
Prima na tom je ze pokud schovas doklad,nebudes mit zadne problemy s reklamaci. Zaruka 2 roky.
Jinak ja si nechal minuly vikend dovezt z polskeho tesina LED zarovky E27,uhel svitu 270° takze vhodne i do stropnic. Cena 60kc/ks by mohla byt pri tvem poctu taktez silny argument.
E27 je problem, budu mit pripravene v podhledech diry pro bodovky a draty, takze podminka je opravdu GU10 nebo MR16. Kazdopadne diky, v tom lidlu juknu.
V tom lidlu maji i GU10. Kup jednu a vyzkousej.
Po nakupu pres net je reklamace casto problem.
Polaci se taktez neomezujou na jednu patici.
Já nakoupil Kanlux, ale v záruce lehli snad všechny. Naštěstí mě to velkoobchod vyměnil a ty nový už drží řekl bych více, ale zásoba náhradních se tenčí a tak mě taky zajímá zkušenost někoho kdo to má doma.
kanluxy mám v bytě a po pěti letech už svítěj málo. Ale nepraskla ani jedna. Ale nechci je, mají špatný uhel a před 5 lety to bylo jinde než dnes. Radši bych 5x1W chip než 48x 0,1W. A hlavně, všechny musí mít stejnou barvu svitu. Čína fakt problém.
Já mám 60SMD a pak nově jsem testnul verzi premium, která má kolem 16ti diod a ta se mě líbí víc. Dej jsem pak echo k čemu jsi došel ;)
Mam po bytě cca 20 kusu z lidlu a po třech letech praskly 3 kousky, což mi nepřijde uplně špatný.

22.10.2015, 06:44 |
Losky Mám dobrou zkušenost s Lexiled. Mám od nich asi 20 bodovek GU10 a bohužel posledních asi 6ks dorazilo ve vadné sérii. Okamžitě poslali obratem nové a pro staré si přijelo PPL. Za měsíc opět nesvítili. Poslali zase nové plus bonus dvě do zásoby a ještě jako omluvu 2ks dle vlastního výběru. Svítí perfektně a komunikace opravdu na úrovni. Jinak je máme od podzimu 2013.
Odkaz:
[ Link ]

22.10.2015, 07:46 |
Burns po celkém domě mám GU10 Philips a E27 od LG. Zatím mi svítí 2,5roku a bez problémů. GU10 Philips 5W teplá bílá jsem kupoval v akci za 250Kč 2ks na internetu.
GU 10 beru zásadně z Číny, měl jsem je asi 7 let v bytě, za tu dobu odešla jedna, teď jsem nakoupil do baráku a vše taky OK, je fakt že to sou zatím 2 měsíce... Ale nebál bych se toho. Cena zlomková a fungujou. bral jsem s diodama 5050...
Už jste někdo potkali LEDku, která by měla příjemné světlo? Já ne, pokaždý je to strašná pitevna :-(

22.10.2015, 09:09 |
Ravo Nakup LEDky ve velkoobchodu nebo podobné firmě, co nemá jen eshop a nemusíš řešit otázku reklamace.
Osobně mám taky velmi dobré zkušenosti s LEXI LED:
[ Link ]
Já mám z Číny GU10 a MR16 (oboje 6w), cca 20ks a za rok a půl odešla jedna. A to je mám i na chodbě s pohybovým čidlem (děcka tam porád lítají sem a tam), tak se něco nablikají.

22.10.2015, 09:30 |
Kamil Za sebe můžu doporučit bodovky Tesla Crystal, sice stojí 249,-/ks, ale příjemný teplý světlo a svítí dost.
[ Link ]

