Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vyhledávání AL kol - doporučení

o Navštíveno 2458x o
o 05.11.2015, 10:11 | HIGHTOWER
kdyby někdo hledal AL kola a nevěděl, zda je lze na své auto použít, tak na tomto odkazu [ Link ] je parádní vyhledávání i dle auta, typu motoru, a taky zda pro toto auto mají kola TÜV list pro jejich zápis do TP ;-) Přijde mi to nejpřehlednější ;-)

A když už jsme u toho, tak návod jak zapsat kola pomocí TYPOVÉHO LISTU nebo TÜV listu do TP je zde [ Link ] - Zápis na úřadě stojí 50,- Kč

o 05.11.2015, 11:17 | lambados
Ahoj. Mam tuseni, ze by to bylo dopre pro pojistovnu. Kdyby mela problem a svadela nehodu na kola. Ale na stk budou i tak prudit. Je uz technicak nezajima.
o 05.11.2015, 12:46 | HIGHTOWER
Teď tě trochu nechápu :-)))

STK, Pojišťovnu, PČR, všechny bude zajímat, co máš zapsané v TP.

Zapsat do TP můžeš jen to, co je pro dané vozidlo schválené - je k tomu od výrobce Typový list, TÜV list.

Tam na tom odkazu ty TÜV listy najdeš, mají je tam ke všem kolům, co jsem koukal a tak máš jistotu, že je lze do TP zapsat, pokud už tam ten samý rozměr nemáš např.
o 05.11.2015, 13:07 | TROY
Jen dodám že alcar typák si už ověřujou na většině úřadu protože byl nejvíc zfalšovanej :)))).
o 06.11.2015, 14:57 | Hanes
Ono to je sice fajn vědět co tam eventuelně můžeš dát, ale dle TÜV listu mi to nezapíšou, i když je to oficielně vydaný papír výrobcem kol, potvrzený v DE, na českém úřadě chtějí jen a pouze typový list český, nebo vyjádření výrobce kol.
Na otázku proč top v DE bez problému jde a u nás ne mi bylo odpovězeno že sice jsme v evropské unii, tedy všichni na jedné lodi, ale každý na jiný palubě.
Přineste mi český typový list oražený technikem K a my vám to zapíšeme.
o 06.11.2015, 15:09 | Lucni.konik
Já teda když jsem chtěl zapsat jiný rozměr kol do TP, tak jsem musel kontaktovat oficiální zastoupení automobilky(né prodejce, či výrobce kol). Papír mě stál 2000,--
o 06.11.2015, 16:04 | HIGHTOWER | Upraveno: 2015-11-06 16:05:49
[ Link ]

B) Zápis na základě prohlášení autorizovaného dovozce a kontrole v pověřené zkušebně

Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:
1) Řádně vyplněné prohlášení autorizovaného dovozce
– prohlášení autorizovaného dovozce musí odpovídat vzoru uvedeného v seznamu akreditovaných dovozců
– musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis)
– musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum)
– musí být potvrzena montáž na vozidle pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným TÜV
posudkem, který je nedílnou součástí daného prohlášení (datum, podpis, razítko)
2) TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka
Poznámky:
1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)
2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla
3) Pověřená zkušebna v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v TÜV posudku XXXX
4) Seznam akreditovaných dovozců včetně vzorů prohlášení akreditovaného dovozce, TÜV posudku XXXX a jejich překladu je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy www.mdcr.cz (viz adresový řádek)
5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje

Bod 3) - TÜV, nebo jsem slepý a nebo jsem to nepochopil???
o 06.11.2015, 17:20 | Hanes | Upraveno: 2015-11-06 17:22:06
ANo je to tam, najde mi tedy prosím někdo úřad, kde to podle toho funguje a nedělají ze všeho problém? Rád si tam nechám napsat trvalé bydliště, přepíšu auto a necham dopsat kola. :-)
Mám totiž použité 17" na octavku s originál TUV doklady, kde je i octavia přesně podle mé homologace, které mi nehodlají přijmout, že v Čr Tuv nic neznamená.

Škoda auto 17" nepovolí,schváleno pouze na RS liftback.
Takže scháním tipový list na použitá kola.
Technik na STK z toho má akorád prdel a hned mě upozornil, že na nějakým z posledních školení je upozorňovali na padělané tipové listy a vše mají ověřovat u prodejce. ¨
To jest mé pořízení. Řeším to poslední měsic.
Holt to co je na stránkách ministerstva je u nás pohádkou.

Edit: teď koukám že jsem v první reakci napsal vyjádření výrobce kol, mělo tam být výrobce auta.
o 06.11.2015, 18:11 | HIGHTOWER
Pokud úřad nechce zapsat, podej si stížnost na MD ČR, dodej písemné zamítavé stanovisko úřadu a je to...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3375 sekund.