Navštíveno 6538x

09.11.2015, 12:33 |
rebel koukam na 4k tv neco kolem 145-160cm a každá ma ruzné hz jedna 400 jedna 1200 po čem mám koukat ?Jaké je minimum a jak s procesor uvnitr po čem koukat aby net šlapal normalne a né jak šnek ?
Nebo někdo kdo tomu holduje jestli poradí neco ve 4K do 50 000 kč

09.11.2015, 12:42 |
rebel

10.11.2015, 20:38 |
rebel | Upraveno: 2015-11-10 20:39:20
Nikdo nerozumí tv ? Vím že ve 4K neni stejně skoro nic na koukání.Ale i tak mam o neco takoveho zajem . LG už jsem zamítl po dnešku nemyslím že maji dobrej obraz .Jedině na jejich demo ve 4K :( to byl pěknej kontrast ostrost a tak jinak zalostné

10.11.2015, 20:57 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-11-10 20:58:02
Já už se tím neživím a moc to nesleduju, ale dnes jsem se u letáku jednoho řetězce dost zasmál.
U Samsungu mají popisek první ROVNÁ SUHD TV :-D Asi zjistili, že zakřivené moc nefrčí a přechází se po dvou letech zpět ke klasice? :))
Když jsem já vybíral TV, tak 200Hz panel měla jen TOP řada 7000 a 8000 od Samsungu. Vše pod mělo jen klasický 100Hz panel, ale i v něch jsou rozdíly a slušný panel začínal u 6400 kterou jsem si koupil a jsem spokojen.
Ty Hz co uvádí jsou jen procesorové, s kvalitou obrazu to nemá prakticky vůbec žádnou souvislost...
Zajdi na tvfreak.cz tam se dá najít o řadách TV lecos a když tomu nějaký večer věnuješ, tak si určitě vybereš rozumně, ale můj tip je, že skončíš u Samsunga právě řada 7 či 8.

11.11.2015, 00:06 |
rebel Tuner#2 diky za nfo určite tam kouknu

11.11.2015, 00:38 |
Kamil07 | Upraveno: 2015-11-11 00:45:28
Co nejakou OLED?
Dostaly se mi do ruky dve obyc 4k LEDky LG 55UB850V a hrozna tragedie.
Jak to byla novinka, tak stala kolem 50 tis., pak spadly ve vyprodeji na 30 tis. a ani za ty penize to nestalo.
Jedna mela z vyroby spinavy panel z vnitrni strany, tak sla na reklamaci, druha mela mezery mezi panelem a ramem, takze prosvitaly ledky ven.
Obe mely hrozne podsviceny panel, takze pri tmave scene byla obrazovka totalne flekata.
Koukam, ze ta z tveho linku ma taky EDGE podsviceni, takze bych se nedivil, kdyby to byla stejna bida, jen ve vetsim.
Zacal jsem tedy koukat po OLED a cekam na nejakou zajimavou akci.
S tvym rozpoctem bych uz si asi vybral :-)

11.11.2015, 01:01 |
rebel Kamil07 no ja vubec nevim ale ani za 60 000 jsem dnes nevidel kloudnej obraz :( koukal jsem po 150-160cm uhlo
a zahnuta mě nějak neoslovila :( Pak samsung nejaka SUHD
měla dobrej obraz , ale zase za ni chteji kolem 100-150 000kč :( což nechci tolik davat . LG ani jedna mě neoslovila a krom samsung suhd a panasonic ale ani ten panasonic nebyl podle mojich představ byl to nejakej model za 44 000kč a jinou neměl zapnutou byl sem jen v electo world tak jeste asi zabehnu jinam co tam bude zapnute .Zatím tápu a motám se vtom jen :(

11.11.2015, 01:13 |
Kamil07 | Upraveno: 2015-11-11 01:23:38
Taky zalezi co ti do tech televizi pusti, po vraceni te LG jsem obrazel obchody s diskem, na kterem jsem mel filmy v ruznych kvalitach a nejvic me zaujaly prave ty OLED, nicmene pro me je prohnuta uplne k nicemu, takze cekam na rovnou OLED za rozumnou cenu.
Kazdopadne 5 let stara plazma zatim slouzi, takze neni kam spechat.
Jen dodam, ze ta 4k LG mela perfektni obraz, kdyz byl barevny a porizeny ve 4k, ale jakmile byla cerna scena, tak flekata blitka.
Pro me je klasicke EDGE podsviceni u velke TV krok zpet.
Vloznici mam nejakou obyc LED Panasonic a tam mi fleky z bidneho podsviceni nevadi, protoze je to jen 107 cm a stala par korun.

