Navštíveno 1959x

08.11.2015, 18:49 |
camron | Upraveno: 2015-11-08 18:50:57
Ahoj,
po koupi noveho telefonu nastaly nasledujici potize:
- pri zapnutem 4G/LTE je sice krasna rychlost netu, ale neda se poradne telefonovat. Ac se telefon tvari,ze ma plny signal, tak pri hovoru to vypada, ze ma signalu malo (clovek si projde, ze vola nekam do pralesa). Po vypnuti datovek se to zda byt OK
- problem s SMS - casto se mi stava, ze mi SMS chodi az x-desitek minut (i nekolik hodin) po odeslani. Takze pak prijde i nekolik SMS naraz..
Problem je, ze po koupi telefonu (Asus Zenfone - android) jsem menil i standardni SIMku za SIM LTE (Vodafone). Takze nevim, jestli je problem v telefonu, nebo v SIMce?
Pres 4G sit se nevola, jen datuje, na hovor se to prepina do 3G ci 2G... jak moc rychle se to deje a ktery site se to drzi je vec telefonu vetsinou...
Mě u S4 při volání data spadnou na EDGE a nebo se úplně vypnou. Zřejmě tam budeš mít problém s tím, že se to špatně chová, jde o to zda je to přímo telefonem a nebo prostě sítí s tímto telefonem. Asi nejlépe vyzkoušet s jinou SIMkou stejného operátora případně i jiného operátora.
Nechodí ti ty SMS až při oživení telefonu ze stavu spánku? V androidu jde nastavit vypnutí dat při spánku, ale u SMS, pokud by tomu tak bylo, je to divné, ale třeba ne nemožné... Zkus zkontrolovat nastavení SMS, Středisko zpráv.
Může být vadná i SIMka, zašel bych do Vodafone a nechal tel. rovnou vyzkoušet s nějakou SIMkou, to by mohli zkusit hned bez reklamace a nebo prostě někdo z rodiny, kamarádů...

09.11.2015, 08:54 |
Bucci zkusil bych v Nastavení - Mobilní data > Klepnout na menu (3 tečky) > Mobilní sítě - Režim sítě
tak jde nastavit, jak se má telefon chovat... nastav tady "jen" 2G/3G případně tam může být GSM/WCDMA režim, aby LTE případně 4G bylo vypnuté, jestli se telefon bude chovat jinak nebo ne...
mám taky S4 jako HIGHTOWER - chování mobilu zcela stejné, sedim v autě - mám LTE - např. 35 MB rychlost - čučim na net, signál na volání slabší .... v tom mi někdo volá, spadne to na EDGE a signál naroste - vypozoroval jsem to chování zcela dle popisu