Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > D: Multimédia doma

o Navštíveno 4621x o
o 19.11.2015, 13:33 | Freerider
Řeším následující:

Potřeboval bych nějak zasíťovat barák. Mám wifi i kabel. K telce vedou dva kabely (receiver + TV), dva vedou do poslechovky/pracovny (TV a jeden volný).

Nyní mám filmy na jednom HDD, muziku na dalších 4 HDD, fotky zvlášť. (to mě sere, protože všude kabely USB)

Představa je mít jedno zařízení (třeba se 4 HDD), na které se dostanu z čehokoliv - ntb(2x), TV (2x).

Kloním se k nějakému menšímu stolnímu PC a boxu na disky.
Zasíťování by snad neměl být až takový zádrhel, i když jsem Lama.
Spíš ale řeším, jak se na takové zařízení dostat třeba i zvenčí. Existuje něco jako cloudová aplikace pro PC?
Nemáte to někdo pořešené nějak?

o 19.11.2015, 13:58 | War
zařízení = NAS Synology
aplikace = CloudStation
přístup zvenku přes web rozhraní/VPN/quickconnect
o 19.11.2015, 14:27 | Kapka (M)
tohle podobné taky budu řešit..tak se s nápady..mám po baraku 4 PC+nějaký notas+tablet atd..chtěl bych něco pro lamy,nehodlám neustále něco nastavovat,programovat atd..v obývaku mám plazmu a vedle 2-pásmový router ASUS N55
[ Link ]
chtěl bych možnost přístupu ze všech PC tabletu NB teefonu+ možnost třeba přehrávání na té plazmě-má bohužel jenom HDMI vstup..
Existuje něco takového pro normálního uživatele,a ne pro IP blázna :-)
o 19.11.2015, 14:42 | J-T.
taky se přidávám s prosíkem :-)

Potřebuji totéž co Kapka - mám i stejný router a Plazmu také jen s HDMI :-/

Nicméně u mě je podmínka, abych mohl na Plazmě pouštět pohádky z netu/disku.

Díky
o 19.11.2015, 15:42 | AR
tak k té bedně si asi budete muset připojit "chytrou" krabičku která bude mít přístup do sítě. Já to řešil třeba pomocí raspberry pi kde mám nahozen xbmc. Data mám pak jak již war napsal v NASku od synology a dá se k nim přistupovat jak lokálně tak i z venku.
o 19.11.2015, 22:33 | cob1,2HTP:)
Mam asi 4ks jiz nevyuzitejch popcornu, kdyby mel nekdo za par ,-zajem. (Chytra krabicka k mene chytry telce)
[ Link ]
Zitra vecer mrknu do garaze, co ze to opravdu je.
o 19.11.2015, 22:59 | madmaik
ja bych mozna podle ceny o jeden zajem mel.
o 19.11.2015, 23:42 | lambados
Freerider.... a televize maji lan? Jestli ano. Doporucil bych jeden nas.... v nrm dva disky. Popripade aby se klonovali, kdyby jeden odesel. Na ty nasy se dostanes odkudkoli. Zapojeni je lehke. Resili jsme to u svary.... ma jednu tv. Recevier od yamahy. 2 nebo 3 ntb. Tablet a 2 telefony. Vse funguje bez problemu. Dokonce android aplikace se pripoji na nas a pusti yamahu. Funguje jak bezdrat, tak kabelovy pripojeni. Diky zrcadleni vse zalohovany. Nemuze se nic stat....
o 20.11.2015, 09:36 | Kapka (M)
Plazmu nemá LAN..je to klasicka dobrá stará plazma :-) četl jsem minulo diskuzi tady na foru ohledně toho raspberry,,a to je práv+ě cesta kterou nechci jít..to je pro IP blázna a ne pro lamu jako jsem já :-) prostě něco plug+play krabičky
Asi bych si představoval nějaké NAS uložiště..a k tomu ze všch perifirii přistupovat..a pak třeba u plazmy v obývaku nějhakou chytrou krabičku pro sledovaní filmů co budou uložené v tom NAS uložišti atd..
fungovalo by třeba připojit k plazmě tohle?
[ Link ]
o 20.11.2015, 09:51 | Darker
Alespon dvoudiskovej NAS: [ Link ]
Do toho nejaky trochu rozumny disky: [ Link ]
A do televize: [ Link ]

Kdyz mas chytry telefon, ovladas chromecast primo z nej a saha si na filmy z NASu :-) sam to takhle provozuju a naprosta spokojenost :-)
o 20.11.2015, 11:01 | AR
kapka: ee to se jen zdá, rpi a do toho hodit xbmc je práce i pro lamu hlavně dnes v době tutorialu na vše. jednou jsem to rozjel a jede furt už snad 3tim rokem.
o 25.11.2015, 14:02 | Freerider
Upřesnění :-)
vezmu to souhrnně.

