Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Laptop vypiná monitor

o Navštíveno 2517x o
o 25.11.2015, 07:39 | kadel21
mám delší dobu takovej problém, na starym notebooku, kterej už používám jenom občas na diagnostiku auta se mi z ničeho nic začal vypínat monitor a už s tim pak nejde dělat nic jinýho než natvrdo vypnout. Monitor uplně neshasl spíš svítil černě (párkrát to blikalo a naskočila bílá). Včéra sem koupil novou termo pastu a namazal CPU i GPU a stáhnul sem Aida64 a koukal sem na teplotu. Přijde mi že na to že ten pc skoro nic nedělá tak CPU má dost vysokou teplotu začně kolem 60°C a leze nahoru, nejvíc sem viděl 67°C než to zase vyplo monitor. GPU se drží na 40-41°C. V tý aidě mi to ještě cosik psalo že grafika je starší jak 2 roky a že by se měl upgradovat bios nebo co, to mi přijde nějaký divný.
Ke konci toho testování už nakonec monitor vypíná uplně, nesvítí ani černě.
Napadá někoho něco?

Díky
Kadel

o 25.11.2015, 08:15 | Petura
kdyby teplota tak ucpaný větrák (mřížka odvětrávání), ale když takhle bliká, tak bych spíš řekl, že se pomalou loučí grafika a za chvilku zdechne úplně
o 25.11.2015, 08:31 | kadel21
mno výměník je čistej a větrák se točí, akorát teda podle tý aidy furt 30% nezvyšuje se nic.

Kadel
o 25.11.2015, 09:02 | kadel21
je možný že kdyby se poroučela grafika že by CPU suploval práci GPU? Páč grafika se moc nehřeje a CPU teda dost

Kadel
o 28.11.2015, 20:20 | tappaja
Reinstal. Kdyz me vypinal monitor, byl to vadnej invertor na napajeni podsviceni (zarivka)
o 29.11.2015, 22:39 | kadel21
tappaja: už dělám zálohu a ten reinstal zkusim.
Ten vadnej invertor nezní jako jednoduchá oprava. Jak to vypadá?

Kadel
o 29.11.2015, 23:11 | maresk | Upraveno: 2015-11-29 23:11:44
co je to za notes ? myslím výrobce a model - spousta IBM/Lenovo, Dell, HP mělo problémy s odtrháváním grafik a tohle je bohužel jeden z průvodních jevů

samo to může být jak píše tappaja, ten invertor je v displeji dole pod displejem, je to jednoduše měnitelnej modul, při ceně jetýho nemá smysl řešit opravu (cca od 100-150Kč do 800Kč dle modelu), ale taky může u toho invertoru vyhazovat ochrana - je-li v hajzlu zářivka, tak invertor vypíná (vlastní zkušenost s R50p Thinkpadem), po výměně zářivky (tfujtajksl práce) běhá jak zamlada :-)

Začni s tím, co je to zač, na základě typovejch závad zkusím poradit :-D
o 29.11.2015, 23:21 | kadel21
je to Packard Bell LJ73 z roku 2010. Je to snad stejný jako Acer, nevim.
Laptop je teď rozloženej na prvočástice, akorát monitor už je zase složenej.

Kadel
o 30.11.2015, 19:56 | maresk
tak displej je podle toho, co jsem našel, LED podsvit, tudíž invertor by to mít nemělo (jen jednoduchá LED driver deska), dle specifikací je v tom Radeon 4650ka, nechci strašit, ale co jsem se potkal s těmahle kartama, tak dost zdechaly :-((

ještě otestuj s externí obrazovkou, můžeš-li, jestli, když zdechne displej notesu, jestli vypne i externí - jestli ne, tak je to jasný - buď deska LED podsvitu nebo displej jako takovej.

