Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Alternativní dodavatelé energií

o Navštíveno 5346x o
o 12.01.2016, 14:19 | M.a.R.i
Nejspš již tu podobné téma bude, ale nějak momentálně nefunguje vyhledavač na ahc... Na jakýkoliv dotaz nevyhledá nic....

Máte někdo osobní zkušenost s alternativním dodavatelem energií (plyn + elektřina)? Ideálně s někým kdo se tím živí a dáte za něj ruku do ohně.

Jsem u EON a chci změnit odběratele z dědy na sebe. Rovnou jsem si řekl, že změním i dodavatele.
Poptal jsem jednu nejmenovanou společnost, která porovnává a nabízí různé dodavatele (Z důvodu doporučení na finance.cz nebo kde to bylo...), byli ochotný, ale nakonec jsem zjistil, že nemají správné informace. Tvrdili mi, že musí doběhnou výročí smlouvy (září-elektrika, prosinec-plyn). Pak jsem volal přímo jinému dodavateli, kde mi bylo řečeno, že to pravda není. Musí děda dát výpověď a já podepsat přepis odběratele beze smlouvy a oni mi pak poskytnou plyn/el. Ale na EON mi zase tvrdí, že o přepsání se musí postarat nový dodavatel a nemůžeme si to pořešit sami. Jinak nelze vypovědět smlouvu dohodou před jejím výročím. A i pokud by to šlo, tak prý riskuji černý odběr, než začnu odebírat od nového dodavatele...

Tak přemýjšlím, že zůstanu z pohodlnosti u EON, ale nahlodává mě teoretická úspora cca 6000kč/rok. Není to hodně, ale ani málo...
A nějak jsem ztratil důvěru v internetových srovnávačích. Přijde mi to podobný styl jako prodávání dek důchodcům v kulturáku, i když na vyšší úrovni.

Díky

o 12.01.2016, 14:24 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-12 14:26:03
Pro zajímavost:

Vodňany 389 01

Plyn - EON Jistota (1rok trvání smlouvy)
34,106 MWh - 48 321Kč s DPH

Elektřina - Jistota (1rok trvání smlouvy) 3x25A d25d
VT 3,488 MWh, NT 4,224 MWh - 25 093 s DPH

Bylo mi doporučeno:
Corasta - plyn - cca 44 000 Kč s DPH
EPET - elektřina - 23 472 Kč s DPH
o 12.01.2016, 19:09 | radek.613
Celý systém alternativců by neexistoval, kdyby lidi používali hlavu a četli bedlivě co podepisují :-D Co se týká úspor, jen za poslední rok tu zvonili tuším troje "agenti" a nikdo z nich se u mě nedostal na lepší cifru, než když to beru přímo. Sice čarují s nenou za MWh či m3, ale pak si to bezostyšně berou v distribuci, tajemných nákladech, asistenčních službách a smlouvách s dlouhou výpovědí a vysokokými poplatky za ukončení či změny. Ale ono je to asi normální... kdyby byl alternativec levnější než přímý zdroj, tak by chcípnul hlady a ne provozoval flotilu kravaťáků v tdíčkách na operativák, že :-D :-D :-D Jen je krmte....
o 12.01.2016, 19:18 | HIGHTOWER
ve Středních Čechách - Praha Západ, jedu plyn u 3E - [ Link ] a spokojenost. Našel jsem si je na netu před skoro 4 lety na srovnávačích, kdy jsem zkusil asi 5 různých srovnávačů a nebral jsem úplně nejlevnější, ale za celou dobu žádný problém a ceny OK, převod zařízen přes net, vše zařídili s původním dodavatelem, za 3 měsíce jsem byl u nich.

Jinak zda [ Link ] by měl být asi nejvěrohodnější porovnávač, neb je to přímo od ERU
o 12.01.2016, 19:20 | Cenda
pokud máš smlouvu na dobu určitou, tak musí doběhnout. Pokud ne, tak pak je výpovědní lhůta.
Přešel jsem s plynem k jiným dodavatelům přes výběrko. Úspora oproti předchozí smlouvě u RWE byla 33% a následně 12%. Bráno oproti předchozím dodávkám.

Dnes mám plyn 860,31 Kč/MWh vč. DPH + 10Kč/měsíc. Pro 34,106MWh = 29,5t
Smlouva na dva roky.

Podepíšu vždy smlouvu, že k datu ukončení předchozí nový dodavatel zajistí vše potřebné. Jen nahlásím stav plynoměru a už se o to nestarám.

Bohužel si teď nemůžu vzpomenout, která společnost tyto "soutěže" pořádala. Ke konci období mi vždycky přijde mail.

o 12.01.2016, 19:23 | HIGHTOWER
12.01.2016, 19:09 | radek.613

Asi takhle, kdybys to tak bral i u bank, tak by asi taky všichni měli být jen u ČS, KB a basta, to stejné u mobilních operátorů? Tihle alternativní prostě mají úsporu na lidech, provozovnách atd...
o 12.01.2016, 21:03 | M.a.R.i
Cenda:
Corrasta i EON mi rekli ze muzu ukoncit drive, respektive deda. Jsem novym majitelem domu a deda z toho duvodu ukonci smlouvu a ja jenom prepisu na sebe, ale jenom distribuci ci co. Do 10dnu mi musi novy dodavatel poskytnout elektrinu, jinak je to cerny odber.
Ty opravdu platis za 34MWh 29 500? Jestli jsem to dobre pochpil, tak menis dodavatele kazdy rok? Zkusil by si dohledat toho zprostredkovatele v emailu?
Hoghtower: na to TZB jsem koukal u rychliku, jeste prostuduju. Jenom se bojim skrytych poplatku apod jak nastinil Radek. Popravde smlouvy moc nectu, a verim, ze i kdybych si je procetl poradne, tak stejne vse neodhalim. Treba u hypoteky jsem to u 15 stranky vzdal :)
o 12.01.2016, 21:14 | deda
Také jedu u tří éček nějaký ten pátek a absolutní spokojenost. Vše jsem vyřídil po netu a o proti ČEZ a RWE kde jsem byl před tím, šetřím docela dost...
o 13.01.2016, 07:30 | Cenda
M.a.R.i. : jedná se o společnost A-Tender [ Link ]

Pokud se mění majitel, můžeš jít jinam hned. Osobně bych to přepsal bez úvazku a cenu vysoutěžil s domluvenou výpovědní lhůtou.
Já platím víc za větší odběr, mám víc odběrných míst. Dodavatele měním 1x za dva roky. Napsal jsem ti moji poslední cenu za MWh a přepočítal na tebou zadanou spotřebu.
o 13.01.2016, 09:58 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-13 09:59:53
Tak jsem poptal 123.usetri.cz
Plyn přímo od nich za 40 850 (-7471Kč) a elektřinu mi zařídí u NANO energies 23 466 (-1627Kč).

Na dobu neurčitou, bez poplatků, 3 měsíce výpovědní lhůta.

Postarají se o výpověď, přepis atd. Máji absolutně jednoduchou smlouvu, pečlivě přečteno za 2min :).

Diky Hightower za doporučení tzb kalkulátoru :).

radek.613: Po roce budu referovat, ale už teďmyslím, že se mýlíš :).
o 13.01.2016, 18:27 | HIGHTOWER
M.a.R.i: není zač, hlavně buď spokojen a není se čeho bát, když sis smlouvu pročetl ;-) Bát se, tak jsme stále na stromech :-D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1753 sekund.