Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: jaký domácí subwofer

o Navštíveno 2595x o
o 24.10.2015, 16:17 | kasko
... ke sloupovým repro Magnat Quantum 657 a základnímu recieveru SONY STR-DH500.
místnost má cca 36m2.

Popř. kdyby měl někdo na prodej nějaký kousek, který bude vhodný, sem s ním...

o 24.10.2015, 19:56 | Zdeny60
Žádnej. Vzhledem k ceně tvý sestavy je logický předpoklad, že SW bude z low cost kategorie. Bude to budečt, hučet a dunět. Věř mi. Bude to dobrý možná tak na Jurský park, kdoví jestli vůbec. Na hudbu určitě ne. Byl jsem v Hodolanech u jistého hifisty, který má postavené špůičkové DK (předky BW800D, zadky BW802D, aparát komplet od Audionetu - cena sestavy vysoce přes 1,5 mio Kč. K tomu měl SW od Velodyne, ten nejyvšší typ, co se u nás prodával za cca 100.000Kč. měl tam dva, na každé straně racku jeden. Když jsme hráli jen z CD bez SW, bylo to špičkové, v rámci toho, co dokázal jeho multikanál nabídnout. Jakmile jsme přešli na rockový koncert a pustily se SW, zpočátku to bylo dost reálné. Skoro to zajímalo. jenže po pár skladbách mi začalo v muzice něco vadit, těžko to popsat, asi nedokonalá sfázovanost hlavních soustav se SW nebo možná o fousánek vedle nastavený dělící kmitočet nebo úroveň a začalo to vadit natolik, že jsem požádal, jestli by je nemohl vypnout. Zvuk s eokamžike diamterálně vyčistil od hučení, které člověk zaregistroval, až když zmizelo díky vypnutí SW. Pak už jsme poslouchali bez nicha byl to totální nářez, navzdory tomu, že BW800D nepatří do absolutní špičky, pouze cenou ano. Je to jen lepší drahá bedna.

Poodbmnou zkušenost mnám sám z vlastního aparátu - do pokojne jsem nainstalovat Dynaudio C5, které jsou famozní co do detailu a plastičnosti obrazu, ale na rock jim prostě chybí draj. POřešil jsem to vypůjčeným firemním SW od Dynaudio (označení už si nepamatuji, ale 12´´ s vlastním zesákem + výhybka, která uměla nastavit dělící kmitočet, úroveň a fázi. Po celoodpoledním zkoušení jej sladiz se zbytkem aparátu jsem to vzdal - SW prostě rušil. Až když jsem kamarádovi řekl - ten totiž ležel na zemi za bednami, aby nerušil, ať přestane ubírat na citlivosti, mi oznámil,že už přestal - SW je na nule. Stejnou zkušenost mám z kupy aut, kde na různých výstavách byly k vidění opravdu výtečné aparáty, ale SW tam byl k něčemu pouze, když se předvádělo "bušení do palic". Na běžnou muziku byl vždy rušivým elemntem. Nejelpší autohifi aparát jsem slyšel před dávnými lety na výstavě High-Enda Praha, když ještě předváděli auta v rámci této akce - byla to jakási Lancia - tam jsem poprvé slyšel zvuk, kdy mi SW nevadil při poslechu komrního malého tělesa. je to už dávno, ani nevím už, co to bylo za aparát, jen si pamatuji, že tenrkát šlo o instalaci s cenou z říše snů (roku asi 1995??).

