Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > LG WebOS 2.0 - Smat se nebo brecet? Nahrada?

o Navštíveno 6400x o
o 10.01.2016, 13:55 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-10 13:59:19
Ahoj,
shanel jsem TV do loznice a rekl jsem si, ze si rovnou koupim smart TV, abych neresil dalsi krabicku a jedine co jsem pozadoval byla spolupace s DNS320L. Koupil jsem 43LF630V, jelikoz i tady padlo, ze WebOS 2.0 je slusnej system. Obraz a zvuk OK, ale smart fce TV je tragedie... Aplikace krome stream.cz absolutne k nicemu. Celkove system dost zabrzdenej. Muj DLink DNS320L na siti najde, ale spusti tak 50% filmu a z tech 50% tak pulka spadne behem pretaceni. I kdyz jsou titulky ve stejne slozce jako film a jsou stejne pojmenovane, tak polozka sub je zasedla a nelze titulky zapnout. Jina DLNA aplikace pro TV neni a firmware TV se tvari aktualne.

Na ceskym webu jsem zadne pomocne info nenasel a na zahranicnim foru webos to vypada, ze si kazdy stezuje a vyvojari LG na to absolutne nereagujou.

Opravdu ma takhle vypadat budoucnost? Vidim, ze jsem s mou 8let starou Vierou o nic neprisel :(.

Jediny co je jakztak pouzitelny je wifi mirroring pres muj Note4, nevyhoda je obcasny zasekavani, kostickovani obrazu a ze clovek nemuze pracovat s mobilem...

Poradite s temi titulky a kodeky nebo jak jinak poustet filmy z NAS? (Plex, Nero a jine aplikace k dispozici u me TV nejsou...)

Pripadne poradite jinou nahradu do 12k? TV mi prisla se spatne zacvaknutym zadnim krytem a mam moznost ji vratit, ale musel bych ji vybrat do dnesni pulnoci...

A nebo se na to proste vykaslat a koupit nejake Raspberry s Kodi nebo jak se to jmenuje? Ale staci mi jen pousteni obsahu z NAS, coz snad TV musi zvladnout...

Dikes :)

o 10.01.2016, 17:02 | Tuner#2
Tak LG je svou pomalostí vyhlášená, nicméně co v současnosti vybrat aby to umělo všechny Tvé filmy je otázka. U svého Samsunga využívám jen ne windows play to TV na filmy co mám v PC a zatím šlo přehrát vše, navíc i obrazově se mě víc líbí S-PVA panely od Samsungu, než IPS od LG. Bohužel Samsung panely najdeš až od vyšších modelů 6tkové řady.
o 10.01.2016, 20:02 | M.a.R.i
Tuner#2: Diky za tip, koukal ksem na ty 6kove rady od Samsungu a daji se koupit taky od 11k, mizna si priplatim a koupim neco kolem 16. Ale na Heurece si lide take stezuji, ze TV je pomala a ma malo aplikaci. Jeste kouknu na nejake android TV, ale ty jsem nasel zatim jenom od Sony.

Nebi pripadne co by si doporucil do 15k s uhloprickou 100-125 a klidne hloupeho?
o 10.01.2016, 20:39 | Tuner#2 | Upraveno: 2016-01-10 20:40:07
Já fakt z letošních modelů neměl v ruce nic, takže sloužit nemohu... Android TV pokud se bude chovat jak telefon a za rok/dva bude zpomalená na půlce, tak raději snad ani ne. Já kupoval TV hlavně kvůli obrazu, tyhle serepatičky kolem mě moc nezajímali a jak říkám, z PC to těch pár filmů co má přehraje.
o 10.01.2016, 21:57 | muSlim
Android TV (konkrétne Sony) je vyjebaná už na stojane v obchode. Dlhotánsky som si hral s 8-čkovou 55-kou, na ktorej sa mi celkom silno páčil obraz po naladení, ale systém to zabil. Jednak ho nemôžem vystáť a mať v dome, druhak to bolo miestami tak prijebane nepoužiteľné, že dúfam že to čoskoro umrie...
o 10.01.2016, 22:37 | M.a.R.i
muSlim: :), recenze potvrzují tvůj názor. Ještě android TV dělá Phillips a Sharp, ale dám nejspíš na Honzovo doporučení a koupím šestkovou radu od Samsungu, nejspíš UJ6272 a kdy stejně DLNA nepojede jak si predstavuju, tak koupím časem Raspberry.

