Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > výběr kompaktu

o Navštíveno 3201x o
o 10.12.2015, 19:15 | Veva
Zdar lidi,
je tu dost fotografů, tak píšu o doporučení a radu :-)
vybíráme domu kompakt, nebaví mě pořád tahat zrcadlo...
mám v hledáčku toto:
Sony Cyber-Shot DSC-HX60 [ Link ]
Sony Cyber-shot DSC-HX50 [ Link ]
Nikon Coolpix S7000 [ Link ]
Panasonic Lumix DMC-TZ57 [ Link ]

tady je srovnání [ Link ]

má někdo? díky za každou radu a doporučení :-)

o 10.12.2015, 19:51 | Tuner#2
Ani jeden...

Všechno malý čip a bídná světelnost. V téhle kategorii Nikon P340 - není co řešit...
o 10.12.2015, 19:56 | assassin
Jen se trosku pridam s dotazem - potrebuju neco z ceho lezou fotky jako ze zrcadla s tim ze s tim muze fotit lama a nemusi ssebou tahat bednu skel - s vyberem jsem skoncil u sony rx10-mk2 ale ta cena mk2 je proti mk1 silena, ale asi se nechci vzdat tech par veci co ma mk2 navic proti mk1 - umel by nekdo za lepsi cenu? Zkousnul bych treba tu za kterou se prodava v USA - nevozi to sem nekdo? Netusi nekdo jestli je pripadne s fotakem z usa tady nejakej problem? Zaruka, video v jinem formatu apod?
Nebo ma nekdo napad na konkurenci k tomu fotaku za lepsi penize?
o 10.12.2015, 20:13 | Veva
Tuner#2
taky jsem na něj koukal, měl jsem ho jako služební...
ale už je cena vyšší :-(
umí někdo lepší cenu? :-)
o 10.12.2015, 20:14 | Šroub
Tak urcite tam budes mit jinou zasuvky nabijecky, ale redukce stoji par kacek. Format je stejny, zaruka je rok. Kdyz to budes proclivat a danit tak se to az tak nevyplati, nekdo by to musel privezt uz treba rozbalene...
o 10.12.2015, 20:14 | JA
no teď honim Canon Powershot g7x a celkem slušný...
o 10.12.2015, 20:38 | JA

foto k příspěvku  od JA

o 10.12.2015, 20:40 | JA
hmmm to je jako vzorek na prd
o 10.12.2015, 20:49 | JA

foto k příspěvku  od JA

o 10.12.2015, 21:37 | Veva
jojo, to už je hezký :-) ale cena už je out of limit...
na takový lepší focení mám zrcadlo, potřebuju něco okolo 7tis max
o 10.12.2015, 22:34 | Mr.Scully
Veva - táta má tuším tu HX50, doporučoval jsem mu ji někdy předloni... samozřejmě kvalitativně to odpovídá ceně (takže nic moc), ale zase pokud je člověk amatér a chce ultrazoom a nechce za něj moc dát, tak je to solidní volba. Sony hlavně obecně dobře umí video.

assassin - RX100 jsem měl v ruce všechny a dva jsem vlastnil, mkII podle mě nestojí za upgrade oproti mkI, sice tam píšou něco o zlepšení chování na vysokých ISO, ale testy to podle mě nijak moc neprokázaly. Klidně bych ti doporučil mkI odněkud z bazaru, dneska to bude stát možná kolem sedmičky? A kvalita pořád nadprůměrně dobrá.
o 11.12.2015, 06:39 | assassin
Scully: nejde o rx100 ale o rx10 - jsem to asi spatne prihodil do vlakna ke kompaktu ....
o 11.12.2015, 07:30 | Veva
Mr.Scully
dokázal bys posoudit HX50(60) oproti tomu nikonu P340?
Díky všem za názory :-)
o 11.12.2015, 09:23 | Mr.Scully | Upraveno: 2015-12-11 09:26:14
Veva - jsou to úplně jiné foťáky. Sony je ultrazoom, Nikon je pokročilejší kompakt. Obrazovou kvalitu bude mít lepší Nikon, Sony zase nabídne (asi) lepší video a výrazně delší rozsah ohnisek. Ty foťáky jsou v jiných segmentech trhu, nekonkurují si, každý nabízí něco jiného :-)