Jestli umře i s externí obrazovkou, je to grafika a vzhledem k ceně opravy bych se na to i vzhledem k parametrům stroje vykašlal, zkusil bych leda sehnat jinou funkční základní desku třebas přes eBay (sháněj celej stroj s ruplým displejem, většinou to vyjde levněji, než samotná deska), pokud nepůjde sehnat, je to špatně :-(
o 30.11.2015, 22:34 | kadel21
maresk: jj je to LED, grafika tam je radeon tušim, ale řek bych ře je samostatně neni na boardu.
S externim monitorem bude problem ten co sem měl sem letos odvez ke tchýni, leda bych to zkusil napojit na monitor v práci, akorát že tam mám tušim jenom DVI kabely.
Ten PC už sem vyřadil, ale páč tam sou W7 tak to používám ještě na auto diagnostiku v garáži. Ještě než sem odvez monitor pryč tak sem ho na tom měl připojenej a dělal nějaký 3D a fungovalo to.
Jinak teda jak říkáš parametry, tak sem uplně čuměl jak to od zapnutí najelo do těch W7 (s SSD), uplnej luxus, Teď mám notes s i7 a W8 a normálně u toho teču. Tam je hybrid disk takže systém taky na SSD a je to pomalý jako prase.

Kadel
o 01.12.2015, 18:04 | kadel21
Tak poreseno. Koupil sem XGA kabel a pich sem to na TV a shaslo to stejne jako monitor. Takze asi ta grafika?
Jeste ale nez to najelo do Win tak to kontrolovalo disk v "dosu" a jelo to v pohode.

Kadel
o 01.12.2015, 23:41 | kadel21
tak menší update: vypadá to že je to celkme zavšivemý, zakázal sem ovladač na grafiku a projel to rychlym testem a našlo to nějaký mallwary. Po odstranění už to celkem drží, zvládlo to i fullHD video a k tomu diagnostickej prgram. Pak sem mu přihodil ještě youtube a pak to padlo.
Teď to jede i s povolenou grafikou a dělam komplet test a vypadá to že tam toho ještě je dost. Už to běží tak 2 hodiny a ok. Takže možná jak říkal Tappaja, že reinstal by tomu pomoh.
Tak to možná seskládám zase do šasí a zkusil bych to ještě hodit do továrního nastavení.
Jinak grafika jedinou co sem našel na ebay tak 51 liber to už fakt asi nemá cenu, nevim.

Kadel
o 03.12.2015, 12:47 | kadel21
tak další update: vrátil sem to do továrního nastavení a dělá to furt. Ale chtěl jsem zjisit jestli se vypne jenom ten monitor tak sem si pustil hudbu a poslouchal zatimco sem ho zatěžoval aby se zase vypnul. Jakmile vypnul monitor přestala hrát i hudba takže nejenom monitor ale celej komp přestane makat. A než sem to napsal až sem tak zazněla znělka přihlášení do windows, takže se to asi restartovalo ale monitor už nesvítí.
Může tohle všechno dělat ta grafika?

Kadel
o 04.12.2015, 12:59 | CHUROS
klasika, resim tohle skoro na vsech NB po nejakych 4-5 letech provozu.

vetsinou uz "vyschnou" heatpipe a nevedou teplo. Napr. u vsech dell nb v praci, nez jim skonci NBD zaruka, tak je nechavame menit automaticky.

Do starsich typu to objednavam z ciny, ted jsem resil 2008 Acer segry
o 04.12.2015, 20:36 | kadel21
Churos: myslis ze by to zpusobovalo ten problem s monitorem? Ja kdyz koukam na teplotu GPU tak to drzi kolem 40st. Ale CPU leze k 67. Vic sem tam nevidel.
Kde se to da koupit ty trubky?

Kadel
o 25.01.2016, 21:40 | kadel21
to CHUROS: tak sklánim poklonu pane. Nakonec sem objednal jiný (míň jetý než ty moje) chladící trubky a do poslední chvíle moc nevěřil, že by to mohlo bejt ono, ale vypadá to, že jo.
Už to dostalo několikrát za uši v Furmarku, grafika lezla skoro na 80°C a drželo to. Před tim to spadlo možná za dvě minuty a míň. Teď přes půl hodiny 100% zápřah GPU.
Nouze mě sice donutila pořešit diagnostiku na novym laptopu, ale stejně mám radost, že se to povedlo.
Takže ještě jednou díky.

Kadel
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3209 sekund.