Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > žárovky patice G4 Zkušenosti?

o Navštíveno 2913x o
o 02.01.2016, 11:58 | Jerry.s
Čau lidi, k vánocům jsme si vybrali lustr do ložnice který má zdroj světla 12x 20w zároviček s paticí G4. nedokážu si nějak představit, že těch 12 kusů ač dvacetiwatových žároviček bude mít svítivost jako 240w žárovka.Vím, že s Fyzikálního hlediska a podle parametrů by to svítit mělo dost, ale nějak mi prostě hlava nebere, že to ty malé žárovičky usvítí.. Nemá s tím někdo nějaké zkušenosti?? Nerad bych koupil ne zrovna levný lustr a pak se divil že to svítí jako bludičky..

o 02.01.2016, 12:59 | H03
Ahoj,

máme doma lustr s 9x 20W (patice G4) a pokud tam budeš mít halogenové žárovky, tak bez problémů, světla je dost i z těch 9:-). V nejbližší době je chceme měnit za 6-10W LEDky, protože halogenky začaly postupně praskat (cca 2 roky svícení), tak doufám, že i z toho bude světla dost:-)

H.
o 02.01.2016, 19:00 | Jerry.s
Taky mám v plánu v případě koupě toho lustru okamžitou výměnu za 3W ledky, ovšem jedna výjde na cca 100,-kč + 12v trafo cca 300,-kč. tak že drahá sranda jako prase.. Kdyby bylo na mě, mám tam pořád kus vyčnívajícího káblu s objímkou a žárovkou;)
o 02.01.2016, 21:20 | Ravo
G4 je děsná patice oblíbená úchylnými designery svítitel, kteří neřeší vůbec praktičnost...s halogenkama funguje dobře, ale LED náhrady zatím nejsou použitelné. Buď jsou moc velké (aby se dosáhlo stejných lumenů jako u halogenu a celý se to navíc uchladilo, musí být plocha osázena čipy hodně velká = hnusná bambule co minimálně pěkně blbě vypadá v tom lustru a mnohdy tam ani nejde kvůli designérské onanii ani strčit), nebo aby byla rozměrově podobná jako klasická halogen G4 tak málo svítí.

Takže za mě sehnat rovnou svítidlo s LED elementy, nebo rozumný lustr s E14 nebo nejlépe E27 závity. Pokud mermomocí budu chtít ten designový kousek s G4, tak se s mířit se spotřebou a životností originál halogenek
o 03.01.2016, 10:29 | z0diaC
Jako Ravo, já s tím bojoval u ostrůvkového odsavače par, kde jsou 4xG4.... placaté LED vydržely svítit 10 minut a pak jim vybouchaly kondiky, zkoušel jsem pak žárovky bullet od Philipsu - ty svítily velmi dobře ale bohužel se tam nevešly ....

Jen otázka, proč je potřeba v ložnici svítit čtvrt kilovatou ? :-)
o 03.01.2016, 11:03 | LukeFab
G4 i G9 v LED je zatím problém,ptž se neuchladí.
o 03.01.2016, 11:20 | radek.613
zdroj světla o "240W" do ložnice? To je místnost bez oken a o rozměru 15 x 12 m?
o 03.01.2016, 13:03 | Jerry.s
hmm tak to moc kladné komentáře zatím nejsou..
Je fakt, že v ložnici je zbytečné svítit 240W, proto bych tam chtěl místo toho ty ledky.
Našel jsem tady tyhle
[ Link ]
Tak, že i kdyby tam vlezli tak by se přehřály a stejně za chvilku odeši?
o 03.01.2016, 18:36 | LukeFab
Něco co je zalitý v silikonu?hmmm nevim. Stačí se podívat jak dopadají zalitý pásky po nějákým čase....
o 03.01.2016, 19:44 | Ravo
ohledně těch 240W v ložnici mysleli ostatní svítivost, to že tam dáš LED ekvivalenty způsobí jen to že budeš mít svítivost stejnou ale cca desetinový příkon (takže ne 24OW ale třeba jen 30-60W dle účinnosti té danné technologie čipů LED).
U halogenové G4 20W je svítivost cca 300lm, tzn. při plném výkonu toho tvého lustru 12x20W halogenových G4 to máš nějákých 3600lm...a to je fakt na ložnici HODNĚ (pokud tam teda neplánuješ dělat mikrochirurgické operace, opravovat hodinové strojky apod ;)

Jak říkám já, vybrat nějáké rozumné svítidlo s 2-3x E27 závitem a tam si můžeš dát už LEDky dle chuti a vyladit si množství světla, výběr různých výkonů je široký (a kdyby došlo na ty operace nebo opravy, tak se dělají E27 s 2000lm, takže by jsi byl na 6000lm :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.345 sekund.