22.10.2015, 10:12 |
Kapka (M)
Honzo stav se u mě na prodejně..ukážu ti LED GU10..prodávame je už nějakou dobu..a pohoda..sám je mám na baraku už přes 3 roky..a ještě jsem nemusel ani jednu měnit
Pracuju v obchodě s LED sovětlením a děláme i montáže. Dáváme tam tyhle bodovky
[ Link ] a zatim ani jedna reklamace.Klidně ti dám nějákou slevu. Kdyžtak napiš na info@valmax.cz kdybys chtěl 7w,tak pak tuhle
[ Link ]
Redbaron: tak to jsi toho viděl málo. LEDky jsou jak studené, tak teplá bílá a dost často se nově prosazuje tzv. denní bílá, kterou jsem dával v podobě Epista profi pásku do kuchyně a pod tím vypadá vše naprosto reálně včetně potravin. Je důležité koukat na teplotu světla a taky na CRI - věrnost podání barev.
tak tak, staci vybrat "teple" a neni problem, mam doma 5W LED (bodovky) a pocitove je to jako halogenka 35-50W
Tuner: takže si koupíš rohlík a teprve až pod tvojim světlem zjistíš, jak dobře je vlastně béžový? Nedovedu si představit rozdíl barvy světla, aby mě to nějak zaujalo na barvě jídla :-) To by člověk musel vidět 256 barev jak 386tka
Každý, ať si koupí, co mu vyhovuje. Někomu právě vadilo nažloutlé světlo žárovek, a pod namodralým světlem si libuje a naopak
crestik: Když chceš zase vtipně rejpat, tak si o tom napřed něco přečti...
[ Link ] U obyč LEDek se totiž při přípravě jídly dokáže u syrové masa lecos schovat a maso má úplně jinou barvu... Hloupému napověz, blbce kopni - bohužel to bych v tvém případě byl ze mě Maradona :))
...takže už jsi znalec i přes masné výrobky, jo? A cos odhalil pod těma tvojima LEDkama, co pod žárovkou nejde zjistit? Když jsi měl zářivky, tak jste chodili chystat maso jenom za bílého dne ven? :-)
Pokud si pro maso nezajdeš k sousedovi při zabijačce, tak podle barvy poznáš tak akorát kulove. A na zkažené maso nepotřebuje nikdo ty tvoje UV faktory.
Jinak si nejdřív zjisti fakta, jak to rčení má být správně :-)
Aby to nebyl jen hrách na zeď, tak ohledně svítidel jsem do míst, kde nejsem neměl extra požadavky bral tohle, a za ty peníze je to pecka
[ Link ]
Já bych se zastal Tunera#2, má pravdu ten chlapec. LEDkama a mixováním barev se daj tvořit různý barevný spektra a oko pozná prt. To pak maso v obchodě za pultem vypadá "jako právě ze zabíjačky" a když to člověk doma vybalí se diví. To samé se využívá i v obchodech s oblečením. Většina lidí nemá ani tucha pokud nedělá v LED branži.

27.10.2015, 14:49 |
PlusOne | Upraveno: 2015-10-27 14:51:23
Bral jsem v TSB před dvěma lety tyhle:
[ Link ] Zatím to všechno svítí...
EDIT:
Přehlédl jsem požadavek na svítivost, tahle má 370lm. Omluva!
Ahoj, diky vsem za cenne rady! Uz jsem taky něco početl. PlusOne: Diky, ale chip 5050 uz mi nesmi do baraku... :(
zatim porad vybiram.
5050 je z pravěku,2835 nebo 3328

29.10.2015, 09:43 |
Losky | Upraveno: 2015-10-29 09:43:22
Mrkni na ten Lexiled. Já mám odtamtud s čipem 5050 a i 2835, které mají o něco vyšší svítivost, až 400 lm.
Mrkni tady a klidně si něco kup a uvidíš, že to svítí dobře. Já je mám v chodbě, ložnici, kuchyni, koupelně a na hajzlíku a spokojenost. Teplotu světla mám 2700. Myslím, že za 140 Kč je to dobrý a žárovka je kovová, takže si myslím, že se to i lépe chladí, ale to je jen má domněnka. Jak jsem již psal, u druhého nákupu jsem měl problém s tím, že všechny odešly, kde mi paní sdělila, že se jednalo o špatnou várku a nadchlo mě i to, že si pro to poslala PPL a druhý den jsem měl doma už nové, navíc přibalili ještě jako omluvu náhradní. Málokdy se vidí taková perfektní komunikace.
[ Link ]