Navštíveno 2365x

02.11.2015, 14:22 |
War Chtěl bych se zeptat všech zkušenějších a moudřejších:
Připadá mi, že brzdové destičky mají na sobě spoustu materiálu, odhadem 1cm, ale ta část, která destičky drží je dost blízko ke kotouči. Je to takhle správně? Brzdí to pořád stejně (nic moc), včetně polohy pedálu. Brzdy byly dělané 11/2010, desky jsou ATE, kotouče TRW. Mimojiné tahle kombinace cca 3 roky pískala při brždění, ale už přestala, tak se mi do toho nechce sahat.

02.11.2015, 14:35 |
Wasp Obložení vypadá ok, ale co znamená "Brzdí to pořád stejně (nic moc), včetně polohy pedálu."? Jaká je ta poloha pedálu? co to dělá?
ta cast, ktera drzi brzdovy trmen/pist, je spravne a nezavisle na tloustce desek, je napevno na tehlici... bude ve stejne pozici vuci kotouci at je deska full nebo na 0 mm, bliz bude pri novem (silnejsim) kotouci a "dal" pri ojetem...
takze nemenit...

02.11.2015, 14:38 |
War Brzdí to stejně teď jako před 5 lety po výměně destiček. Poloha pedálu je pořád stejná, vůbec bych brzdy neřešil, kdybych neměnil kola na zimní a neviděl ty čelisti cca 3 mm od kotoučů.

02.11.2015, 14:39 |
War CervinVega: OK, dík. To jsem chtěl slyšet :-)
Ještě se podívej jak je sjetá vnitřní destička, ne vždy se obě strany sjíždějí stejně.
Pokud ti to spatne brzdi - vymenit kapalinu a radne odvzdusnit okruh, zvolit overenou kombinaci desek/kotoucu, ujistit se o funcnosti vsech komponent brzd (hlavni valec, posilovac, hadice)...