Navštíveno 3857x

Ahoj klubáci.
Máte nějaký tip na vylepšení venkovních schodů proti námraze? Občas to v zimě fakt klouže a je to na průser.
Sůl a písek nepočítám.
Díky.

23.11.2015, 17:35 |
gizmi Jestli tohle nekdo vyresi, tak smekam. Ja nechaval dat k logisticke hale kam chodi mraky lidi kazdy den takove ty ostre kovove schody (ohnute bubliny plechu smerem vzhuru - mimochodem velmi prijemne na polobotky) a stejne kdyz mrzne, tak ta svina voda to zaleje a klouze to uplne stejne jak hladky schody. Ted treba bojuju s natrenym asfaltem, kde je vysrafovan chodnicek a v zime to desne klouze, takze vsichni chodi mimo.. :D :D
U nekoho jsem videl loni jak tam daval topnou rohoz. Ale je pravda, ze to byla novostavba RD a pravdepodobne s tim pocitali. Betonovy schody, rohoz, dlazba.
Pokud to jde, neprijde mi to jako uplne marne reseni. Ale nebude to nic levneho co do porizeni a provozu...

23.11.2015, 18:00 |
Ravo Přístřešek nad schody, aby na ně nepršelo/nesněžilo atd.
Jinak jedině posypové materiály nebo se smířit s tím, že v zimě budou namrznutý schody klouzat

23.11.2015, 20:53 |
FBS U nás schody bytovky natřeli protiskluzovou barvou, šedou a hodně drsnou, fungovalo to perfektně ale hned další zimu se to oloupalo.. na hladkých kamenných schodech to nedrží... jo a jsou pod střechou, to jen aby to neklouzalo.
Máme řešeno protiskluznou hrubou páskou (jak šmirgl na pásce), kterou jsem nalepil v pruzích na schody a šikminu. Drží 4 roky a stále funguje:-)
tak tak ...lepící páska typu smirkového papíru ... funguje to ...
Super, díky za komentáře.
Nejvíc mě zaujala topná rohož, ale holt se s tím musí počítat už od začátku. Také jsem se díval na různé gumové rohože na schody, ale ty stojí docela ranec.
K té protiskluzné pásce - to máte na venkovních schodech? Funguje, i když naprší a zmrzne? Je to něco na způsob:
[ Link ] ? Díky.