11.11.2015, 09:10 |
rebel jo to jo pokud na těch TV pouští 4K demo tak je to ok a obraz je super to mas pravdu ale bez nahravky 4K to je divny .Jinak jako ty taky mam doma plazmu a obraz je jinde a take nespěcham na novou bednu,ale do vánoc by sem to měl rad doma :)

11.11.2015, 22:05 |
rebel jo Philips sem taky dnes koukal obraz lepsi jak LG
No ako rebel ktoru si kupil ... ??
alebo .. kupoval niekto (2015) TV 4K LED-ku aspon 50" ...resp. ake mate skusenosti so "4K" ..... zbytočne vyhodene "love" or oplatí sa investovat??

01.12.2015, 19:57 |
milfa Když to tak čtu, tak asi takhle. Na co 4k??? Aby někdo mohl říkat že má 4k a chlubit se?.
Ano lepší je, ale kde vzít signál????? Lidi si vůbec neuvědomují, že čím větší rozlišení, tím větší náročnost na signál, kterej bohužel 80% lidí neřeší, ale chtějí super 4k telku.
Ano je lepší obraz na demu, když to krmí 4k signálem, jak jinak poznat to super rozlišení, pak když se tam pustí klasika FullHD tak to ještě snad jde, ale co pak DVB-T.

01.12.2015, 20:09 |
Kamil 4K je fajn tak na prohlížení fotek, ale u filmů to při klasický sledovací vzdálenosti vůbec nemá smysl

01.12.2015, 21:25 |
rebel jo to jo to máte pravdu na co 4K vim ze vysilani neni a beru na sledovani filnu a na satelit . jinak sem chtel protoze dnes 4k zase takovou dardu nestoji pokud nekoukam na suhd170cm :(

22.12.2015, 19:51 |
rebel Tak nakonec jsem vybral asi nakonec toto :
[ Link ] A nebo jeste mozna toto :
[ Link ] obrazove mi to prijde cca nastejno jen to LG mě pripada ze ma lepsi panel jak samsung ale nevim jakej je rozdil v kvalite a tak ...a pripadne jake rozdily jsou mezi tema dvouma :(
Poradi nekdo kdo to studuje a nebo coura a kouka po kramech

22.12.2015, 20:04 |
rebel

22.12.2015, 20:04 |
rebel kdo by zvolil jakou pripadne proč je lepsi

22.12.2015, 20:06 |
rebel UE65JS8502 Série 8
nebo
55" LG 55EA980V
LG je menší obrazove mi to prijde stejne jen to LG piše nejake OLED což nevim co to znamená :( oproti samsungu suhd
Vem neco s DVB-T2 a dvema tunerama - abys mohl nahravat a pritom koukat na neco jinyho treba... pokud teda vyuzijes.

22.12.2015, 21:06 |
rebel Digital Broadcasting
2 x DVB-T2 / C / S2
dj.DEKL to ma ja chtel aby to melo aspon na satelit vstup aby nemusel byt ten kram k parabole což maji oboje .
Jen nevim rozdil mezi tim oled a edgeLed
edge ma po obvodu ale spis co je lepsi a co dele vydrží :(
Mícháte tady hrušky s jablkama...
[ Link ] Více méně to platí i po těch 5ti letech co jsem to psal.
BTW dnes jsem se maximálně pobavil v jednom marketu, když jsem si prohlížel "nový" Samsung 6S edge a na jeho displeji byl zcela zřetelně vypálený nápis Samsung 6S edge a to tam dle prodejce běží většinou demo, kde se obraz mění :))

22.12.2015, 22:04 |
rebel Tuner#2
a co myslíš tedy co bys koupil oled nebo edgeled
ja v realu nejak rozdil nevidel ale taky sem nemel moznost dat dve tyto tv vedle sebe :(
EDGE LED ti bude vzdy delat svetle mista.

