Navštíveno 2552x

03.12.2015, 12:34 |
Jazzy Ahoj,
Mame postaveny trakturek jen do lesa na drevo,ale prejizdime k lesu cca 1km po hlavni,sice to tu policajti neresi,ale ja pro svuj klid chci hodit aspon denni sviceni pro vetsi bezpecnost a zapojit jen na baterii a hodit tam normalni vypinac a zajima me zda to nebude vybijet baterii nebo tak neco?
dekuji za rady,elektronika neni moje silna stranka.
traktůrek je z auta či motorky? pokud to má baterii a je dobíjená tak nechápu proč by ta nemohlo být denní svícení? stačí vyštrachat nějaký starý mlhovky co shodil tatík ze šháde a dát do nich obyč žárovku dle napětí na traktoru.... další možnost je zajít do tesca a koupit takovou tu magnetickou kulatou lampičku
[ Link ] a je vyřízeno:)

03.12.2015, 14:47 |
Jazzy ano trakturek ma altik,tedy baterka je dobijena a denni sviceni chci dat protoze ho uz mam(dostal jsem) tak bych ho tam rad dal.

03.12.2015, 16:35 |
AR Hele podívej se na to logicky. Aby to světlo svítilo tak k tomu potřebuje nějakou energii, v tomto případě elektrickou. Takže pokud to píchneš jen na baterii která bude tu energii dodávat tak ji bude samozřejmě vybíjet. Pokud tu baterii máš připojenou do sítě toho traktůrku a je tam další zdroj energie tedy alternátor, tak ti tu baterku bude dobíjet, resp. bude dodávat energii do sítě a podle spotřebičů se rozdělí.
Je potřeba si ale ohlídat zda tvé světlo je pro napětí které je v traktůrku.

03.12.2015, 19:04 |
Jazzy No kdyz tam dam tedy ale vypinac a svetla normalne mohu vypnout tak to bude ok ne??

03.12.2015, 21:06 |
Jazzy Dobra to jsem rad :)
Jeste dam tedy na + kabel co nejblize baterii pojistku a nebude asi zadny problem.
Dekuji Vam vsem.
Kup nekomu 3 piva a at ti to zapoji

04.12.2015, 09:30 |
AR no covece nejsu si jist zda jsi ten pravý co by se v tom měl hrabat ;) podle těch dotazů. To snad raději zkus nějakého kámoše co se v tom trochu vyzná ;)