Takže chceš li pořešit bas, je lepší cesta jiné bedny a zejména jiný zesilovač. Toť je moje léty prověřená zkušenost, osobní, na aparátech ze zcela jiné cenové ligy a ani tam se SW nepodařilo zaimplementovat do hudby tak, aby nerušil.
o 24.10.2015, 22:45 | Only_One | Upraveno: 2015-10-24 22:47:35
Lool Kasko očividně chce sw k levnější sestavě s adekvátní cenou a chce ho a ty mu tady začneš cpát dojmy z instalace za 1,5 milionu... S výsledkem aby si ho nekupoval a vyměnil celou sestavu :-) já se z tebe picnu
o 25.10.2015, 06:18 | All
O_O zjevně nepochopil o čem Zdeny píše. Jeho dvouřádek se tématu v podstatě netýká a jediný jeho účel je vynadat Zdenymu.
A můj názor k věci - Žádnej. Vzhledem k ceně tvý sestavy je logický předpoklad, že SW bude z low cost kategorie.
Měl jsem kdysi velmi podobnou sestavu založenou na základní 5.1 Yamaze. Snažil jsem se doplnit basy a tak jsem během času vyzkoušel několik aktivních subwooferů v cenách do cca 15000,- kaček. Zhruba po 1,5 roku trvajícím půjčování a zkoušení subwooferů byl výsledek takový, že jsem se zbavil celého aparátu a pořídil jen stereo bez SW. Tím jsem se zbavil poměrně mizerného zvuku především v nízkých frekvencích. Subwoofery, které jsem zkoušel dokázaly jen to, že mi rozvibrovaly interiér, který mám na bydlení nikoliv jen na poslech. Myslím, že u Kaska, až si SW pořídí, bude výsledek dost podobný. Ovšem proti gustu žádný dišputát. Když už by to muselo být pořídil bych bazarový aktiv. Na hifionline se dají najít zajímavé kousky. Třeba [ Link ]
P.S. Já se v posledních měsících snažím vymyslet kterak zlepšit basy u PC. Bohužel, po těch několika málo zkušenostech se bojím, že utratím prachy a budu zas jen nasraný.
P.P.S. Pro O_O - nepíšu o sestavách za statisíce. U PC to mám do 10000,- Kč, pro poslech to teď mám pod 40000,- Kč a s Yamahou to tenkrát bylo celé okolo 35000,- Kč i s DVDčkem.
... a nepamatuju si už ani jeden typ z toho všeho.
o 25.10.2015, 07:17 | Only_One
ne ja jsem to pochopil velmi dobře. Řešil jsem hodně podobně jako Kasko, akorát jsem to vyřešil celou sestavou domácího kina s aktivním SW. Vnímání na hudbu a očekávání má každej trošku jinak.
o 25.10.2015, 07:40 | Zdeny60
O_O: nemusíš se vůbec picat.
O co jde:
jetsli tyto bedny

[ Link ]

nedokáží uhrát slušný bas v 36m2, je třeba se podívat v PRVNÍ řadě, kde je chyba. Může to být chyba technická-něco je blbě zapojené -což téměř vylučuji, nebo je na vině část řetězce - kus aparátuz a bohužel velkou vinu nese i místnost (celkem si dovedu představit ratejnu, obzvláště v novostabě, samý lamino či jiné holé podlahy, strop jak fotbalovej stadio a pár dyzajnovejch kousků nábytku, pokoj ideálně spojená s kuchyní a plochy a plochy skla v oknech. Logicky, v této mo´éstnosti bas nikdy nebude, ani kdybs tam nacpal deset SW. Bude to jen hluk. Bučení, hučení, ale s hudbou to souviset nebude.
Domnívám se, že jis nepochopil, co jsem chětl opavrdu říct. Zkusím to polopatičtěji: ani v hodně drahých sestavách SW nepřináší takový pocit z hudby, abys ho nevnímal. Jakmile ho začneš vnímat, je to úplně blbě a po chvíli začne rušit. Zkus mi aspoň tohle věřit. Neptej se mě na důvody, proč to tak je, ale jedno je nad SLunce jasné: daleko více tibude libozvučit muzika z dobře navržených beden BEZ podory SW a nemusí jít o "monstra" za statisíce.
A jedna technická: tazatel neuvedl, proč SW chce. Tím mi dal volnost v odpovědi a ta zněal ve vztahu k poslechu HUDBY, nikoliv filmů, o které MŮŽE jít. Ale jasné to ze zadání není. U filmů jsou nároky na SW daleko menší, než u hudby, protože jestli mi z DK zazní výstřel z kanónu, tak VŽDY, ať to je na destei SW či na jednom, to bude jen imitace reálného zvuku. Takže k IMITACI těchto zvuků pak opradu SW může být, ale to je všechno.

Já jsem mu napsal, že bych to řešil výběrem jiných soustva - a nemusí jít o bedny dražší, než 40-50tCZK, což je cena jen velmi průměreného slušně fungujícího SW, ale se všemi jeho negativními důsledky, které jsem se mu snažil obajsnit a na co ty ses hned chytnul. O čem jsem si zcela jistý, je slbina na místě jeho AV receiveru. O tom si nedělám nejmenší iluze, je to řešení pro nenáročné lowcostové sestavy pro nenáročné posluchače. Proto to nehraje, při vší úctě k tazateli.