[ Link ]
o 11.01.2016, 09:29 | M.a.R.i
Menší aktualizace, na Samsung fóru jsem se zeptal na pár info ohledně TV UE48J6272. Chat potěší a super služba. Například Whirlpool by se měl od nich učit, ty absolutně na zákazníka kašlou, nekomunikují a na jejich lince je akorát cizinec, který umí špatně česky a tak maximálně vyhledá nejbližší servis :).

TV má nový OS Tizen (rtings.com třeba tvrdí, že tak není viz [ Link ] ). Možná se liší OS dle trhu.
TV má S-VPA panel
A TV lze spojit s BT sluchátky.

Už se těším až dorazí :).
o 11.01.2016, 13:25 | radek.613
Hele a nebudete za chvíli nutně potřebovat OS i v hajzlíku? Televize by se mohly přejmenovat na "chytrý velepanel".... záchod bude "chytrá mísa"..... mikrovlnka "chytrá vlna"...... zubní kartáčky s vlastní IP adresou.... zní to hezky, ale mám neodbytné podezření, že se nedoceňuje fakt, komuže všechny ty chytré "věci" vlastně slouží.... "velede....."..... (nic osobního)
o 11.01.2016, 13:41 | AR
a jéje, zase někdo s názorem že co je "chytré" je špatné.
o 11.01.2016, 14:27 | radek.613
Omyl AR, malé zamyšlení nad dobou a tím, kam kráčí.... opět jsi to nepochopil, ale to je u Tebe standard :-D
o 11.01.2016, 15:44 | muSlim
2 radek.613: v celku s Tebou súhlasím, ale skúsil si sa zamyslieť nad tým, že dnes už nanešťastie nič s dobrým až lepším obrazom nekúpiš, čo by nebolo "smart"? To že to má tú funkciu je tam len kvôli tomu väčšinou, že to je zabalené s lepšou triedou zobrazovacieho prvku. Osobne to nevyužijem ani z 5% (funkčne), ale kvôli obrazu sa musím obzerať v tej triede... koniec anti-hejtu :-)
o 11.01.2016, 20:19 | radek.613
muSlim: zkúsil, mnohokrát :) A víš co mi vyšlo? Nejhezčí pohled je stejně každý ráno na obzor kde vychází sluníčko, jak se probírá krajina, ať už z okna, nebo skrz čelní okno poctivého britského kusu železa z devadesátých let.... Je to ten neostřejší, nejširokoúhlejší a nejbarevnější obraz co může být, kupodivu není "smart", nemá úhlopříčku, neživí ho ČEZ a nepotřebuje wifi ani BT ani koncesionářský poplatek :-D :-D :-D Ale samozřejmě chápu, že člověku závislému na televizi a obsahu v ní to asi nic neřekne :-D :-D :-D
o 11.01.2016, 20:30 | muSlim
2 radek.613: tak to sa šeredne mýliš s tou poslednou vetou. Všetka česť, ale niekedy si už silno mimo. Dúfam že čoskoro vynájdu stroj času, aby si sa mohol vrátiť do tej dekády ktorá ti bola najviac po chuti :-)
o 11.01.2016, 21:50 | radek.613 | Upraveno: 2016-01-11 21:52:45
Já se obávám, že by to nebylo ono, přeci jen v té dekádě šlo docela o život, pokud nebyl člověk oblíbencem císaře pána, a já s mojí povahou... by mě chtěli upálit :-D A co se týká té poslední věty, je zcela zbytečné si ji brát osobně, není směřovaná a doufám že zrovna Ty se s ní neztotožňuješ....
o 16.01.2016, 10:58 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-16 11:03:03
Zlata LG :(.Samsung se mi libi vic designove, ale DO pusibi dost lacine. Obraz jeste nemuzu posuzovat, ale napriklad pri modre barve jsou videt mnohem vic fleky podsviceni nez u LG.
TV je strasne pomala. Obcas sekne i zobrazovani hlasitosti, v menu se zadejchava a ve smart funkcich je to jeste horsi.
Zkoumal jsem pred koupi shop Tizen a byla tam napriklad aplikace MXplayer. V TV v Tizen shopu neni a je aplikaci jenom zlomek.
Ci se tyce NASky tak vcelku problem s kodeky a titulky taky nechce otvirat. Pritom tit nazvany jako film a ve stejne slozce :(.
Mel jsem koupit android TV, asi by to bylo mensi zlo.
A u LG byla v google shopu origo aplikace aby se TV mohla ovladat mobilem + mob fungoval jak touchpad a klavesnice, ale Samsung ma pouze trapnou appku, kde mob funguje jako obyc ovladac. Nebo jsem spatne hledal?
o 16.01.2016, 11:17 | M.a.R.i
Prijde mi, ze si vyrobci z uzivatele delaji absolutni prdel. Kdybych tenhle krap koupil v giga uhlopricce ve vyssi rade a dal za to treba 100k, tak by me asi jeblo. Vzdyz je to naprosta ostuda, kdyz to blby raspberry za 1000kc dokaze udelat 100x vetsi sluzbu...
o 16.01.2016, 11:30 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-16 11:31:37
Samsung sice do TV implementoval 4jadro, ale zapomneli zminit, ze v ramci uspor a recyklace je to 4x386 CPU :)