22.12.2015, 22:32 |
rebel i na tom prohnutym samsungu obraz se mi zdal goood tak nevim no nebo nevim jak to zkoumat detailně

22.12.2015, 22:40 |
Tuner#2 | Upraveno: 2015-12-22 22:43:04
Tak předně je třeba si uvědomit, že OLED je úplně jiná technologie než klasické LCD s LED podsvícením...
Co se týče typu podsvícení, všude se šetří a direct LED už dnes snad ani nikdo nemá a všichni jedou právě EDGE LED. Nicméně pro sebe jsem dlouho vybíral TV poměr výkon cena před 2 lety a spíše záleží na kvalitě samotného panelu a obrazového procesoru než na typu podsvětlení. Ano při celé černé ploše dělá/ může delat EDGE fleky, ale ne nějak drastické u slušně řešených modelů a kdy něco takového nastane krom titulků v reálném filmu? Daleko důležitější je konstrukce samotného panelu, taktovací frekvence alespoň 100Hz (v době kdy jsem kupoval, byl 200Hz panel jen v TOP modelech a myslím, že se to nezměnilo).
OLED je super, co jsem viděl obrazově černou to umí neskutečně a díky tomu to má pěknou hloubku, ale problém s modrou ledkou tu je stále a nikdo krom LG se do toho nějak extra nehrne - uvidíme co bude dál, to ukáže čas.
Ale jsem z toho profesně už dva roky a mezi tím se mohlo něco změnit. Ideální tohle řešit na tv freak a pročíst si tam odkazy na konkrétní modely recenze ze zahraničí.
P.S.: vybírat TV v marketu nejde, mají tam moc světla jako takového + všechny TV co vybalí pustí v módu prodejna místo domácnost a je vymalováno...

22.12.2015, 23:05 |
rebel super diky moc aspon nejake kloudne vysvetleni jsem dostal a asi pujdu do toho edgeled a bude v realu se mi to zamlouva a na druhou stranu nez koupit LG oled a cekat kdy to lehne tak radeji oželim nejake nedostatky na edge a casem dam vedet jak sem spokojenej pokud do ni pujdu každopadne ti diky za info

24.12.2015, 02:43 |
rebel Tak OLED sem zrušil odstranilo mě blednutí diod po 30000 hodinách což jsou pro mě 4 roky tak padla volba na Samsung 65suhd 8502 amohu doporučit dá se na to koukat i nastandart anténu zitra zapojim satelit tak to bude možná lepší no mělo by
2 rebel: teba asi moc nepúšťali na matematickú olympiádu zo školy, či? :-)

24.12.2015, 08:42 |
CRK muSlim :)))))
rebel: ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

24.12.2015, 09:18 |
rebel muSlim proč na matematickú olympiádu :O

24.12.2015, 09:23 |
rebel 17 hodin na den, mame nejakych 1764 dnů
1764/365 je 4,8 roku
a pise se že to je cca a až 30 000
mozna neumim počítat ale nechci tv a doufat ze bude umirat
Spis je problem, ze nejdriv umira modra a meni to barevne podani. Nicmene slabnuti jasu, kontrastu a ostrosti bylo u CRT TV jeste silnejsi a nikdo to neresil - jen se pak divil pri vymene TV :))
2 rebel: no takto to asi hej, ale po pravde mi to nijak raz nesedí, že by si _každý_ deň púšťal 17h, to je dosť scifi ne? :-) Dovolenky, pobyt vonku, práca, hospody, to bude skôr max. 8h denne a už sme na iných číslach :-)

24.12.2015, 15:06 |
Kamil rebel - to ti vážně doma jede TV 17!!! hodin denně?

24.12.2015, 15:59 |
rebel Tuner#2 prosince na co je tento kabel koukam že TV rozumís možná budeš vědět ja nevim

24.12.2015, 16:05 |
rebel | Upraveno: 2015-12-24 16:07:14
muSlim Kamil
Ano opravdu u nás běží bedna skoro furt
kdo kdy kouka neni postatné ale mam deti a ženu
běží to skoro furt ,nějak se tu střídame a nebeží to vesmes od 00 00-5 00 a pak hodinku dve přez den .
Jinak ano nekdy nejsme doma tak nebeží ale to je nic

24.12.2015, 16:08 |
Kamil | Upraveno: 2015-12-24 16:09:05
rebel - komponentní výstup resp. redukce jack -> komponent (ypbpr)

24.12.2015, 16:20 |
rebel Kamil asi to je hloupe ale na jakej vystup a na co to ma sloužit .

