Navštíveno 4441x

19.11.2015, 16:08 |
Šroub Poradite mi jaky RC model cca okolo 3000 pro 7-mi leteho kluka a vlastne i jeho tatu:-)? Jizda hlavne v terenu, snih, blato, pisek, sutry, trava... Diky
Informace můžeš čerpat odsud: www.rcauta.net/forum/
Nicméně za 3tis to bude bída... + počítej alespoň 1500Kč nabíječka + další baterie...
V nejlevnější kategorii, kterou evidentně poptáváš bych se zaměřil na Himoto... ale bude to vážně jen to nejlevnější "použitelný"...
Přitlač akup toto...dnes jsem to sledovala je to zajímavé a i tata si pohraje:-)

přitlač a bude to stát za to. Za tři litry je to naprd.......většinou hlavně nedostupnost dílů.

19.11.2015, 19:23 |
Losky | Upraveno: 2015-11-19 19:26:45
Chce to měřítko 1:10. Bohužel to moc levné není. Mám tuhle kravinu a je to tak na angličák a lehce štěrkovitou cestu. Jo a určitě to chce další baterku a rychlejší nabíječku.
[ Link ]
souhlas......co jsem si prošel dost modelařinou....tak jako dobrý se mi jevilo toto do začátku CC-01 od tamiye. Už v základu to lecos zvládne, dá se to fest tunit a hodně se na tom člověk naučí......hlavně, údržba je prd prd nula.
Měl jsem i tahače od Tamyie, ale tam je to o jiných penězích, ale dá se na tom dost upravit, pokud člověk je trošku zručnej....a pak je to masakr.

19.11.2015, 20:13 |
gizmi Chlape za ty penize koupis kvalitni nabijecku a baterku, kde mas zbytek? :) Jak radi ostatni - pritlac, vyplati se to..
Jen pozor, jak k tomu člověk čuchne, tak tomu fest propadne.....
[ Link ] A to nemluvím o druhým tahači, kde jsem měl komplet elektroniku od Servonautu......

20.11.2015, 09:57 |
Šroub AllInOne: To je model Traxxas Skully? Koukal jsem na videa na netu a vypada to luxusne. Ale je to teda kapku vyssi cena nez jsem predpokladal:-)
Vsem diky za rady

20.11.2015, 10:12 |
Šroub
Traxxasem chybu neudělaš hlavně pokud by to jeho i tebe přestalo bavit je prodejnost velmi dobrá a výdrž modelů traxxas je neskutečná sám mám e-revo 1/16 a 1/10 Slash 4x4 VXL a s tím jsem jezil i závody a chystám se kupovat X-maxx. Nedám na ty modely dopustit.
Šroube, jo, díval jsem se na to a cena kolem 6ti, ale myslím že je to dobrý. Jak říkaj kluci, za 3000 Kč to bude mrdka a po první nehodě vykrvácíš :-)
Přitlač, radost si tím uděláte fakt oba :-)

20.11.2015, 10:36 |
Šroub A jeste otazka nahradni baterie a (rychlo)nabijecky: Nejake zkusenosti s timhle? Asi to bude az krok cislo dva, ale rad bych vedel zkusenosti, cenova hladina, postrehy...

