Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada a nazory Lexus GS

o Navštíveno 3919x o
o 29.12.2015, 15:05 | fredy
Pokukuji po aute a rad bych si udelal radost na delsi cesty, libi se me Lexus GS a zajima me zda nemate nejake zkusenosti, jestli to ma nejake zname vady a hlavne na co tedy kouknout pri prohlidce. Obsah je me celkem jedno, projel jsem nabidky a asi bych bral bud 430 nebo 450h, a uvazuji radeji o dovozu z DE. Kde se da koupit ta 450h kolem 230 tis. Rady?? :)

o 29.12.2015, 16:18 | fredy
Jeste doplnim, dnes jsem si projizdel IS 250 a asi bych ho bral, nebyt uvnitr tak malo mista. Na zadni sedacky se stezi posadi male dite, vystupovani je taky nic moc a ubrat si komfort z pozice ridice fakt nechci. Jinak auto ma najeto 327 tis km a jede jako nove, automat radi krasne no proste lexus :)
o 29.12.2015, 20:28 | H-Honza (M)
Xenonman měl myslím...
o 30.12.2015, 03:46 | xenonman
Za mě Lexus gs je naprosto v pořádku auto, oficiální servis zde v CZ nesmysl náhradní díly, přední svetlo 30 tis kus, pokud budeš mít aktivní radar 170 tis

Na druhou stranu pohodlne a spolehlivé auto i při nájezdu 200 tis km nikde nic nemlati interiér furt pěkný

Nevýhody:
- náhradní díly a jejich ceny
- zadní náhonu na sněhu skoro nepoužitelné auto i při režimu sníh lehký zadek
- při modelu gs450 díky baterkách nemáš žádný kufr
- kufr neprakticky moc tam toho nenalozis
- benzin spotřeba kolem 13-14/100 město

Výhody:
- pohodlně auto
- atraktivni vzhled není jich moc zde v CZ
- spolehlivost to auto se proste nesere
- auta se nekradou když by si ho nechal týden odemčene stát na parkovišti nikdo po něm nestekne
- úžasná převodovka
- akcelerace a zrychlení super
- gs450 hodně pěkná spotřeba při 300 ps spotřeba 8,5 /100

450h za 230'tis moc nevěřím jinak is 250 zase úplně jiné auto jak velikosti tak jízdní vlastnosti
o 30.12.2015, 03:51 | xenonman
Jinak při větším nájezdu je otázka u té 450h životnost baterii, Lexus to ma sice ošetřené, ze se baterii úplně nevycuca, ale znám par zákazníků, ze jim Lexus měnil baterii a je to celkem petelice třeba jako 100-150 tis.

A jednoznačně volit jasnou historii a sledovat jak se k tomu majitel choval jeden servis apod...
o 30.12.2015, 07:35 | Zdeny60
Něco je zde:
[ Link ]

Mám taky zkušenost, byť jen z krátkého pojěždění, když jsem kdysi hledal náhradu za už ani nevím, myslím, že jsemměl tenkrát pežota 407. Asi jo, protože pak jsem si pořídil druhé SUbaru (SpecB). Šlo o GS300, tedy V6 s dvojím vstřikováním a 183kW. Xenionman popsal asi vše zásadní, já jen dodám, že za jízdy je ticho, motor celkem táhne slušně, ale 183kW je tak akorát, protože GS300 je těžká. Volal jsem k Lexusům v Praze a zjišťoval ceny ND, tak mě ujistili, že jsou sice dražší, ale zase (údajně) nejsou tolik potřeba, protože auto jako celek nemá chronické vady. Ale co pamatuji, tak drahé byly zejména tlumiče, i výfuk, to bylo výrazně dražší proti Subaru. Druhovýroba neexistuje, takže nákup jen USA či někde na ebay či allegro (kupodivu Poláci mají dost věcí). Zbytek jako brzdy, desky atd pohoda. Problém je dnes už dost zastarlý design palubovky, ale to je jen věcí vkusu, zbytek, jako sedačky jsou výtečné, místa habaděj, kufr slušný, ale blbě přístupní díky malé díře. Karoserie je zřejmě velmi slušně provedená, protože jsem oblížel několik GS, některé snad z roku 04-05 a všechny byly absolutně bez koroze. Provedení, co si pamatuji, bylo taky výborné, kritická místa oplastovaná, ale tak, že to mělo logiku.
Protože jsem zkoušel i IS250, tak za sebe - nebýt všechny Lexusy jen RWD, bych volil IS250 - ocitov jela lépe, než GS300 (asi váha), je hbitější, agilnější, útulnější a zejména poFL řady a SPortF má celkově propracovanjší interier).Servis je stejný jako na GS-díly "nejsou potřeba". Převodovka řadí pomalu, ale hladce, takže o ni není ani cítit, ta 2,5 šlape parádně a spotřeba se dala ( v mých rukách), udržet kolem 8/100. Samosebo, že automat a 2,5 bude po městě jezdit za 11, ale kdo chce, ten pojede za výrazně méně. IS je hezčí (pro mě), navíc je o X let mladší (mluvím o ročnících kolem 2008-09), kde je cíti pár let rozdílu ve vzhledu. Navíc je jich více a dá se sehnat s lepší výbavou (F Sport s pamětí, šíbrem, ventiovanými sedačkami, světlá kůže) atd...) Jen na 18´´ je už tvrdá a lépe sedí standardní 17´´ na obyčejném IS (nikoliv F Sport¨). JO-co pamatuji, tak xenony u GS nic moc, možná v mých případech šlo o slabé staré výbojky či vypálenou optiku.
o 30.12.2015, 09:20 | xenonman
velká výhoda ač všichni pišou, že je to toyota nikoliv, Lexus je u dílu dbáno na větší kvalitu než toyota, tzn pokaždé když jsem se dival do světla bylo ok, je to i o životnosti a cenách, oficialní cena d4s výbojyk je 7tis kus v Lexusu, ve 300tis bude každy xenon ko tzn čím více km, tím je třeba počitat někde více pěče to už tak je...

malinko odlišný nozor od zdenyho, určitě bych volil rači 4,3 než 3,0 rozdil ve spotřeba bude min a ta 4,3 jede opravdu pěkně v případě volby benzin
o 30.12.2015, 10:11 | Zdeny60
Já se nepřu, jestli 430 či 300. Ale když IS250 či GS300, pak IS250.U V8 to asi opravdu bude lepší, než u V6.
To pak ano.
o 30.12.2015, 11:08 | fredy
Super tak zni to jako jasna volba, ted uz jen vymyslet jestli tedy is nebo gs. Na tu 450h jsem koukal v nemecku [ Link ]
o 30.12.2015, 11:40 | xenonman
jestli nepotrebujes kufr tak za me jednoznacne 450h za spotreba je opravdu super, to z nemeceka nevypada spatne jen uz 1 rok nikdo neudelal servis, ozazka jestli to auto uz rok nestoji to nedela dobre tem baterkam, chce to videt na zivo zmerit lak jinak stribrna je prakticka barva
o 30.12.2015, 12:09 | fredy
Prave, kufr moc nepotrebuji, nestehuji :) napisu prodejci jestli me da nejake dalsi info o aute a uvidim. Dekuji za utvrzeni ve vyberu :) snad tedy v prubehu ledna postnu jak to dopadlo :)
o 30.12.2015, 12:12 | fredy
Podle km to ujelo 12 tis km za ten rok tak to by mohlo byt ok :)
o 30.12.2015, 12:23 | xenonman
jde jen o to, aby rok nestalo, ty auta jsou celkem lezaci co do prodeje
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3279 sekund.