HELP: potřeboval bych otevřít zamčené domovní dveře - viz. fotka. Kování půjde určitě sundat, ale s "likvidací FAB nemám zkušenosti. Je nějaký zaručený způsob jak se dostat dovnitř a nezničit dveře? Zámečník si za to řekl i s cestou 2.500 Kč a to mě přijde dost :-(
BTW: Koupil jsem domeček v dražbě = klíče nedostanu :-( A dveře vypadají good tak proč je ničit...
Předem díky za tipy a případné nasměrování. Klidně i po e-mailu.
fredh: Tak fotky sice napověděly, ale jak můžu vědět že ta kratší strana k tomu pojistnému šroubu je u mé strany? To bych mohl vrtat taky pěkně dlouho :-O Vůbec nemám představu jak to může trvat.
Nehledě na to, že dveře jsou zamčený tak stejně pak nepůjde po odvrtání vystrčit ven, ne? Furt tam bude ta "pacička" co šoupe západku.
A to to fakt jde tak lehce :-O Vrtat do FAB jsem nikdy nezkoušel a když jsem ji jednou lámal z obou stran (to byly otevřené dveře) tak to byl porod na půl hodiny...
Odšroubuj kování, vezmi správně velký hasák a vložku buďto ukroutíš v ose otáčení klíčem (nejspíš jo, vypadá to jako obyčejná vložka), nebo jí chytneš zhora/zdola a zlomíš. Zbytek vyklepneš dovnitř a jinou vložkou odemkneš.
přesně tak, vypadá to na obyčejnou vložku, tzn. sundat kování a hasákem nebo velkýma sikovkama ji zlomit. Pak zastrčit dovnitř ten zbytek a pak zahnutým tlustým drátem "otočit" a vytáhnout střelku zámku z futer (může být na 2x "zamčeno", otočit dvakrát). Nová vložka ti tam asi strčit nepůjde, protože ti tam bude překážet ten šroub co tu vložku fixuje. Pokud zlomit nepůjde, můžeš zkusit odvrtávat.
Kdyz uz jsme u toho lamani a odvrtavani, doporuci nekdo vlozku, ktera by odolala? Pokud je to ulomeni opravdu takto jednoduche, tak se zacinam obavat nezvanych hostu.
takže: nejjednodušší je sundat štítky a v sikama, nebohasákem se přes něco opřít o dveře a zlomit vložku v nejslabšímmístě, tzn. kde je šroub, tam prdne hned - bránit se tomu můžeš tomuhle - KDYŽ si koupíš bezpešnostní kování - nejlépe s překrytím, kde NELZE u venku sundat samozřejmě štítek - pak se nedostanou na vložku tak jednoduše - dělám okna, dveře už 15 let a řeknu ti - že mi ukradly namontované dveře s FABkou třídy 4, a s bezp. kováním HOPPE s překrytím vložky - a jak hovno .o) něco vrazili do vložky, pak do toho bacili, rozlomili jí nějak .... a pak už jen hneš stavítkem na vložce a jestli máš jednobod zámek nebo 5ti bod - je to už fuk a odemkneš jak víno, takže za mě ALARM .o) jinak okna, terasovky plast - dveřevo .... 12 mm vrták do železa vyvrtají v křídle dírku a otočí si kličkou ..... taky jsem 2 x viděl - prostě alarm - i ten asi někdo namítne, že uměj zlikvidovat, ale 95% cigánů co ti jde vybrat barák - s IQ85 - aby mělo na trávu - tak ten alarm nedaj ale dveře a okno umí rozbít každej pičus .o)
Tak se zadařilo, nakonec rozlomeno práce skutečně na 3 minuty :-O Trošku mě to vyděsilo jak je to snadné :-(
Takže všem MOC díky za cenné rady!
Teď tu mám ale těžší oříšek... V baráku jsem objevil zavřenej zazděnej trezor - viz. fotka. Je nějaká šance se do něj dostat a pak to nějak udělat abych ho mohl používat?
HIGHTOWER: No ale já ten barák fakt neviděl - jen z venku a měl jsem k tomu znalecký posudek. Nicméně ani znalec nebyl vpuštěn, tak to odhadoval z veřejné komunikace a od sousedů. Takhle prostě nucené dražby fungují... (www.exdrazby.cz, www.okdrazby.cz) Takže třeba teď o víkendu jsem teprve zjistil že barák je podsklepenej a kolik místností má, to jsme netušili :-) Jo a cena byla skoro mega - takže takové VELKÉ kinder vajíčko. Naštěstí bez postaviček vevnitř, ty se odstěhovali už dávno...
BTW: Nechci sem postovat potvrzení o příklepu, ale věřte že ho mám! Přeci jenom už tu nějaký ten pátek jsem, ještě za dob starého - starého fóra (autohifi.cz) tak to bych byl fakt zloděj amatér :-)
Každopádně k věci - co s tím trezorem? Co jsem Googlil tak to je nějaká levná sr..., tak by snad s otevřením neměl být problém. Předpokládám že v něm nic není, ale pokud by se podařilo funkčnost zachovat tak pro ten pocit a pro pojišťovnu by se hodil...
Ravo: Tak ho*no tam bude určitě, o tom nepochybuju. Nicméně vybourání a následná koupě jsou vícenáklady a čas, který mě za to nestojí. To to raději nechám jak to je...
Myslel jsem že bude existovat nějaká elegantní cesta, jak odvrtat a vyměnit jen zámek. To by za to stále, do žádných větších akcí se pouštět nebudu. V baráku je mraky důležitějších věcí na udělání, tohle je jen "zajímavost na hraní".