20.11.2015, 19:44 |
Losky Nabíječka vyjde cca na 1200,-, teda inteligentní. Baterku určitě ještě jednu. Myslím, že jedna bude tak 15-20 minut ježdění
a zeptám se...
u E-Maxxe - základ, s titanem....když koupím Li-polku, stačí aby baterie měla hodnotu 30C, nebo je třeba něco víc? U stříďáku chápu, že asi by bylo třeba víc, ale...
Nabijecka je z hobbykingu za par supu. A pomerne slusna...
AllinOne: zalezi i na kapacite - 30C u baterky co ma 2000mAh je 60A proud, u baterky co ma 4000mAh je to 120A - ale predpokladam ze tam budes davat neco jako 4000+ a ta utahne titana v pohode...
Ja mel v 1:8 monstru 4000mAh 35C a vypadaval regulator - spadlo na nich napeti... Ale mam tam samodomo konverzi na brushless s motorem z letadla kterej ma mit 1500W.... Takze trosku jinej level (na 4s to jede dost podobne jako brushless erevo na 6s :) )
:-))
Mám vyhlídlé konkrétně zippy-flightmax-5200mah-7-4v-hc-2s2p-30c (nevím, co značí 2p)
Kdyby byl emaxx s mambou, tak mám dát ideál co za bat?
Díkex
2s2p znaci ze je to slozeny celkove ze 4clanku - 2 a 2 spojene paralelne (zvysi kapacitu) a ty dve paralelni dvojice pak seriove - zdvoji to napeti...
Jestli tam budes mit jen dvouclanek tak je to uplne bez problemu. Myslim ze by ti zvladlo i tu mambu - tam bys daval nakej prestavbovej kit? Tam je to na 4clanek ne? Mohl bys dat dva tyhle akupacky ...
Ja mam ted neco podobnyho v monsteru - 2dvojclanky 5100mAh spojeny do serie... A musel jsem omezit vykon na regulatoru ... Uz to fakt nejde ridit :)
Ahaaha, diky.
Tady je s titanem
[ Link ] A tady s mambou
[ Link ] Cituji:Jako pohonnou aku je možné použít až 6S LiPol (2x 3S)
A tady prave resim, jaky ty baterie vzit.
Premyslim, zda si nevystacim s tim zakladem. Aspon to hned nerizbiju:-))

22.11.2015, 10:12 |
Martyn | Upraveno: 2015-11-22 10:13:36
Safra jste mi pripomeli erevicko co mi strasi uz rok na policce,dam ho do kupy:) jen teda nabijecku jsem nechal tatovi na letadylka (prechazi uz taky na elektry z benzinu), jakou nabijecku doporucite na 2x 3 clanek? Chtel bych neco idealne se zdrojem rovnou, tohle by mohlo byt ok?
[ Link ] AiO se zakladem si nevystacis, vazne, ber mambu rovnou:D
Lipolky mam z hobbykingu obycejne turnigy, fachcily bezvadne (jsem zvedavy ted po roce spanku teda v jakym budou stavu..).
Napis, co ty baterky, zda jsou ready:-)
Nabijecka vypada dobre, taky neco budu resit, ale za dual chcou u nas 2800 kc.
Jeste mi helfnete.
X-maxx s mambou
Tady je s mambou, nic o vodotesnosti nepisou
[ Link ] A tady
[ Link ] / Nově je model vybaven voděodolným regulátorem Castle Mamba Monster V2
Nejak se mi nezda, ze by v jednom modelu byl vodeodolnej av druhym ne
To máš ale E-maxxy, x-maxx je tohle
[ Link ] už se na něj chystám jinak ze zkušenosti vim že všechny regulatory od traxxasu jsou voděodolné.
Kua blbnu. Uz...e-maxx, samozrejme