24.12.2015, 16:28 |
Kamil komponentní vstup/výstup slouží pro přenost obrazu (ač to k tomu svádí, tak zbarvení konektorů neznamená, že je tím vedena daná barevná složka)

24.12.2015, 17:02 |
rebel jj tak to je mi asi na nic
dvd mam prez hdmi a nitendo je normal sinch a vystup z tv nikam nepotrebuju jedine co tak audio z tv by se mi hodilo
Tak 17hod. denně je fakt úlet...
Kabel je jak píše Kamil redukce komponent -> jack a pokud má třeba herní konzole tenhle výstup, tak je to mnohem kvalitnější než jen obyčejný kompozit (žlutý cinch).
2 rebel: aha, tak to nemám slov (a kompliment to nie je :-D ), takto to už chápem (i keď nechápem, z iného pohľadu :-D )...

25.12.2015, 02:15 |
rebel muSlim : ja nejsem vševedoucí a nevim vše .Když nevím tak se zeptám a nemam stím problém .
A že TV neholduju je normalni vec .Jde mi jen o to aby to bylo k pokoukani a ne k nasrani ten obraz. a pokud nevim na co je redukce tak se optám někoho kdo to umi popsat , je to lepší jak hledat na google co to znamena . Co to znamená jsem našel ale kčemu je to pro mě dobré nevim ty barvy jsou mimo .
Tuner#2 nj no ulet možná,ale je to tak holt rodinka sleduje prubezne a nejsme u toho komplet všichni najednou tak to tak vychazí :( bohužel
Stím nic neudělám,ale nevadí mi to nejak ani .

25.12.2015, 08:17 |
muSlim | Upraveno: 2015-12-25 08:18:14
2 rebel: to je všetko v poriadku, každý normálny človek to tak má ;-) posledne som komentoval tých Tebou potvrdených reálnch 17 hodín, nič iné. Lebo to je hodne krutý čas, ja som na TV (na prístroj, nie na obsah z éteru) dosť zameraný (US seriály, PS4, dcérka na ATV) ale i s tou podľa mňa našou "ťažkou" záťažou to mám zapnuté tak 3-6 hodín v pracovné dni a max. 10 cez víkendový deň, keď je trebárs počasie a nálada taká že sa nikam nechce a nič nechce robiť iné... 17 hodín je fakt kruté a chcelo by to ukázať rodinke že existuje Človeče, Čierny Peter a za oknom je reálny svet :-D Samo to ber s nadhľadom, Vaša vec, len mi to nelezie do hlavy a tých 17h znie tak hrozne že som potreboval k tomu niečo povedať. A áno, opakujem, som si vedomý že mi do toho nič nie je :-)

25.12.2015, 10:38 |
rebel jasny to je pohoda tak ono tu nejsme vsichni najednou 17 hodin .A treba ja zapinam telku a sem otočenej a mam to jen aby neco hralo aby tu nebylo ticho ale coz to je jedno :)
telku mam,obraz ma good a sem spokojenej

01.01.2016, 13:21 |
rebel Tak přidam domácí recenzi na
Samsung SUHD UE65JS8502
Koukání na hd kanály ok, pokud mají oni dobrou kvalitku
Sledováni po anténě na střeše třeba nova prima je oničem(zlatá plazma)hd kanály ujdou
Sledování po satelitu je na tom už lépe obraz je detailnější a neni takovej rozkostičkovanej
Sledování filmu o velikosti do 3GB je hnus lepší nestahovat ani nedoufat ,že s toho bude mít někdo dobrej požitek.Aby to za něco stálo tak od 3GB. Ideál 10GB a vice jinak top jsou na tom Blu-ray filmy (20GB-50GB).
Tak pak ještě dokoupit disk aspon 5Tb(za tyden sem stihl můj původní 1TR zaplnit tak hurá pro novej)
Sledování 3D filmu je OK ale zase ideal 10GB a vice
Co dodat
TV je good
Velikost 165cm je na první týden dost, ale nyní už mi nepříjde jako velká
Potřebuje kvaltní příjem aby ukázala co vlastně umí
Tak za mě spokojenost a mohu doporučit všem