A to jsem jeste nezminil extremni interni pamet 1gb a z toho po koupi je obsazeno 650MB :). U LG jsem velikost interni pameti nenasel. Mozna zamer LG :)
o 16.01.2016, 11:52 | Tuner#2
A to jsi si to před koupí neosahal? U mého 2 letého modelu se nic takového neděje narozdíl od LG, které jsem zkoušel.
o 16.01.2016, 12:03 | M.a.R.i
Tuner#2: nn, 3 vecery jsem sondoval info na netu a zdalo se to jako nej volba. Na heurece si stezovali na pomalost, ale myslel jsem, ze horsi nez LG to byt nemuze :).
Ale asi je to o zvyku.
Kdyz TV chvili bezi, tak uz zobrazeni urovne hlasitosti se zobrazi bez zpozdeni a menu TV se da rict, ze taky slape.
Budu muset koupi Raspberry.

Nejvic me stve, ze Tizen aplikace pro TV jsou jine a jejich mnohem mene. Ocekval jsem, ze jsou aplikace kompatibilni a treba si tam nainstaluju ten mxplayer...
o 16.01.2016, 12:11 | Tuner#2
Místo 3 večerů stačila jedna návštěva obchodu, viděl bys na živo ovladač a i to jak TV funguje a co má v menu aplikací ;)
o 16.01.2016, 12:38 | M.a.R.i
Tuner#2: njn :). Stejne mi spis jse o obraz a prijde mi, ze v pbchode se to hodne blbe posuzuje, takze jsem dal na recenze a navic nebyl moc cas a nechtel jsem objizdet obchody a hledat mnou vybrane tv
o 16.01.2016, 13:33 | Jeffry.j | Upraveno: 2016-01-16 13:34:56
Jenomže za 3večery nastudoval info, kde ti ale toto info nikdo neřekne. Je to o lidech,prodavačích jak jsou vstřícní. Třeba jsem byl v okay a tam byl fakt týpek co jsem si s ním pokecal, jako dobře, vše věděl to co jsem věděl o tv a kdybych to nevěděl, tak mi to řekne. Ale cena byla o 1500kč dražší. Tímpádem mě chtěl nabídnout samsung, řadu snad 5502.
Tak jsem šel do Expert elektro, prodavač šíleně uspěchaný, prý co si přeju, chtěl jsem vědět rozdíly mezi tímto LG a podobným Samsungem, řekl jen fakt minimum rozdílů, vůbec neporadil, prostě mě chtěl mít co nejdříve z krku, ale cena tady byla jedna z nejnižších. Tak jsem koupil LG zde.

