Navštíveno 2602x

budeme rekonstruovat koupelnu a na dvou protilehlých stranách potřebujeme udělat předstěny. Udělám klasický rošt, jako na sádroš, ale jaké použít desky pod obklad? Normal zelený sádroš, cetris desky nebo něco jiného? Já osobně bych se klonil asi k těm cetris deskám (cementotřískovým), ale nechám si poradit :-), díky

08.12.2015, 23:05 |
nickname | Upraveno: 2015-12-08 23:07:45
jj, to je možné, ale jde mi o nejlepší řešení, nechci nutně nejlevnější :-) Teda pokud to samo nebude 20x dražší než ten sádroš :-) Teď jsem se ještě díval na Fermacell desky ( sádrovláknité ). Jde mně i o to, že na tom bude viset žebřík ( i když ten chci určitě prošroubovat i skrz samotný rošt ), nějaká ta skřínka apod... Uvidíme, kdo co ještě napíše
Tak dvojitej sadros. Vem si, ze na to natahnes jeste hrebenem lepidlo a pak dalsi lepidlo budes davat na obklad. To budes mit sadros, 1cm lepidla a 1cm obklad. To se ani nehne, mam to tak doma

09.12.2015, 06:20 |
Lufas taky mam ze zelenyho sadrose udelanou jednu stenu, presne tak jak popisujes a po dvou letech OK.
do koupelny bych asi cetris nepoužíval ... hodně natahuje vlhko a pak se kroutí ... mrkni do technického popisu (musí se mezi desky nechávat dilatační spára) ... možná je nějaký druh i hydrofobní ale to nevím ... dal bych 2 zelené sádroše na sebe ...
díky, pánové, dám na vaše rady :-)

10.12.2015, 08:09 |
Kapka (M)
jasan že zeleny sadrokarton..a tam kde budeš vešet nějakou skřínku tak dej mezi rošt vzperu..at máš se na co chytiti šroubama
tady máš přímo systémové řešení:
[ Link ] tady máš ty "zelene" desky
[ Link ]
Zelený sádroš stačí, my máme pod sárošem geberit a i s mou maličkostí (105kg) to neplechu nedělá ;)
Macomb - ale tak geberit mas sadrosem jen obalenej a samotna konzole je sroubovana do zeme/steny, ne? :)

10.12.2015, 15:13 |
AR cob1,2HTP:): 1cm obklady? tos obkládal nějakou venkovní dlažbou ne? ;)

10.12.2015, 15:35 |
macomb | Upraveno: 2015-12-10 15:36:17
Tomášek: Tak jasně ;)
Navíc máme v koupelně pověšeno umyvadlo( dřevěná deska chycená z druhé strany na sádroš a podobně v jídelně na sádrošu pověšenou i telku(42"). Osobně nejsem velký fanda sádroše, raději ytong či cihla(pokud bych to stavěl já), ale v některých případech to má taky něco do sebe :)