Televize mají LAN obě.
Receiver má taktéž LAN
Blu Ray má též LAN.
Doma mám obojí - kabel i wifi.
Wifi používám na tabletu, ntb a telefonu )vše 2x).

Když to pověsím všechno na kabely, budu se přes wifi připojovat na NAS jen před VPN a nebo to má ještě nějaký jiný řešení?
o 25.11.2015, 14:19 | muSlim
VPN by si používal na pripojenie zvonku. Na domácej sieti máš úplne jedno či si na kábli alebo WiFi, NASku uvidíš. Zvonku potom zapneš VPN na telefóne/zariadení a (trebárs na telefóne) ideš v appkách, Synology na to má trebárs file explorer DS File, appku na sťahovanie a správu sťahovania DS Download, DS Video, DS Photo a DS Audio asi netreba popisovať...
o 25.11.2015, 14:19 | CHUROS
Frerider:

Pres wifi se doma pripojujes na router, ktery uz jede kabelem na NAS

VPN pouzivas kdyz jsi nekde venku a chces se pripojit domu na nas.
o 25.11.2015, 17:46 | Jeffry.j
Mám již objednáno Rapsberry Pi2, mám 5let starou plasmu Panasonic, samo bez LAN. Takže právě udělám z té mé "blbé" TV "chytrou" TV.

Mám dotaz, CHUROS píše že se můžete připojit domů někde z venku pomocí VPN, můžete mi o tom trošku něco napsat? V tomhle nemám přehled.
o 08.12.2015, 14:11 | Kapka (M)
Jeffry.J " tak co už máš Pi2? a jak jsi to rozchodil?
o 08.12.2015, 17:57 | Jeffry.j
Mám Pi2 už asi 10dní doma. Instalace podle návodu proběhla úspěšně, ovšem pak se to zaseklo, proběhl reset několikrát, stejný stav. Tím pádem naformátování microd SD karty, stahnutí inst.baličku, přetahnutí na sd kartu, z sd karty už v PI2 instalace znovu, tentokrát ok. Mám tam nainst. Rapsbian a OpenElec.
V OpenElec je Kodi, dříve XBMC, zde jsem nainst. doplnky, pluginy Repozitář Kodi CZ/SK.
Používám Youtube, rádia, a jako přehrávač. Už umím bezdrátově přetahovat soubory do PI2 pomocí služby SSH. V mém ntb vidím PI2. V Rapsbianu jen párkrát puštěn webový prohlížeč, víc neumím.
Víc toho zatím neumím.
o 08.12.2015, 21:29 | cubajs
Freerider:
koukni na WD my cloud, je to absolutně user friendly a mohlo by to splnit tvoje pozadavky. nabizi pristup odkudkoliv (jeste sem nezkousel). televize to najde bleskove, to same reciever, streamuje jak z praku. Neumi toho tolik co zminene synology ale zas se da koupit s diskem v podstate za cenu disku co je unvitř
o 09.12.2015, 12:48 | dogeatdog
Ten WD my cloud se pro me potreby jevi jako milionova rada - pokud to spravne chapu, cvakne se na wi-fi a prakticky funguje jako nasdileny HDD napric systemy, tedy Wokna i IOS bez problemu.

Ma to nekdo prosim doma a jaka je s tim spokojenost?
o 09.12.2015, 12:57 | RedBaron
S exterákama a vůbec zařízeníma WD mám bohužel ten problém, že když odejde bedýnka, ve který je hadr schovanej, po napojení na SATA na něm není nic, má to nějakej vlastní filesystém nebo co. To je hovadskej systém, doslova. Od tý doby, co se mi to stalo, už kupuju jen dokiny a pevnej disk k tomu.
o 09.12.2015, 15:16 | dogeatdog
redbaron> cece budes mi to muset prelozit do srozumitelneho jazyka :)
Jaka dokovaci stanice, jaky disk?

