Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rekonstrukce bytu - elektrika

o Navštíveno 3708x o
o 31.12.2015, 10:46 | Octávák
Kupuju byt v paneláku, kde je vše původní (al), tak uvažuji o rekonstrukci elektriky. Je to 3kk cca 60 m2 a chtěl bych vést všechno v panelech. Můžete mi prosím zhruba nastřelit cenu? Případně pokud by tu byl někdo, kdo se tím živí, tak se třeba dohodneme. Jde mi ale o kvalitně odvedenou práci v dohodnutém termínu s materiálem, který si odsouhlasíme a rád bych, aby dotyčný měl zkušenosti. Nerad bych dopadl jako známej, kterej jde po tmě přes celou ložnici, protože mu elektrikář nenavrhl další vypínač u postele. Byt je v Praze na Jižním městě. Potřeboval bych to komplet včetně projektu a revize. Díky všem za poznatky

o 31.12.2015, 11:21 | crestik
Poptávané firmy ti to takhle od stolu napočítají klidně na 80-100tis. Reálně to jde udělat za polovinu,ale blbě se hledá někdo, kdo udělá všechno takhle komplexně, levně, rychle.
o 31.12.2015, 11:36 | Dudelina
Na projekt se vyprdni. Vem plánek bytu a v klidu si rozmysli, co kde chceš a elektrikář tě to pak roztahá podle požadavků. V paneláku toho stejně zase tak moc nevymyslíš, pač hlavní bytovej jistič je danej a ten podružnej tě vymyslí elektrikář podle toho, co právě chceš.
o 31.12.2015, 13:04 | Kamil | Upraveno: 2015-12-31 13:04:50
Octavák - dá se to udělat za 20k(přiložíš-li ruku k dílu), ale taky klidně 80-100k. Rozmístění vypínačů a zásuvek bych si určitě připravil dopředu a pak případně s elektrikářem doladil. Ty sám přece musíš vědět, co a kde chceš mít.
o 31.12.2015, 14:35 | AllInOne
Počítej u tak velkýho bytu něco okolo 50-60ti tis
o 31.12.2015, 14:40 | Mr.Scully
V Plzni mi to předloni udělal elektrikář za 40k bez faktury (se vším všudy). Bylo to 2+1 cca 55m komplet rozvody.
o 31.12.2015, 19:12 | michall
Doporučuju mít nějaký výchozí plánek, kde bude vše zakresleno, popsáno a podle toho pak bude elektrikář pracovat. Vyhneš se tak pozdějším dohadům typu "to v požadavku nebylo", což se může stát u ústní dohody. Min to bude chtít revizák, aby měl z čeho vycházet. U toho bych se zase přimlouval za nezávislého na elektrikáři/montážníkovi.
o 31.12.2015, 21:24 | Crimson
Momentálně to řeším taky, nechám natahnout navíc pouze v liště chodbou a jádrem solo okruh/jistič na ledničku, pračku, myčku, microvlnku a troubu, zbytek je v poho
o 01.01.2016, 09:43 | DITR
Zalezi jak moc si narocny kolik tam toho chces a hlavne jake vypinace a zasuvky podle toho se cena docela lisi ale pocitej tech 40 delal jsem ted 2pokoje v panelaku asi 10 zasuvek 2vypinace 2pc 2sta vse v elementu od abb, novy rozvadec vyslo to necelych 20 bylo to pro znameho
o 02.01.2016, 22:50 | Milhauzz
Vůbec se toho neboj. Já si to celý udělal sám (mám základní ánung o elektrice, nicméně oživovačku dělal švagr, kterej je elektrikář se všema těma razítkama). Na zásuvky 2,5mm cyky, na švetla 1,5mm cyky (taháno do hvězdice kvůli spínání přes tlačítka). Výsledek: 800 metrů cyky na první patro + silovej kabel do rozvaděče, rozvaděč, zatím 7 pulsních relé, zásuvky a tlačítka z hlavy nespočítám (ale dávál jsem ABB tango), asi 1km datového kabelu (vymotány tři kluba - mno jo, ajťák :)) + 100 metrů koaxu do hvězdice. Suma sumárum 20tis a připraveno na "chytrý dům" - posléze nějaké to Rpi a relé board.

Celé to stálo "prd" a to švára jen kroutil hlavou, co sem si to navymýšlel za kraviny. Samozřejmě vš vede do technické místonsti na patře, v rezervě nekolik husích krků do všech místností + datové propoje do další techniké místnosti (kotelna). Kdybych si objednal firmu, tak dám za to stovku jak nic. Holt se člověk nesmí bát bouracího kladiva, sádry, vodováhy, toho bordelu kolem, omítek a samozřejmě rozvrácené rodiny na nějaký čas. Plus trpělivost, když se to dělá za provozu a děcka sou prostě zvědavý.

Good luck :)
o 04.01.2016, 09:38 | Octávák
No ještě mi právě žádná nabídka nepřišla, takže v tom dost tápu... Zásuvky jsem myslel taky od ABB asi Tango. Co jsem koukal, tak hodně používáte datové kabely. To se opravdu po baráku připojujete s noťasem kabelem? Uvažoval jsem, že bych nechal udělat přípojku do komory k routeru s nasem a pak do obýváku k televizi a nazdar... Nebo je to málo?

Mr.Scully: To bych teda čekal míň...
o 04.01.2016, 11:21 | M.a.R.i
Tady jsem řešil datové sítě [ Link ] .

Jinak já si taky dělal komplet elektriku sám kromě zapojení rozvaděče a troufám si říct,že jsem minimálně 50k ušetřil, ale dřina to byla slušná.... Stačí zajít k nějakému kamarádovi elektrikáři pro pár rad (do 10min) a můžeš se do toho pustit. Nic na tom není....
o 04.01.2016, 11:26 | JA | Upraveno: 2016-01-04 11:34:04
mimo trouby a pračky může klidně zásuvky jet 1,5 cyky..
jinak ještě flexo s kotoučem a respirátor.
Chtělo by to vidět, třeba stropní panely maj dutiny a světla se dají protahat..když máš kliku. jinak jsou fakt hodně plochý kabely 3x1,5 a ta drážka není hrozná. Hlavní vedení nad podlahou tam budou lišty, ale ty se musejí jenom lepit...a tak různě. Chtělo by to vidět. Naposledy jsem dělal v panelu to vysoký hovadu na Zahradním městě a mám z toho na starý kolena tenisovej loket :)
o 04.01.2016, 11:34 | M.a.R.i
JA: v praxi to nejspíš funguje. U nás byl 3x1,5 kabel na 2 byty jako přívodní a šlapalo to 50let :). Nyní mám v bytě 24 jističů (a z toho 10 mi jich elektrikář zavrhnul :)) Ale jistota je jistota a 1,5 namísto 2,5 moc neušetří.
o 04.01.2016, 11:52 | JA
no tady ušetří hlavně místo a dneska ty ostatní příkony jsou v pohodě. Já si po letech střihnul elektriku u dcery v baráku a docela to šlo..
o 04.01.2016, 16:55 | Draxx
Pokud mas na zasuvkach 3x1,5 tak jistic je max 10A. Zasuvky bych dal vsude 2,5ku. Pro jistotu.
o 10.01.2016, 09:51 | Kamil
přesně jako Draxx, zásuvky 3x2,5. 3x1.5 jen světla
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3302 sekund.