Navštíveno 3143x

07.12.2015, 15:53 |
fredy Koupil jaem znamemu na aliexpresu dron za 75$ postovne gratis. Dosel me dopis od posty ohledne cla a dph. Vyplnil jsem a dodal co bylo treba a jasne napsal ze se nejedna o obchodni zbozi ale soukromou vec. Balik s dronem me dnes prisel, ale je tam dobirka 611kc coz me prijde dost sileny. Predpokladam ze to je clo nebo dph nebo asi oboji. Da se s tim neco udelat abych to nemusel platit???

07.12.2015, 16:08 |
CRK nevyzvednout
:)
To je uplne normalni a musi se s tim pocitat, obcas se to takhle proste nepovede no:D bud das dalsich 600, nebo to posou zpatky a prisel jsi o $$$..
DPH jako 21 % z 75 USD a k tomu 200 Kč za proclení poštou. Thats it.
Taky mi to přijde odpovídající, 400 kaček DPH, 200 kaček proclení poštou. Možná se vyhneš tomu dvoukilu, když si to proclení oběháš v Praze osobně, jinak ne.

07.12.2015, 17:10 |
fredy Hm, fakt ultra kokoti v CZ sluzbach... Diky
ale tak stejne by si to zaplatil i v Nemecku a vsude v Evrope... neni to CZ vymysl....
Je to všude v EU, klasická ochrana trhu. Není to výmysl ČR. Náš výmysl jsou pouze ty dvě kila výpalného poště (což ale mám pocit, že se vybírá jen občas, nevím podle jakého kritéria).
200 za procleni? Ja pred mesicem platil 300 a to jsem si to proclil sam na ruzyni, mel jsem zrovna cestu na letiste a myslel jsem ze se tim tomu vyhnu:o) normalne pres fedex 390 tusim..
Fredy nevim kdyz si to nejmis zjistit dopredu tak se snad do niceho nepoustej, me vzdycky bavi jak si kazdej mysli ze hele jak je vsechno na ali / ebay levny a pak cumi:)
fredy: Nevím co se rozčiluješ, je to realita a neznalost zákonů neomlouvá :-)
Proč češi v mnoha případech jen vymýšlejí jak něco "ojebat" ?!

08.12.2015, 12:17 |
CRK Protože stát je taková velká děvka... A každou děvku je třeba pořádně ojebat :D
Já falšuji faktury, které zkpopíruju do wordu a předělám si tam cenu na nižší + si přidám poštovné k tomu, aby mi to náhodou nezapočítali ještě k tomu navíc :D
Me ted dorazila z USA bunda za 17 tis. a clo ani DPH jsem neplatil, tak nevim kdo a jak to urcuje.

18.12.2015, 16:09 |
CRK | Upraveno: 2015-12-18 16:11:54
Je to hlavně o náhodě a po kterejch věcech zrovna jdou... jinak snad podle zákona bys to měl běžet dodanit, protože se dopouštíš daňovýho podvodu :D
Edit: jinak to je na Kamila... O Kupinkovi vůbec nemluvím, tebe rovnou zavřou :D
Pocital jsem, ze mi tam napali clo i DPH a ještě budu cekat, nez to procli, ale asi nechteji moje peníze :-D

18.12.2015, 16:14 |
CRK | Upraveno: 2015-12-18 16:14:42
Jak to bylo velký a co bylo uvedeno za cenu na balíku?
Kozena bunda slozena v krabici, vaha zhruba 3 kg, ale co bylo na baliku netusim, uz jsem ho vyhodil.
Kazdopadne prosil jsem prodejce, at to hlavne poradne pojisti, kdyby se balik nahodou nekam zasantrocil, takze predpokladam, ze cena byla uvedena podle pravdy.

18.12.2015, 16:28 |
CRK Tak aspoň že tak, úředník by bouch razítkem a hnedle by tě ta velká děfka vobtáhla vo 3,5 litru. Asi toho maj moc, tak spíš řešej čínu apod. Jinak vím, že američani uváděj téměř vždy správnou částku na balík, asi jsou podělaný...