Muj pozadavek je mit wi-fi dostupne datove uloziste, kde budu mit hlavne filmy, hudbu a fotky + nejaky dokundamenty, takze kdyz pripojim laptop na televizi, nemusim poustet filmy pres flash nebo podoby kraviny, proste si najdu co chci na sdilenem disku pres wifi. Stejne tak muzika, cvaknout iTunes na telefonech a pocitacich na jednu nasdilenou sbirku muziky, ne to mit rozdrbany vsude mozne...
o 11.12.2015, 14:46 | cubajs
ja to wd mam doma asi 14dni a muzu rict ze sem nadseny. funguje perfektne, pristup z mobilu (android) bez problemu, automaticke zalohy jsou take super ze nemusim porat hledat kabel k telefonu abych udelal zalohu. Chtel sem to presne jak pise dogeatdog, vse na jednom centralnim ulozisti a pristupne odevsud. Dokonce i multifunkce mi skenuje do WD, tzn nepotrebuju pc abych neco oskenoval. Tablet s win 10 take bez problemu. na WD mam vytvoreno nekolik slozek ktere jsou na pc pristupne jako sitova jednotka. daj se i nastavit pristupy do jednotlivych slozek, tzn muze existovat slozka do ktere se koukne jen admin, nikdo jiny.

k tomu co psal RB, je to pravda, pouzivaj tam jinej filesystem ale linux by si stim mel poradit kdyby neco (zatim sem nezkousel). jinak tenhle disk pouzivam jako uloziste hlavne pro videa, hudbu a fotky. z dulezitejch veci mam zalohy (a tu zalohu pro jistotu jeste zalohuju na exterak). Takze kdyz se to stane a krabicka lehne tak 1) krabicku spravim nebo 2) prijdu o par filmu a je mi to jedno.
o 15.12.2015, 11:41 | dogeatdog
Tak 3TB WD cloud je doma, akorat si jej musim povinne najezit pod stromek, tak po vanocich dam echo jak to slape :)
o 16.12.2015, 12:26 | RedBaron
dogeatdog: Přeložím to snadno. To co kupuješ, je hezky vypadající plastová věc, ve který je klasickej pevnej disk, na který se ukládají tvá cenná data. Ve chvíli, kdy se ti něco podělá v tý krabici (pád, zkrat, odejde čínskej plošňák, zalomíš omylem konektor, prostě cokoliv) a disk uvnitř zůstane zdravý, je ti to stejně prd platný a o všechny data přijdeš. Nefunguje ani přehození disku do naprosto stejnýho typu krabičky, opět tam nebude nic.
o 16.12.2015, 16:04 | dogeatdog
RedBaron> nedes me... existuje podle tebe bezpecnejsi varianta, ktera by umela to same, tedy sdileni dat po wifi?
o 16.12.2015, 22:14 | muSlim
2 dogeatdog: áno, NAS - aspoň dvojdiskový
o 17.12.2015, 08:19 | dogeatdog
muSlim, RedBaron> mohu poprosit o idealne presny tip na to, co tedy poridit?
Nemam problem ten WD vratit, neumim si predstavit trnout hruzou ze kdyz zdechne, prijdu o vsechna data...

Me pozadavky jsou +- onen My cloud, tedy pres WiFi nasdilena a snadno dostupna data, idealne tak, abych nemusel byt IT odbornik na to, abych to rozbehl.
o 17.12.2015, 09:28 | DaveF | Upraveno: 2015-12-17 09:29:58
stejně to musíš s jednodiskovým strojem nějak zálohovat, takže buď třeba v PC nebo připojit externí disk přes USB a na něj pravidelně zálohovat
předpokládám, že v tom WD jde nějak zálohování nastavit

může odejít i přímo samotný disk, s tím prostě musíš počítat
o 17.12.2015, 09:30 | DaveF | Upraveno: 2015-12-17 09:31:11
jinak samozřejmě Synology 215j + 2 x disk což je min 10tis
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3295 sekund.