Ale nic proti ničemu, když chce tedy SW, tak nechť si zde koupí tento:
[ Link ]

To je nejlevnější cesta k výtečnému SW, kde nemusí aspoň pochybovat o tom, zdali neměl koupit něco lepšího. Ale i tak zde dávám 100% garanci, že HUDBA se tím nezlepší, spíše zhorší, protože bedny za kvalitou tohoto SW silně pokulhávají. Nic víc psát nehodlám, nechť si to, O-O, i ostatní přeberou po svém. Cesta vede jinudy, než přes nákup SW.

Zde máš k němu nějaký popis.
o 25.10.2015, 07:52 | Only_One
No Kasko uvedl sestavu co má, s ohledem na cenu celkem pochybuju, že pujde o SW s cenou kolem 50 tisíc, nebo by byl ochoten za tyto peníze to vyměnit. Vy si to řešíte na uplně jiném levelu a to jak cenově, tak tím co považujete za dobrej nebo šptanej zvuk. Malokdo má doma podmínky na to udělat si posluchárnu s ohromnou investicí. Já chci doma univerzální zařízení, kde poběží filmy trošku zajímavějš, sem tam se proběhne CDčko a pohoda jazz a tam podle mě patří i ta sestava co má doma Kasko. Nic víc nic míň. Samozřejmě mít prostředky, budu si s tebou sáhodlouze povídat jak vyřešit danou kulturní místnost a nechám si rád poradit jako kvalitním přednesem asi nepolíbený člověk
o 25.10.2015, 12:30 | Zdeny60
OK, beru tvůj názor. jen malou poznámku k věci - a to myslím teď fakt v dobrým - možná by neškodilo těm, co chětjí poslouchat muziku tzv. v dobré kvalitě (měřitko samosebou není, jak píšeš), jít s někým, kdo má už nějaké hlubší poslechové zkušenosti a nechat si vysvětlit, co je a co není v reprodukci dobře. Pak by se možná vyřešilo spousta dohadů a zbytečně vyhozených peněz.
o 25.10.2015, 13:28 | kasko
chlapy, děkuji za tipy, rady a názory.
Vím, že receiver je neslabším článkem.
Proto zkusím kontaktovat lidi na hifionline a zkusím vyměnit receiver.
Možná to bude dostatečné... pak se uvidí...

i tak všem díky
o 26.10.2015, 07:54 | CervinVega
Nejsem ultra hifik, tak me ber okrajove :-) Po ruznem laborovani se sloupama (Shan), regalovkama (Wharfedale Diam 10.1 ci kolik) a satelitama (Elac), jsem v prubehu let skoncil u dobreho receiveru (Denon AVR 2808), velikeho stredu (Elac Center 101), hlinik satelitu (Elac Cinema II) a aktiv subu (Elac 301).
Mistnost mam hodne vzdalenou poslechovce jak utlumenim, tak rozmistenim nabytku/komponent. Zesik jsem nechal nastavit dle mikrofonu a v ramci moznosti jsem spokojenej.
Sub nehuci, neni dominantou, stred se satelitama "relativne" pokrejou stred a vrsek, sub dotlaci spodek.
Investice do 25tis (samo vse jeté).
o 26.10.2015, 10:50 | kasko
tak na hifi online mi byl doporučen sub. :)

Tak uvidíme, vlastně uslyšíme :)
o 26.10.2015, 13:04 | 323Marty
Musim tady se Zdenym naprosto souhlasit. Jestli z těchto reprosoustav je málo basů, tak to není jejich chyba. Je pravda, že každej má jiný nároky na hudbu, ale spíš bych za touhle výmluvou viděl právě neschopnost nebo neochotu si doma zvukovej aparát správně nastavit. Doma mám v jedné místnosti dvoupásmové sloupečky cca 22L s jedním 6" středobasem a dojem je zcela opačnej. Kdo to slyší hrát, okamžitě se ptá, kde mám schovanej sub??? Moje zkušenost se subwoofery je naprosto stejná jako u Zdenyho ikdyž u levnějších aparatur. Nikdo není schopen sub nastavit tak, aby prostě nevotravoval.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1671 sekund.