Koupil jsem LG 32 LF630V je pomalejší, ale jako tragicky pomalá mi nepřijde. Mám i rapsberry PI2, k tomu klávesnici Logitech K400. Smart funkce v tv se můžou jít zahrabat.

Poznatek: Mám doma plasmu Panasonic full hd 127cm starou 6let, zdroj signálu je DVB-T konkrétně 3HD programy CT1,CT2 CT4Sport oproti sd signálu stejných stanic po DVB-T ale ne HD ten obraz je daleko více lepší na této tv Panasonic než u LG 32LF630V.
Ta plasma má daleko lepší zobrazení než LCD led LG.
o 16.01.2016, 13:36 | muSlim
2 M.a.R.i.: chujovina, je to ako píže Tuner, proste si líná kunda a doplatil si na to :-D obraz je jediné čo neposúdiš tak ako by si to rád, teda nie všade, ale zbytok proste z webu ami z jutubu nevyčítaš. A keď si myslíš že by bol Android lepší, tak si vezmi že na skoro rovnaký HW dajú miesto proprietárneho systému najhladnejší OS na svete. Ak si si to dokázal predstaviť, asi vieš odpoveď na to, či by to bolo lepšie :-P
o 16.01.2016, 16:22 | P.E.T.R
Aplikace jsou podle nastavené země, může tam být i ten MxPlayer, jen třeba není pro ČR.

Televize jsou čim dál pomalejší, to je bohužel pravda a slušnou TV bez OS už dnes neseženeš. Proto mám doma 127cm plazmu Panasonic GT a k tomu připojený PC přes HDMI. Obrazově špička, rychlost nesrovnatelná s dnešními TV a přehraju si naprosto cokoliv. Nějaké internetové funkce má taky, ale ani jsem to nezkoušel, je to zbytečnost.
o 16.01.2016, 16:33 | Jeffry.j
P.E.T.R: PC, jakože stolní počítač/notebook anebo mini PC, krabička kterou strčíš do HDMI?
o 16.01.2016, 17:44 | P.E.T.R
Převážně ze stolního PC, občas z netbooku.
o 16.01.2016, 18:59 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-16 19:01:28
P.E.T.R: Celkove apliaci pro Tizen mobily je kopice, ale pro TV minimum. Blahove jsem veril, ze to tak nebude. Ale jak pises, muze to byt omezenim dane zeme.

Jeffry.j: Ja mam v obyvaku taky plazmu Panasonic 148cm, stara cca 8let a obraz perfektni, i kanaly se prepinaji rychleji. Na LG prepinani programu bylo podobne rychle na LG, na Sam je to trosku pomalejsi, ale verim, ze nejake aktualizace to vylepsi.
Take + pro Sam bylo, ze vsude na forech si chvali, ze prehraje videa ve spousty formatech. Je mozne, ze za to muze NASka.

Netusite nejakou android appku do mobilu aby fungoval jakou touchpad a klavesa?
o 18.01.2016, 02:54 | Kamil07
Takova appka by se mi taky hodila, alespon bych nemusel objednavat mini klavesnici a mit na nocnim stolku dalsi heblo.
o 19.01.2016, 08:52 | M.a.R.i
Kamil07: LG má přímo svou aplikaci, kde to funguje perfektně. Bral jsem to za takový standard, ale jak vidím, tak to standard není :).

Jinak update k zobrazování titulků, podle infa na netu za to může DLNA server na mé NASce (DNS-320l) a je potřeba nahrát jiný.
o 19.01.2016, 09:38 | DaveF
když si vzpomenu co bylo vždy za sraní s titulkama tak vždy sháním soubor s vloženými titulky - do obrazu nebo v mkv
o 19.01.2016, 17:15 | Tuner#2 | Upraveno: 2016-01-19 17:16:00
M.a.R.i.: No vida, jak jsem psal z PC funkcí play to TV mě i dvouletej model přehraje vše...

Co se týče ovládání, nějak mě nenapadá využití? TV na brouzdání po netu není, to by mě vytekly nervy jen z toho jak vše trvá a než něco naběhne, to raději sáhnu po tabletu i když TV běží ;)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3271 sekund.