assassin - moje chyba, přehlédnul jsem tu jednu nulu :-)
o 11.12.2015, 10:24 | Veva
Chci to primarne na domaci foceni, narodil se nam ted prcek a manzelku k zrcadlu moc poustet nechci a hlavne s tim neumi... No a pak ruzne oslavy, neco na dovolene a tak, abych nemusel porad tahat zrcadlo...
Pro tyto ucely tedy asi Nikona?
Diky Mr.Scully :-)
o 11.12.2015, 10:27 | Mr.Scully
Neznám přímo ten model, Nikony jdou mimo mě, vždycky jsem střídal různé Canony a Sony. Takže ani nevím, jestli je to ta správná volba. Ale jinak obecně pro domácí použití ano, mezi těmito dvěma bych vzal spíš větší snímač a lepší světelnost u toho Nikonu. (Ale jestli bude na tom foťáku něco divnýho, tak reklamovat u Tunera, ten s tím přišel :-D
o 11.12.2015, 12:33 | Veva
:-D díky za radu, pak se kdyžtak obrátím na Tunera :-D :-D
o 11.12.2015, 14:35 | Tuner#2
Koupil jsem pri narozeni prcka ze stejneho duvodu zene Nikon P300 ( starsi generace 340tky) a zatim zadna reklamace :))) Na doma je lepsi f1,8 na zacatku ohniska nez se honit za zoomem, ktery na prcka nepotrebujes...
o 11.12.2015, 16:59 | Veva
pravda :-)
jdu tedy do Nikona... díky všem
o 12.12.2015, 00:03 | 323Marty
Veva: a musí to bejt nutně nová věc? Nedávno sem na Paladixu koukal za sedmičku na Coolpix A. Sice pevný ohnisko, ale DX čip a výstup libovej! Myslim, že ať koupíš k zrcadlu cokoli s malim čipem, budeš nešťastnej. Já mám jako kapesní náhradu k zrcadlu Nikon P7700, kterej bývá taky dost chválen, ale prostě to má svý limity...
o 12.12.2015, 10:38 | Mr.Scully
Myslím, že každej normální uživatel by byl nešťastnej hlavně z pevnýho ohniska :-) Nedávno jsem takovej kompakt měl v ruce - kvůli naprosto každý fotce jsem musel buď couvat nebo chodit blíž nebo dělat různý psí kusy, aby ta fotka dopadla rozumně a nemusel jsem ořezávat jak divej... naprostý minimum pro běžný použití je cca 3-4x zoom, přičemž na cestách mě to občas docela omezuje.
o 12.12.2015, 14:24 | Zdeny60
Pokud kompakt, tak tento:
[ Link ]

Měl jsem ho půjčený, viděl jsem galerii člověka, co tímto kompaktem nahradil zrcadlovky Sony (měl dvě, ale typy nevím) a jen jsem tupě zíral. Fotí street foto, momentky - na fotkách je vidět sebemenší detail, prostě neskutečný. Bohužel jsou vyprodaný.
provedeníé je 1A*, prostě dokonalý. Mě to nadchlo tak moc, že uvažuji, že prodám zrcadlovku a pořídím toto s dvěma objektivy. Možnosti nastevní identický se zrcadlovkou, prostě tohle má smysl.
o 12.12.2015, 15:43 | JA
no zdeny myslim, že zrovna Canon G7 nebo 9X má lepší světelnost, možnost 60 fsp videa. prostě i na vnitřek má dost isa a 1.8 clonu. ještě sem si koupil Olympus E-PL6 v setu s 2x objektivem a navíc 17ku /1.8. Prostě kompakty s výměnnými objektivy dohnaly amatérský zrcadlovky..
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3088 sekund.