23.11.2015, 11:57 |
assassin | Upraveno: 2015-11-23 12:00:48
Martyn: ta nabijecka je asi slaba - teda ja nabijim na podobne (jen je to hyperion) problem je malej vykon = nabijis dlouho, ja teda vyjezdim jedny baterky a staci mi to ... Takze me to netrapi, ale pokud chces nabit jeden akupack zatimco druhej jezdi chtelo by to vetsi vykon...
Druha vec je ze neni dual channel - budes nabijet jeden trojclanek a pak druhej.... Ja teda nabijim oba, dva akupacky mam spojeny do serie propojkou kterou mam pouzitou i v aute a pak mam sletovanej adapter na servisni konektor, ze se to cely tvari jako 4clanek (jezdim dva dvouclanky) u tebe by sel udelat adapter ze by to vypadalo jako jeden 6s ....
Ty vykonejsi nabijecky ale obvykle nemaji napajeni z 220V - otec velky lipol baterky nabiji nabijeckou od cellpro - je to celkem top co se nabijeni lipol tyka - ja ji asi taky k te na 220V prikoupim ....
Tzn 230V na doma kde te tolik netrapi cas, ale zas nemusis mit doma autobaterku nebo 12V zdroj a na ven kdyz jezdis tak cellpro co krmis z auta...
Jo a bacha na to - tyhle velky akupacky a vykonny nabijecky ti baterku v aute vycucnou jak nic, otec kdyz chodi litat tak bere asi 150Ah aku ze zalozniho zdroje ... A uz bezne na modelarskejch letistich jede naka vetsi centrala jen kvuli nabijeni :)
AllinOne: turnigy z hobbykingu mam taky ... A zatim si nemuzu stezovat, chce to nastavit na regleru vyssi napeti na odpojeni - abys ji nevybijel blizko te spodni hranici a vydrzi nekolik let...
S tou dualni nabijeckou - jak jsem psal martynovi - jde i spajet (mozna se to i prodava) redukci na servisni konektory a nabijet 2trojclanky jako 6s na jednom kanalu....
AllinOne: turnigy z hobbykingu mam taky ... A zatim si nemuzu stezovat, chce to nastavit na regleru vyssi napeti na odpojeni - abys ji nevybijel blizko te spodni hranici a vydrzi nekolik let...
S tou dualni nabijeckou - jak jsem psal martynovi - jde i spajet (mozna se to i prodava) redukci na servisni konektory a nabijet 2trojclanky jako 6s na jednom kanalu....
Assassin- jä měl kdysi nějakej pípák, co to hlídal.
Dnes du do kseftu, tak uvidim na co me premluvi ;-)
Allinone: pipak uz neni treba, uz asi kazdej brushless regulator ma odpojovani baterky - jdou nastavit ruzne rezimy - automaticky je default, ale obcas prave ten auto rezim vypina az kdyz uz je vybita moc, takze je lepsi nastavit manualne na trosku vyssi napeti a setrit tim aku...
Tak jsem revaka vytahl ze skrine, zfouknul z nej prach, nabil baterky a jezdijak za mlada:) myslim ze me zase bude chvili bavit, je to good:)
Akorat koukam ze mam jen dvouclanky baterky - ono tim si dost omezis vykon toho auta, triclanek uz je pro opravdu pokrocile jezdce:) a i na ty 2Ska je to fakt cvrkot..
Ja ted prave objednal 2ska, doufam, ze to s nema aspon trocha pojede v tom emaxxu.
Ale furt hledam nejakou normal nabijecku za normal love, staci kdyz bude umet nabijet 1 baterii.
šroube, tak na co to vypada?

24.11.2015, 22:07 |
Šroub Rozhodl jsem se pro ten Traxxas Skully. Videa na netu me nadchly:-)
To bude dobra volba :-)
Dival jsem se na nej znova a bypada fakt dobre za ty penize.
Pak poreferuj, jak si spokojenej a zas e za rok pred vanocema, vyberem pak neco vetsiho :-)))
Uz na to hur vidim...dudák 11° :-)

25.11.2015, 11:10 |
Šroub :-))) jo jo, urco sem pak prsknu nejake info:-)

30.12.2015, 11:15 |
TomV Ahoj,
ladime auto pro 10 let kluka, ja tomu nerozumim, chtel bych se zeptat jestli je tak zasadni rozdil v kvalite/zpracovani/... mezi modelem od Himoto a Traxxas viz linky
[ Link ] [ Link ] Dekuji

30.12.2015, 12:15 |
Losky To Himoto vypadá jak laciná napodobenina Traxxase. Když vidím ty tlumiče, asi se budou ohýbat. Jezdím minimálně a na předku tlumiče pořád rovnám. Tlumiče jsou asi základ. Mě nejvíc zaujaly na X-Maxxu:)

30.12.2015, 14:58 |
Šroub Ogari, diky moc za doporuceni... Moji kluci jsou nadseni a ja jeste vic:-) Jeste jednou diky. Zatim teda nechavam kluky jezdit v training modu ale zcela vazne premyslim prikoupit jeste jeden kousek at muzeme zavodit :-)))
[ Link ]
no já už dlouho taky snim o rc autu,jako malej kluk sem ho nedostal,protože na to prostě nebylo. a teď mě docela zaujalo RC Rally. s kámošema už nad tím uvažujem,zahradu mám velkou,takže s prostorem není problém. v mojí cenový relaci sem koukal po tomhle
[ Link ]